Krivljenje cevi je napisal/-a:Pajero 2.5TDI Že pri ne prav visoki temperaturi motorja (po kakšnem kilometru vožnje) pri dodajanju "gasa"ne pospeši in v motorju se začuti tolčenje in zelo črno pokadi .Po kratkem predahu se umiri,potem zopet enako!
Avto je star 19 let,vendar dober in ima le 220 tisoč km in bi moral še kakšnih toliko narediti!
težko je poiskati napako,pri mehaniku je normalno delal.Turbino sem odklopil-enako,za pumpo pravijo,da ni.Dovode goriva sem očistil,filtre menjal.Je kdo imel take težave? Lep pozdrav z Gorij.
Krivljenje cevi je napisal/-a:Pajero 2.5TDI Že pri ne prav visoki temperaturi motorja (po kakšnem kilometru vožnje) pri dodajanju "gasa"ne pospeši in v motorju se začuti tolčenje in zelo črno pokadi .Po kratkem predahu se umiri,potem zopet enako!
Avto je star 19 let,vendar dober in ima le 220 tisoč km in bi moral še kakšnih toliko narediti!
težko je poiskati napako,pri mehaniku je normalno delal.Turbino sem odklopil-enako,za pumpo pravijo,da ni.Dovode goriva sem očistil,filtre menjal.Je kdo imel take težave? Lep pozdrav z Gorij.
Krivljenje cevi je napisal/-a:Krivljenje cevi je napisal/-a:Pajero 2.5TDI Že pri ne prav visoki temperaturi motorja (po kakšnem kilometru vožnje) pri dodajanju "gasa"ne pospeši in v motorju se začuti tolčenje in zelo črno pokadi .Po kratkem predahu se umiri,potem zopet enako!
Če bi bili ležaji,bi tolklo takoj in ne bi 1km šlo normalno! Lp
Krivljenje cevi je napisal/-a:Hvala!
Ja avto obira poti po Pokluki,Mežakli,veliko s prikolico!
Ali bi se zaradi ležajev potem tudi črno kadilo in bi izgubil moč!Če so ležaji,bom v olju verjetno videl belo kovino? Lep pozdrav z Gorij!
Krivljenje cevi je napisal/-a:Takole je bilo! Rele za priklapljanje iz položaja za hitro ogretje motorja je crknil in je položaj lopute dovoda zraka ostajaj na prihodu mimo avspuha in je po ogretju motorju primankovalo zraka! Druga napaka pa,da je cevka-kovinska,rjasta imela lukjico in je v nafto vleklo zrak! In sedaj mašinca spet dela kot urica! Hvala vsem za odgovore,star avto hitro kaj nagaja,pa se ,si pišemo! Lp
tristan01 je napisal/-a:Krivljenje cevi je napisal/-a:Takole je bilo! Rele za priklapljanje iz položaja za hitro ogretje motorja je crknil in je položaj lopute dovoda zraka ostajaj na prihodu mimo avspuha in je po ogretju motorju primankovalo zraka! Druga napaka pa,da je cevka-kovinska,rjasta imela lukjico in je v nafto vleklo zrak! In sedaj mašinca spet dela kot urica! Hvala vsem za odgovore,star avto hitro kaj nagaja,pa se ,si pišemo! Lp
Super, potem težave le niso bile tako velike. Sreča da so tile starejši motorji narejeni s kar dosti rezerve. Glede na starost vozila pa je res pričakovati še kakšne muhe in muhice ki jih prinesejo leta. Morda bi si bilo v kratkem dobro vzeti kakšno popoldne ali dva časa in preventivno popraviti/zaščititi kritične točke kot npr: gumijaste cevke okrog motorja, preventiven pregled podvozja, preveriti delovanje raznih malenkosti ki lahko požrejo kup živcev preden so sanirane in preprečiti potencialne okvare.
Lp Tristan01
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 29 gostov