Nasveti in napotki ter povpraševanja...

BrokenSoul
Nov uporabnik

Passat 3B Menjava sklopke - sam doma

Napisal/-a BrokenSoul Ne jul 03, 2011 6:58 pm

Prosil bi če mi lahko kdo od izkušenih napiše kako se lahko lotim menjave sklopke sam doma??
Imam Passata limuzino 3B (letnik 98) 1.6 74kwh.
Sklopko sem že menjal na Fiat Bravotu, ampak je to že nekaj časa nazaj (in še to po navodilih ki sem jih našel na internetu Text + Slike)

Prosil bi če bi mi lahko kdo to malo opisal, ali prilepil navodila najraje tudi slikovna za menjavo.
Doma imam kanal da lahko grem pod avtomobil. Bi še rabil kaj določenega ?

Odločitev da se lotim tega doma je to ker mi je sklopka odpovedala in bi mi tale avtovkleka vzela več denarja kot pa delo menjave, zaradi oddaljenosti.

Prosim za pomoč

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Passat 3B Menjava sklopke - sam doma

Napisal/-a Fan Ne jul 03, 2011 7:20 pm

Pozdravljeni

Lahko si pridobite manual za vaše vozilo ali ELSA ( tega je po bolhi in netu polno ). Pri ELSI imate popolna navodila...................

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jul 03, 2011 9:51 pm

Če nimaš lih levih rok....in če si vsaj malo znajdljiv boš brez problema nardil tudi brez navodil. Sej dejansko vsak avto so kot lego kocke....začneš pri odstranjevanju plastik, konektorjev potem preideš k težjim stvarem ( vijačenje) in sestaviš po obratnem vrstnem redu kot si rastavil. Prvo pa avto zapelješ na kanal/dvigalo in malo premisliš kaj vse je sploh potrebno odstranit....Če moraš odstranit polosi moraš odstranit kolesa....če moraš odstranit kolesa moraš avto dvignit ( na "klocne" ali dvigalo....kaj pač imaš) in ko si nardiš neki okvirni načrt kaj vse in kako se pa lotiš....Misliš , da jaz ali pa polovica foruma ima take priročnike? :) Nekateri , ki se s tem ukvarjajo strokovno že....ostali pa delamo po principu , ki sem ti ga opisal....Za Jeepa imam sam recimo samo katalog delov (explozijske slike), pa je bil cel v prafaktorjih pa še vedno leti....Pač boš za menjavo sklopke potreboval dva popoldneva ( vikend) namesto normiranih 3-4 ure....Ampak če delaš zase je to popolnoma vseeno.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček To jul 05, 2011 8:23 pm

Koliko je kaj težak menjalnik? Ga lahko sname en človek "na roke"?

zundapp
Stalni uporabnik

Napisal/-a zundapp To jul 05, 2011 8:26 pm

cca 30 kg, sicer ga je pa lažje sneti kot natakniti.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol To jul 05, 2011 8:56 pm

Marsovček je napisal/-a:Koliko je kaj težak menjalnik? Ga lahko sname en človek "na roke"?

Komot, lih danes smo jih peljali ducat na surovino.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov