Nasveti in napotki ter povpraševanja...

IceRazor
Nov uporabnik

Menjava avtoradia Opel Astra letnik 2001 (Blaupunkt Car 300)

Napisal/-a IceRazor Ne maj 10, 2009 12:29 pm

Lep pozdrav,
sestri menjujem avtoradio in zanima me kako naj odstranim avtoradio Blaupunkt CAR 300 iz Opel Astra letnik 2001. Odstranil sem 4 vijake, ki so na vsakem kotu in potem pameten, kot sem (sarcasm), sem porinil od Pionnerja ključe za odstranitev na vsako stran avtoradia, ampak sedaj ko hočem povleči ven avtoradio ne gre ven kot, da bi ga še nekaj držalo notri (poleg mojih ključev :) ). Kaj je še potrebno storiti? Potrebno celo armaturno ploščo razstaviti za odstranitev tega avtoradia? Že vnaprej hvala za vsakršno pomoč.

P.S. : v priponki je trenutna situacija, slikano z mobitelom zato slabše kakovosti.
Priponke
09052009.jpg
Blaupunkt Car 300

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne maj 10, 2009 12:34 pm

mislim da ti starejši radiji ne rabijo takšnih vilic za ostranitev ampak moraš imeti takšne vilice da jih porineš skozi tiste žtiri luknje kjer si odstranil vijake.

probaj porinit notri žico (v vse štiti lukne podoben fi, porini do konca) in primi za prostor kjer so kasete pa ga potegni ven

Uporabniški avatar
vuko87
Novinec

Kraj: lj

Napisal/-a vuko87 Ne maj 10, 2009 12:36 pm

Tm kjer si odstranil vijake das notr vilice...oz. lahko improviziras s cem(z žeblji recimo) pa vn potegnes...obstrani ga verjetno tvoje vilice drzijo.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 10, 2009 12:43 pm

Obstajajo original vilice za blapunkt v obliki črke U, ki sta na koncu malo zarezani, da se zatakneta, porineš ju pa v tiste štiri luknje

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne maj 10, 2009 12:46 pm

Še slika
Priponke
10052009065.jpg

IceRazor
Nov uporabnik

Napisal/-a IceRazor Ne maj 10, 2009 12:50 pm

Hvala vam za tako hitre odgovore. Nimam teh vilic pa bom probal s 4imi žicami oz. žeblji improvizirati. Sporočim kako bo šlo. Hvala.

IceRazor
Nov uporabnik

Napisal/-a IceRazor Ne maj 10, 2009 8:17 pm

OK Car 300 mi je uspelo dobiti vn s 4imi žeblji (hvala vam za nasvet). Sedaj pa imam še 2 nova problema:
1) priklop za anteno je pri car 300 tak navzven tu pri PIONNER 6900 pa tak navznoter in ali potrebujem kakšen kabel koaksialen podaljšek ali kaj podobnega?
2) Ko sem priklopil na panel od avta tisti vtič pač se je prižgal in vse pa delal neki časa pol se je pa kar sam izklopil in ga nisem mogu prižgati sem mislil, da je crknil pa sem še enkrat izklopu celega pa priklopu in je spet neki časa delal in se ponovno izklopil. Sedaj sem rajši celega dal spet ven. Kaj bi lahko bilo? Treba kakšne žičke prevezati?

Hvala za nasvete.

1) Slika priklopov v avtu
2) Slika je slika Pionnerja
Priponke
Priklop-Opel.jpg
Priklop
Pionner.jpg
Pionner

IceRazor
Nov uporabnik

Napisal/-a IceRazor Po maj 11, 2009 1:49 pm

Kdorkoli prosim? Najprej bi rad tisto z anteno rešil. Grem kupit kakšen vmesnik oz. podaljšek?

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po maj 11, 2009 1:56 pm

mislm da ti bo lažje če daš še tisto plastiko vn(na kateri so konektorji)..za anteno pa kupš tak nastavek oz. adapter,ki se potem pač normalno v anteno uklop ;) ..če nimam prou naj me kdo popravi ;)...lp

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden Po maj 11, 2009 3:41 pm

za anteno potrebuješ to. stane cca 2€ v trgovinah z vsaj malo avtoakustike bi to mogu dobit.

http://www.avalva.es/fotos/articulos/lowres/118-P.jpg

nespomnem se da bi bilo kaj za prevezat, sem tudi sam menjal radio v oplu.
glej da boš uzad pravilno namestil konektorje in to je to.

IceRazor
Nov uporabnik

Napisal/-a IceRazor Po maj 11, 2009 4:54 pm

Hvala za odgovore. Sem nabavil tisti konektorček in za silo zaj ker ne vem točno kak bi toto kletko vn spravu zasilno tak na pol dal avtoradio notri in dela razn pač radia, ker tota kletka ni vreji pa ne gre cel avtoradio notri. Zaj me pa še nekaj zanima. Toti kabli ko so zaj za na oni modul priklopit sem šel čez manual in piše, da pri nekaterih radiih treba rdečo v rumeno in rumeno v rdečo. Torej, da razložim.
Rdeča žička piše ACC
Rumena piše Battery
1) Če priklopim rdečo na rdečo in rumeno na rumeno potem, ko priklopim modul s kabli v tistega od avta se kr že prižge radio brez da bi bil kontakt s ključem in pač gori razn če snamem spredno ploščico ( pol ne rabi več akumulatorja ali pač? )
2) Če priklopim rdečo na rumeno in rumeno na rdečo se šele če dam kontakt lahko prižge radio in prej ga sploh ne moreš prižgati, ampak ko vzamem kontakt se avtoradio izklopi in zapiska 2 ali 3 krat.

Kaj je zaj boljše da bi blo? Hvala

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Po maj 11, 2009 5:10 pm

vezava rdeče pa rumene je za memory :!: ..torej je 1. opcija ;) ..ker če bi imeu vezan kot v 2.opciji potem bi se ti nastavitve pri usakem zagonu motorja resetirale...;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po maj 11, 2009 6:27 pm

RejmiK je napisal/-a:vezava rdeče pa rumene je za memory :!: ..torej je 1. opcija ;) ..ker če bi imeu vezan kot v 2.opciji potem bi se ti nastavitve pri usakem zagonu motorja resetirale...;)

Mislim pa da je lih druga opcija prava.....ker če mu 2-3x zapiska to pomen da je radio opozoril da ima še gor ploščico. (torej ima stalen plus ker drugač ne bi piskal)

Če hočeš, da se ti radijo prižiga s kontaktom pol je druga vezava.....če pa hočeš da radio dela nonstop potem pa prva. Če pa ti pri drugi vezavi zgubi spomin (ko vzameš kontakt in nasljednjič več nima nastavitev v spominu....recimo postaj) potem pa samo premenjaš rdčeo in rumeno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo Po maj 11, 2009 8:48 pm

my mistake :oops: :oops:

facil
Nov uporabnik

Re: Menjava avtoradia Opel Astra letnik 2001 (Blaupunkt Car

Napisal/-a facil Po maj 09, 2011 3:15 pm

Poz
Sem nov na forumu in se opravičujem da osvežujem staro temo :)
Imam Opel astro l. 1998 in ima vgrajen takšen radio. Sedaj pa me zanima kako naj odklopim konektorčke ki so vgrajeni v nosilec radia? Tiste tri ki jih drži nekakšna plastika, je tukaj kakšna "finta" ali se konektorji dobijo ven samo z silo?

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov