Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bombac
Nov uporabnik

alternator in jermenica renault megane 1.5

Napisal/-a bombac Sr maj 04, 2011 8:00 am

Že nekaj časa sem slišal čudno piskanje v avtu, ki je potem ponehalo. Včeraj pa se mi prižgeta lučka za akumulator na avtu in stop lučka. Ko sem ustavil se je iz alternatorja kadilo, ker je skurilo jermen. Avto še lepo vžge in se da tudi zapeljat samo vedno gori lučka za akumulator.

Zanima me ali je to verjetno skurilo tudi alternator ali bi še ta bil uporaben. Avto ima 130k prevoženih.

Hvala

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: alternator in jermenica renault megane 1.5

Napisal/-a Fan Sr maj 04, 2011 10:58 pm

Pozdravljeni

Ja avto kliče po servisu - avtoelektrikar - zablokiral je ležaj na alternatorju ( potrebno obnoviti ). Aha...................avto lepo prižiga, počakajte malo, da zmanjka elektrike v akumulatorju, pa se bo tudi to nehalo ( vozilo jo črpa iz akumulatorja - ta pa se ne polni.............. ).

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če maj 05, 2011 8:11 am

bombac je napisal/-a:Že nekaj časa sem slišal čudno piskanje v avtu, ki je potem ponehalo. Včeraj pa se mi prižgeta lučka za akumulator na avtu in stop lučka. Ko sem ustavil se je iz alternatorja kadilo, ker je skurilo jermen. Avto še lepo vžge in se da tudi zapeljat samo vedno gori lučka za akumulator.

Zanima me ali je to verjetno skurilo tudi alternator ali bi še ta bil uporaben. Avto ima 130k prevoženih.

Hvala

Precej pogost pojav pri teh motorjih. Crknil je ležaj alternatorja. Zato je alternator blokiral, kot je napisal Fan. Z avtomobilom takoj na servis in zadevo sanirat, preden požre še jermenico ali pa jermenica poškoduje še kakšne kose plastike tam okrog. Sem imel podoben primer in je bilo potrebno zamenjati še jermenico, ker se je dotaknila ohišja alternatorja ali nosilca (se ne spomnim več) in jo je uničilo. Strošek ne bo velik. Načeloma je treba zamenjati le uničen ležaj in jermen ki ga je verjetno preribalo.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bombac
Nov uporabnik

Napisal/-a bombac Če maj 05, 2011 10:28 am

Hvala obema za odg. Sem bil pri mehaniku in je scefralo jermen zato ga je blo treba menjat. Cena celega popravila je cca 200 eur. Je to pretirano ali je normalno da imam obcutek? Serviser ni pooblascen.

Uporabniški avatar
alesi
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a alesi Če maj 05, 2011 10:55 am

200€ je cisto normalno,s tem da ti menja tud jermenico.V 90% ti to priporocajo,ker ce je ne menjas se lahko to kaj hitro ponovi.
Slika
Toj pač vse kar sem imel za danes!

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če maj 05, 2011 12:51 pm

alesi je napisal/-a:200€ je cisto normalno,s tem da ti menja tud jermenico.V 90% ti to priporocajo,ker ce je ne menjas se lahko to kaj hitro ponovi.

Pred menjavo bi jermenico preveril ali je kje udarjena, obribana ali celo zavita. Če je vidna kakršna koli poškodba jo je preventivno bolje zamenjati da ne bo treba ponavljati vaje ko bo šlo kaj narobe.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov