Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BrokenSoul
Nov uporabnik

Passat 3B ABS modul

Napisal/-a BrokenSoul To jun 07, 2011 9:14 am

Zdravo!

V passatu mi gori lučka za ABS in na sredini konzole (!) . Zdaj sem malo pregledal tuje forume in našel rešitev kaj ponavadi delajo za popravilo teh modulov. In imam tudi električarja ki je specializiran za finoelektroniko in popravla svašto robe. Zanima me če lahko ta ABS modul sam odmontiram iz avta in mu ga nesem, in kaj so vmes posledice če ga ni gor?? Se lahko vozim normalno itd?? In tudi potem ČE mu uspe ABS modul popraviti, more it avto na tester da se napaka zbriše ali bi že moral kazati pravilne znake delovanja??

LP

Aja prosim za kaki vodiš za odstranitev ABS modula iz Passata 1.6 bencinar letnik 1998 3B.

hippo
Poznavalec foruma

Re: Passat 3B ABS modul

Napisal/-a hippo To jun 07, 2011 9:58 am

Yo.
Prvo daj na tester, da vidiš al je res centralna enota.
Odmontiraš lahko sam, ampak rabiš samo tisto elektronsko enoto. Glede vožnje sem pa malo skeptičen.
Napako boš moral v vsakem primeru potem zbrisat.

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul To jun 07, 2011 2:55 pm

Ja na testeru sem že bil. Je rekel da računalnik več ne komunicira z Modulom. Torej je napaka na vezju ABS modula.
Ugotovil sem da če samo kable izklopim iz ABS modula, da pri vožnji ni nobenih sprememb. In če vzamem samo elektroniko dol nima veze z samo glavo ABSa. Torej lahko brez skrbi se peljem tak kot do zdaj, ker nebo nobenen spremembe če prej ni komuniciral računalnik z ABSom, zdaj tudi itaq da nebo ker nebo vezja gor. Ta ki pa mi bo popravil to pa bo rabil malo časa da zrihta do konca.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To jun 07, 2011 3:22 pm

BrokenSoul je napisal/-a:Ja na testeru sem že bil. Je rekel da računalnik več ne komunicira z Modulom. Torej je napaka na vezju ABS modula.
Ugotovil sem da če samo kable izklopim iz ABS modula, da pri vožnji ni nobenih sprememb. In če vzamem samo elektroniko dol nima veze z samo glavo ABSa. Torej lahko brez skrbi se peljem tak kot do zdaj, ker nebo nobenen spremembe če prej ni komuniciral računalnik z ABSom, zdaj tudi itaq da nebo ker nebo vezja gor. Ta ki pa mi bo popravil to pa bo rabil malo časa da zrihta do konca.

To pa ja.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To jun 07, 2011 4:29 pm

Pozdravljeni

Pred demontažo elektronike najprej na novo naložite program. S katerim testerjem ste dostopali do ABS elektronike, z vsakim se žal ne da, še z originalnim ali pa kakšen VAG-COM lahko odkloni sodelovanje. Največkrat je važno kakšno znanje ima tisti ki s testerjem operira.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

BrokenSoul
Nov uporabnik

Napisal/-a BrokenSoul Sr jun 08, 2011 7:04 am

Priklop na tester so mi naredili v avtoservisu Miran Tetičkovič v Spuhlji. S katerim programom je to pogledal pa res nevem. Če je kakšen način da lahko to sam pogledam še pred tem? Ker kolega ima ta kabel ki paše na VWja in bi si ga lahko sposodil, samo ker ne jaz ne on nimama neke posebe znanja s tem se glih nebi spuščal v kako nalaganje novih programov.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr jun 08, 2011 7:55 am

Te module ti že skoraj povsod popravijo, tudi meni je začel neki trokirat, sedaj je že 2 leti mir.
RiDe hArD
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov