Nasveti in napotki ter povpraševanja...

jaggy
Novinec

Kraj: Šentjur

Audi brisalci v okvari

Napisal/-a jaggy So apr 23, 2011 7:09 pm

Lep pozdrav!
Danes sva se z bratom šla malo "igrat" in sva šla nosilce ter motorček za brisalce razdret...
Namreč mislil sem da ni notri v mehanizmu dovolj masti ampak sva ugotovila da jo je bilo... Motorček sva cel razdrla potem pa z nekaj težav sestavila tudi alu nosilec sva uspela celo nekje nekaj zlamati ampak hvala bogu sem par km vstran pri Slatenšku našel nov del za 20 € pa še mazat potem ni bilo treba...
Nato nama je končno uspelo vse skupaj nazaj sestaviti ampak težava je bila ista kot prej: Brisalec je ob vklopu tudi na najvišji stopnji deloval zelo počasi ter se s težavo premikal naprej... Nato nekje na sredi obstal ko sem avtu vzel kontakt in ga nazaj vključil so se prestavili s težavo v prvotno lego... Zanima me v čem bi lahko bila težava... Motorček je vredu mehanizem tudi... Edino štrom nekje j**e...
Prosim za nasvete... Se zahvaljujem že za vnaprej!
Lp Ambrož Jagodič

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Audi brisalci v okvari

Napisal/-a Fan So apr 23, 2011 7:24 pm

Pozdravljeni

Ponavadi nagaja vzvodje - v vodilu se naberejo oksidi. Čiščenje mazanje in mora delati.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy So apr 23, 2011 7:26 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Ponavadi nagaja vzvodje - v vodilu se naberejo oksidi. Čiščenje mazanje in mora delati.

Lep pozdrav

Been there thone that :)
Sej pravim da sva vse namazala oz tist del je tak drug in se z lahkoto premika..

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So apr 23, 2011 7:29 pm

aha...............in kateri je tisti del, ki se z lahkoto premika??

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy So apr 23, 2011 7:39 pm

Aluminjasti del ki so brisalci pritrjeni gor... Sepravi tisti del ki je motorček pritrjen in ima mislim da 3 ali 4 točke kjer bi lahko oksidiralo in so kot nekakšne puše pritrjeni drug na drugega... (ne znam drugače obrazložiti) Vse sva namazala... Raje povem tako tudi ko sem poskusil samo motorček brez nastavkov mi je 4 intervale naredil potem minuta premora in potem spet ista pesem na najvišji stopni brisalcev...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan So apr 23, 2011 7:42 pm

Mislim, da bi moral imeti v ohišju reduktorja kolo po kateren se vozi kontakt - mogoče je tam slab stik. lahko pa nagaja kakšna puša/ležaj v motorčku.

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy Ne apr 24, 2011 11:10 am

Ka se kerem sanja kje bi se našel nek modul za brisalce... Lahko da je kaj takšnega hin? Drugače pa če bi bil štrom kaj hin nebi konstantno v enakih intervalih delaovalo Sepravi 4x ja pol pa dolgo ne in spet ista pesem........ Ali pa sploh nebi delovalo zgleda da more res biti kakšen modul al kje sem neki prebral...
Če res kdo ve kje je to bi prosil Audi a6 l 2002

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Napisal/-a Fan Ne apr 24, 2011 12:47 pm

Pozdravljeni

Ponavadi ima VAG grupa modul v bližini motorčka, ali kar na njem.

Lep pozdrav

jaggy
Novinec

Napisal/-a jaggy To maj 17, 2011 2:14 pm

No da še odpišem kaj je bilo narobe:)
Motorček je bil res hin in tudi alu vodila ki poganjajo brisalce niso bili nič podmazani in so se komaj ampak res komaj premikali...
Fora je v tem da novejši motorčki imajo štrom že kar zraven motorčka in se ne da nič popraviti ampak ne preostane nič druga kot da kupiš nov oz drug isti motorček... Js sem imel srečo da sem ga dobil za pičlih 30 € pri bližnjem avtoodpadu (hvala bogu) Kajti nov tak motorček stane baje blizu 300 € tudi na avtonetu sem gledu in jih cenijo na 100€ :D Tako da danes sem zamenju in dela kot mora :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov