Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Soli
Nov uporabnik

Poškodbe od kamenčkov

Napisal/-a Soli Sr maj 04, 2011 6:41 pm

Pozdrav !

Zanima me ali sproti popravljate poškodbe, ki jih dobite od udarcev kamenčkov. Skoraj se mi ne zgodi, da se ne bi vrnil s kakšne poti, kjer se pretežno vozim po avtocesti, da ne bi imel na havbi kakšne odrgninice od kamečka. Večinoma so majhne, kakšna pa se najde tudi malo večja in me zanima ali je to bolje sproti popravljati ali je boljše naraditi mogoče celotno popravilo enkrat na leto. Občutek imam, da same poškodbe niso zelo globoke in najbrž tudi zato ne prihaja do rjavenja.
Prav tako me zanima, na kakšen način to popravljate, da ni preveč vidno.

Hvala in srečno vožnjo !

PS. Vem, da je najboljša preventiva varnostna razdalja in to tudi upoštevam, ampak včasih enostavno ni dovolj :(

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Re: Poškodbe od kamenčkov

Napisal/-a pskoda Sr maj 04, 2011 7:00 pm

Jaz popravljam vglavnem samo večje pikice z barvo, ki ti jo zmešajo. Za popolno popravilo pikic je samo ponovno barvanje in če imaš avto nov oz še originalno barvo je za moje pojme škoda barvat celo haubo oz odbijač

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 04, 2011 8:30 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz popravljam vglavnem samo večje pikice z barvo, ki ti jo zmešajo. Za popolno popravilo pikic je samo ponovno barvanje in če imaš avto nov oz še originalno barvo je za moje pojme škoda barvat celo haubo oz odbijač

ni res, naneseš barvo, potem lak in zbrusiš + spoliraš. pa se več skorajda nič ne vidi. Govorim iz lastnih izkušenj, ko sem še mel črni avto in dal ličarju da mi je tole porihtal. :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr maj 04, 2011 8:36 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Jaz popravljam vglavnem samo večje pikice z barvo, ki ti jo zmešajo. Za popolno popravilo pikic je samo ponovno barvanje in če imaš avto nov oz še originalno barvo je za moje pojme škoda barvat celo haubo oz odbijač

ni res, naneseš barvo, potem lak in zbrusiš + spoliraš. pa se več skorajda nič ne vidi. Govorim iz lastnih izkušenj, ko sem še mel črni avto in dal ličarju da mi je tole porihtal. :D

Ti dam čisto prav, ampak kot si napisal se skoraj nič ne vidi in jaz sem napisal, da se nič ne vidi (popolno popravilo pikic) je samo barvanje =P

Soli
Nov uporabnik

Napisal/-a Soli Sr maj 04, 2011 8:37 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:

Oj !

Če te prav razumem si, ko se je nabralo več poškodb zadevo raje prepustil ličarju ?

LP

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr maj 04, 2011 8:40 pm

Soli je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

Oj !

Če te prav razumem si, ko se je nabralo več poškodb zadevo raje prepustil ličarju ?

LP

ja, ker sam nisem vedel da se da to popravit, razn ponovno barvanje haube. tako da sem nejmu to dal delat, naredil pa je tako kot sem ti opisal. barva --> lak --> zbrusil --> spoliral.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Sr maj 04, 2011 8:42 pm

Vprašaj grahovca - viewtopic.php?t=69800

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Sr maj 04, 2011 8:45 pm

pskoda je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:

Ti dam čisto prav, ampak kot si napisal se skoraj nič ne vidi in jaz sem napisal, da se nič ne vidi (popolno popravilo pikic) je samo barvanje =P

Se nič ne vidi. ;) Ob pogoju, da je dovolj barve, da se lahko normalno zbrusi in spolira.

Korektura
Slika

Brušenje
Slika

Poliranje
Slika
"this is so euro its asian" by Sam B.

GranDuke_JK
Novinec

Napisal/-a GranDuke_JK To maj 31, 2011 11:59 am

Kje v okolici Lj bi dobil barvo + lak za popravljanje od kamenčkov? Gre se za metalno modro (Fiat).
Je nekaj na ebayu, samo predvidevam da je le za kakšen ducat pik :(

EDIT:

Koliko bi s tem popravil?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/FIAT-Pai ... ccessories

supermico
Nov uporabnik

Napisal/-a supermico To maj 31, 2011 5:26 pm

Na uradnem servisu. Vw ima korekturni set za ca. 10€ (barva +lak), moral bi imet tudi fiat.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov