Nasveti in napotki ter povpraševanja...

x-man1
Nov uporabnik

Renault clio 1,5dci

Napisal/-a x-man1 So avg 14, 2010 11:35 am

Pozdravljeni! Oglašam se, ker me moj clio ne uboga najbolje.
Torej imam nekaj problemov:
1. Problem: je nastal pred parimi dnevi in sicer ko avto prižgem(dovolj je da dam kontakt) ali ugasnem se pojavi neko čudno pokanje nekje v sredinski konzoli tole(tk tk tk tk tk tk) ali tole(tk in potem kot takrat ko računalnik(osebni) nekaj melje) to dela nekaj sekund in potem je vredu. Nekdo mi je rekel da je to računalnik(sicer se ne spozna na avte), avto pa drugače dela vredu nobena lučka se ne prižge.
2. Problem: danes sem malce gledal mašino in sem opazil da je mašina spodaj kar mastna(olje) najbolj je mastna pri karterju ki tudi malo pušča olje, pri desnem kolesu pa priteče tudi višje od karterja. Bi kdo vedel kaj je to, mogoče kaka tesnila?
3. Problem: nekje spredaj pri kolesih mi nekaj poči ko zapeljem v kakšno luknjo ali ko zavijem. Mogoče končnik?

Hvala za odgovore in pomoč!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So avg 14, 2010 11:48 am

1. glede pokanja... bo čisto ugibanje... mogoče kakšna loputa za dovod zraka,oz. motorček le te... poč potrebno bi bilo slišati

2. verjetno ti pušča na semeringu glavne gredi ali odmične... seveda ko pa priteče olje na dno motorja - karterja,ga pa veter razprši po celetonem delu...

3. kot si sam ugotovil,je zračnost v podvozju... verjetno šipka stabilizatorja,lahko pa še kaj drugega... preverite tudi vzmeti amortizerjev,da ni katera počena.

obisk servisa ali privatnega mehanika,in ugotovljene oz. odpravljene bodo vse napake...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 So avg 14, 2010 12:53 pm

Najprej hvala za odgovore, imam namen v teh dneh enkrat iti na obisk k serviserju.
Mogoče veš kje je pri cliotu tale motorček, ki odpira in zapira lopute?

Uporabniški avatar
plasi
Novinec

Kraj: Suhor

Napisal/-a plasi So avg 14, 2010 1:39 pm

Na desni strani sredinske konzole pod armaturo ;)
Pijem Laško pivo in j... se mi za vse živo!

x-man1
Nov uporabnik

Napisal/-a x-man1 So avg 14, 2010 6:12 pm

Kako pa se pride do njega?

x-man1
Nov uporabnik

Re: Renault clio 1,5dci

Napisal/-a x-man1 Ne jul 03, 2011 11:27 am

Zdravo!
Včeraj se mi je pri Cliu dci 82 prižgala tista oranžna lučka v obliki motorja na desni strani števca za hitrost. V navodilih piše da je to nekaj v zvezi z izpušnimi plini. Kdo ve kaj bi to lahko bilo narobe?
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 6 gostov