Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Lahko kdo identificira ta del? (VW Polo)

Napisal/-a LeQuack Sr jun 29, 2011 11:40 am

Torej včeraj sem imel servis pri AC Kondor, kjer so mi menjali tudi tretjo zavorno luč, za kar so morali demontirati zadnjo tapeto. Avto je VW Polo 9N3, 2005 letnik.

Danes pa sem v prtljažnem prostoru opazil dva manjša dela (približno 2-3 cm), neka kovinska trikotna zaponka, ter plastičen del, ki zgleda, kot da bi bil od nekje odlomljen? Sem sicer pregledal po zunanjosti in nikjer nič ne manjka, tako da je po vsej verjetnosti nekje na notranji strani, pod tapeto. Kovinska zaponka zgleda, kot da se prilega temu plastičnemu delu. Ima kdo kaj idej? Če bi izvedel kam paše bi lahko šel nazaj do tistih šalabajzerjev in zahteval, da mi zamenjajo, kar so polomili.

Slikce (klikni na sliko za povečavo):

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
Zadnjič spremenil LeQuack, dne Sr jun 29, 2011 11:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Re: Lahko kdo identificira ta del? (VW Polo)

Napisal/-a _furby_ Sr jun 29, 2011 11:42 am

meni mi deluje kot hakeljc za stropno tapeto? oz. za kako tapeto v prtljazniku (ne vem tocno kako ma polo narejeno stop luc) :?
turbo inside

Uporabniški avatar
Pavka
Stalni uporabnik

Kraj: IZLAKE

Napisal/-a Pavka Sr jun 29, 2011 11:45 am

X 2
Bolje se je slabo peljati kakor dobro hoditi

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jun 29, 2011 11:50 am

Hvala za odgovore. Sem nekako predvideval, da je nekaj takega. Lahko kako sam preverim, od kje točno je odlomljeno? Z roko sem malo tipal tisto plastično tapeto in je na desni strani res malo bolj majava, oziroma zdi se, kot da ni čisto pritrjena na vrata prtljažnika, tak oda bi naj bila po vsej verjetnosti od tam.

Kako jih soočiti s tem, vem da se bodo delali debile in rekli, da sem sam polomil oz. da je že bilo. Kakšna ideja?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 29, 2011 11:57 am

malo trkaj po tapeti, pa bos videl kje ma luft oz. kje vibrira.

jaz bi sel na servis in jim rekel, da naj spet razkopljejo in pogledajo od kje je. da to prvic vidis in da sam itak ne znas dat narazen, tko da nisi ti kriv ;)
turbo inside

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jun 29, 2011 2:27 pm

Ne bo ti razpadel avto zaradi tega... Avti imajo itak pol preveč raznih čepov in vijakov po tapetah.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jun 29, 2011 2:39 pm

black je napisal/-a:Ne bo ti razpadel avto zaradi tega... Avti imajo itak pol preveč raznih čepov in vijakov po tapetah.

Saj to čisto razumem in če tega dela ne bi našel, po vsej verjetnosti ne bi opazil, da je kaj narobe. Ampak to še ni izgovor, da se lahko dela škoda na avtu (samo da jo dobro skriješ). Je pa poleg tega dela bil še odkrit del tapete, ki prekriva zadnjo desno zavorno luč, ampak to se lahko sam nazaj nastavil. In če so površni pri takih nevitalnih delih, si ne upam pomisliti, da je isto potem še pri motorju, menjalniku, izpuhu in podobno.
Vsekakor pa ne moreš reči, da je to neka profesionalna storitev, za katero plačaš 50€/uro, kolikor znaša delovna ura na računu. Ali je to standard današnjih servisov in moramo pač požret take stvari, da nam bodo dovolili da pri njih popravljamo avto?

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jun 29, 2011 2:55 pm

Takoj pejt nazaj, nemorjo se takle zajebavat, ne rečem ko bi ti nekdo doma delal...
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr jun 29, 2011 5:07 pm

Dej dej, spij kakšen pir, pojagej kakšno babo in se ne sekiraj za en kos k_určeve plastike. Sej avte še delajo.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Sr jun 29, 2011 5:21 pm

primozek68 je napisal/-a:Dej dej, spij kakšen pir, pojagej kakšno babo in se ne sekiraj za en kos k_určeve plastike. Sej avte še delajo.

Saj se ne živciram za tisto plastiko in tudi ne vem, če je vredno mojih živcev it tja se kregat.
Bolj sem razočaran nad stanjem na naših servisih, da se take stvari še vedno dogajajo. Kot je rekel NejcZ, take stvari lahko pričakuješ od soseda, ki to prvič dela in ti pomaga za eno pivo. Me je že kar minil sploh popravljat avto zaradi vseh slabih izkušenj na servisih, a je sploh še kak servis kjer se za denar potrudijo?

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 29, 2011 5:25 pm

primozek68 je napisal/-a:Dej dej, spij kakšen pir, pojagej kakšno babo in se ne sekiraj za en kos k_určeve plastike. Sej avte še delajo.

ce tebe boli k.... , ostale morda ne. meni ne bi bilo vseeno, da mi neki tko vtrzejo dol. da ti pol zacne kaj vibrirat in brencat tam po prtljazniku med voznjo :?
turbo inside

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr jun 29, 2011 5:32 pm

In kaj bi zdej ti rad? Jest sm mu ponudil mal drugačen način rešitve problema.

Ti pa vem da bi se požrl zarad enga kosa plastike. Get a life.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 29, 2011 5:45 pm

primozek68 je napisal/-a:In kaj bi zdej ti rad? Jest sm mu ponudil mal drugačen način rešitve problema.

Ti pa vem da bi se požrl zarad enga kosa plastike. Get a life.

jaz sem mu vsaj ponudu nekako pametno resitev, ne pa da tle neki nabijam in pucam gluposti kot jih ti vecinoma tu :roll:
in zgleda da me res dobro poznas, da tko na hitro ocenis ali bi se pozru al ne. legenda si :bow
turbo inside

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jun 29, 2011 5:45 pm

Pač tudi serviserji morajo nekako razkopat avto. Na ibizi sc, ne moreš pobrat plastik ob zadnji klopi, brez tega, da zlomiš dva nosilca. Tako je pač narejeno...
Verjetno sploh niso opazili, da so ti odlomili, sicer bi jo vrgli stran...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr jun 29, 2011 5:52 pm

jaz sem mu vsaj ponudu nekako pametno resitev,

prav tako tudi jaz. Ampak sedaj si ti odloču katero mora zbrat, ane? A ni glih to poanta, da dobiš več možnih rešitev in potem pretehtaš, katero boš izbral. Mogoče pa ne bo šel nazaj. Še enkrat pot, še enkrat čakat, se blamirat tam ala ''picajzlat'', itak nč zrihtat, itd, itd.

Ampak ne, forumski guru furby je odločil...

I'm coming to bed right away honey, just someone is wrong on the internet.

Tebi tudi ne bi malo jaga škodla furby, vsaj zgleda tako.

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Sr jun 29, 2011 8:04 pm

LeQuack je napisal/-a:
black je napisal/-a:Ne bo ti razpadel avto zaradi tega... Avti imajo itak pol preveč raznih čepov in vijakov po tapetah.

Saj to čisto razumem in če tega dela ne bi našel, po vsej verjetnosti ne bi opazil, da je kaj narobe. Ampak to še ni izgovor, da se lahko dela škoda na avtu (samo da jo dobro skriješ). Je pa poleg tega dela bil še odkrit del tapete, ki prekriva zadnjo desno zavorno luč, ampak to se lahko sam nazaj nastavil. In če so površni pri takih nevitalnih delih, si ne upam pomisliti, da je isto potem še pri motorju, menjalniku, izpuhu in podobno.
Vsekakor pa ne moreš reči, da je to neka profesionalna storitev, za katero plačaš 50€/uro, kolikor znaša delovna ura na računu. Ali je to standard današnjih servisov in moramo pač požret take stvari, da nam bodo dovolili da pri njih popravljamo avto?

Ja, to s storitvijo se strinjam da je neprofesionalna in da je prav da popravijo njihovo napako. Hotel sem samo povedati da ni nobebe panike če to fali ;)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Sr jun 29, 2011 10:17 pm

primozek68 je napisal/-a:
jaz sem mu vsaj ponudu nekako pametno resitev,

prav tako tudi jaz. Ampak sedaj si ti odloču katero mora zbrat, ane? A ni glih to poanta, da dobiš več možnih rešitev in potem pretehtaš, katero boš izbral. Mogoče pa ne bo šel nazaj. Še enkrat pot, še enkrat čakat, se blamirat tam ala ''picajzlat'', itak nč zrihtat, itd, itd.

Ampak ne, forumski guru furby je odločil...

I'm coming to bed right away honey, just someone is wrong on the internet.

Tebi tudi ne bi malo jaga škodla furby, vsaj zgleda tako.

ne vem kje si ti vidu da sem mu jaz rekel, kaj mora storit. jaz sem mu povedal kaj bi jaz naredil ;)
ti pa si itak ze par cvetk napisal tle po forumu...ampak sej nima veze
zdej pa ce te se kaj muci, ce mas kake traume zaradi tega itd, pol mi pisi pod privat, pa se bova tam zmenla. brezveze off delat =P
turbo inside

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe jul 01, 2011 7:41 am

OFF:
A to je ta....tako opevana na tem forumu.... kvalitetna,prestižna,...VW plastika??

ON:
Pejdi nazaj na servis, pa jih malce povprašaj, če vedo kaj je to in od kod je ta plastika, katero jim je uspelo polomiti.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Pe jul 01, 2011 8:43 am

Jah...danes pozabijo kos plastike, jutri pa kak jermen, pa maš ;)

Greš nazaj in jih nadereš.
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Pe jul 01, 2011 8:58 am

to je kos ki se iz notranje strani drži tapete na prtljažnih vratih. tisti železen del pa pride zateknjen v ta kos, kot si sam ugotovil, sodeč po slikah, na drugi strani pa pride železo vtaknjeno v ovalno luknjo v samih vratih prtljažnika. lahko greš nazaj in lahko zahtevaš nov kos. tudi dobil ga boš. vse kar boš s tem dosegel je to da bo tisti mehanik ki je to naredil dobil malo pridige, ti pa novo tapeto. glede na to da je najbrž nimajo na zalogi, bos seveda moral čakat in se čez par dni vrnit nazaj na servis. nič ne bo hudega, če ta kos manjka, je pa res da če že so šalabajzerji in polomjo mi ne gre v glavo, da potem vsaj v smeti ne vrže, da stranka ne vidi tega :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov