esem je napisal/-a:Pozdravljena na forumu
Kot prvo - velike črke na forumih pomenijo kričanje, zato v bodoče izključi caps lock.
Vprašanje je nerazumljivo - sprašuješ, če bi šla na isti servis, hkrati omenjaš garancijo. Garancija velja za servis in ne za avto - torej če hočeš uveljavljat garancijo, je isti servis obvezen.
Koliko ti pušča? Če ti prej ni puščalo, so oni nekaj zašuštrali - npr niso menjali tudi pumpe (morali bi jo v vsakem primeru, če so delali velik servis) in ti ta sedaj pušča ali kaj drugega. Pušča verjetno predvsem, ko se segreje, zato ni nič mokrega, ker sproti izhlapi oz kaplja (če) na cesti.
P. servisi pač ne slovijo po odličnih storitvah (razen nekaterih), velja pa to seveda tudi za druge znamke.
Na kateri servis si šla in koliko si plačala?
magdalena je napisal/-a:Hvala. Prej mi ni puščalo,ko naredim 600-700km moram doliti vodo1,5l približno.Danes sem šla do njih in so rekli da je možno ,da je počila glava motorja.Avto gre vredu,star je 7let in ima 73000km.Mislim ,da imaš prav ,da mi niso menjali.Servis je Avto Snoj v Lj,Plačala pa veliko 500eurov. Pogledal je tudi olje in rekel da je ok. Hvala še enkrat in lep pozdrav.
lublancan je napisal/-a:magdalena je napisal/-a:Hvala. Prej mi ni puščalo,ko naredim 600-700km moram doliti vodo1,5l približno.Danes sem šla do njih in so rekli da je možno ,da je počila glava motorja.Avto gre vredu,star je 7let in ima 73000km.Mislim ,da imaš prav ,da mi niso menjali.Servis je Avto Snoj v Lj,Plačala pa veliko 500eurov. Pogledal je tudi olje in rekel da je ok. Hvala še enkrat in lep pozdrav.
v hladilnem sistemu je okoli 6l tekočine in če ti dolivaš po 1,5l pomeni, da voziš dosti pod minimumom. Skrivilo ti bo glavo motorja, če boš vozila tako (ali pa jo je že).
Če pod avtom ni luže (podstavi karton, da se bodo lepše videli madeži), potem je problem v glavi motorja. Antifriz ti lahko teče v olje, izpuh ali v cilinder. Če je temu tako, potem menjava jermenov in vodne črpalke s tem nimajo prav dosti, razen če so ti natočili preagresiven antiriz, ki ti je pojedel tesnila.
čare je napisal/-a:Ketr motor ima avto??Če je 1.4 55 Kw ni teorije da je počila glava-nisem še doživel tega.Edina varjanta je da je prepihalo tesnilo glave kar se rado dogaja ampak glede na to da se je to začelo dogajati po menjavi jermen bi jaz najprej posumil črpalko vode ki po vsej verjetnosti ni bila zamenjana in je sedaj ko je gor nov jermen pretegnjena in pušča.In če govorimo o 1.4 55kw motorju si za velik servis (jermeni šponarji,črpalka,olje,filtri in še kaka malenkost ) plačala vsaj 150€ preveč.Ne pusti se jim nategniti da ti ne bodo "prodali" še glave
čare je napisal/-a:Za 1.1 motor sem ravno tako siguren da je glava OK.Pelji nekomu da ti bo tvojo glavo ki je še na avtu pocahnal (najbolje na neko mesto udarit ne kkrižec ali kaj podobnega) potem pa naj jo menjajo in preden boš avto prevzela naj ti svojo staro pokažejo kamor ste udarili oznako seveda poslikaj da boš imela za dokaz potem pa samo inšpekcijo bandi nategunski poslat.
esem je napisal/-a:Kako je bilo z garancijo? Niso menjali pumpe in je zato puščalo? Kateri servis je bil, da se ga bomo ostali izogibali? Si kaj plačala?
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov