Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matko37
Novinec

S čim prilepiti gumo na šipo

Napisal/-a Matko37 So maj 07, 2011 7:36 am

Živjo!

Mojega civica 8. gen sem imel na barvanju strehe, sedaj mi je pa odstopila guma, ki je med šipo in streho. S čim bi to prilepil na šipo (po potrebi tudi na streho avtomobila), da bi guma ostala tam ko mora biti?

Saj bi peljal nazaj, pa vem, da te stvari tako popravijo, da bo spet odstopila, zato bi naredil sam, vzel gumo dol, spucal površino šipe z alkoholom, prav tako gumo, namazal utror, ki pride na šipo z nekim (katerim res močnim) lepilom in bi to bilo to.

Prosim za nasvete.

LP
Matjaž

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: S čim prilepiti gumo na šipo

Napisal/-a zlica22 So maj 07, 2011 7:46 am

"lepilo" za stekla...

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr So maj 07, 2011 8:21 am

http://www.kago-permatex.si/steklo.htm
jaz tega uporabljam, pa zaenkrat še vse drži
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So maj 07, 2011 10:58 am

99% da se ga dobi v merurju

litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus So maj 07, 2011 11:11 am

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:99% da se ga dobi v merurju

Če nimajo v merkurju, imajo pa v 99% trgovinah z avtomobilskimi nadomestnimi deli.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So maj 07, 2011 11:18 am

Po mojem mnenju, je skoda kupit celo tubo, ki pride cca 20€, ker bos rabil tega izredno malo.. ostalo pa lahko kasneje vrzes vstran, saj se ti bo lepilo strdilo.. poleg tega, so lepila za steklo izredno neugodna, ko pridejo na druge povrsine.. lak, ali steklo! se bos kar fajn namatral, da bos uspel ocistit!

moj predlog.. zalepi z nekim drugim lepilom za vse vrste povrsin, recimo sekundno lepilo, bo glih tak drzalo, ampak pazi, da ne nases prevec, ter da naneses samo na povrsino, ki bo jo guma pokrila!

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So maj 07, 2011 11:55 am

SamoK je napisal/-a:Po mojem mnenju, je skoda kupit celo tubo, ki pride cca 20€, ker bos rabil tega izredno malo.. ostalo pa lahko kasneje vrzes vstran, saj se ti bo lepilo strdilo.. poleg tega, so lepila za steklo izredno neugodna, ko pridejo na druge povrsine.. lak, ali steklo! se bos kar fajn namatral, da bos uspel ocistit!

moj predlog.. zalepi z nekim drugim lepilom za vse vrste povrsin, recimo sekundno lepilo, bo glih tak drzalo, ampak pazi, da ne nases prevec, ter da naneses samo na povrsino, ki bo jo guma pokrila!

Meni se zdi sekundno skrajno neprimerno, ker je zelo krhko, guma pa, kot vemo, je elastičen material. Se strinjam, da se da problem rešit tudi z drugimi lepili, vendar ne s sekundnim. Probaj z dvokomponentnim.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So maj 07, 2011 2:58 pm

Kaj ko bi kupil novo gumo,ki pride med steklo ter streho. Stara se je pač ob demontaži deformirala,in ne stoji več tako,kot bi morala.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So maj 07, 2011 4:33 pm

Jao model pejt nazaj pa naj rihtajo.Če so gumo jemali stran pa naj jo še nataknejo da bo stala.ta guma se ponavadi da na šipo pred montažo le te če pa jo potem daš stran jo boš težko nazaj dobil (kar vidiš sam).Pejt pa nej rihtajo kaj boš sam neki pacal.

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK So maj 07, 2011 5:56 pm

Sej, v bistvu je od vseh moznih lepil, sekundno najmanj primerno, ze zaradi toplotnega vpliva poleti, kjer bi guma prileplena z sekundnim najprej odstopla.. verjetno! Bolj sem hotel dat primer, da so taksna lepila za vse vrste povrsin bolj primerna, za taksno opravilo.

Najboljse je pa itak, da peljes nazaj, kjer so montirali steklo in ti naj popravijo.. Koliko vem, se gume okoli stekel (keder) pri sami menjavi stekla menjajo, vsaj pri nas je taksna praksa in tudi zavarovalnice to placajo!

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Po maj 09, 2011 9:28 am

Saj guma je nova! Ampak je nova odstopila. Na srečo je na tem Civicu tako narejeno, da lahko gumo snameš brez da šipo ven jemlješ, je namreč samo nataknjena na šipo z utorom in v tem utoru bi naj bilo lepilo ali po tovarniških pdoatkih celo dvostranski lepilni trak. Očitno so gumo le premalo stisnili gor, ker sem jo sedaj sam samo stisnil na šipo in drži, se še ni razmajala ali odstopila. Drugače pa se lepo prilega na streho, ni štrleča, pa tudi ko je s šipe dol skočila, se je na streho še vedno prilegala, tak da to ni problem.

Očitno sem problem rešil brez da kamorkoli karkoli vozim.

hvala za odgovore.

LP
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov