Nasveti in napotki ter povpraševanja...

bombbomb
Nov uporabnik

Opel Zafira 2.0 DTI (težava z cukanjem)

Napisal/-a bombbomb Sr jun 08, 2011 9:26 am

Imam sledeč problem z Opel Zafiro 2.0 dti letnik 2005. Med samo vožnjo, speljevanjem, prestavljanjem avto ne povzroča nobenih težav, vse dokler se ne začenš ustavljati, takrat normalno stisneš sklopko in počasi zaviraš. V tem času, ko se počasi pelješ z stisnjeno sklopko pa avto prične rahlo cukati, to cukanje se nadaljuje tudi ko se ustaviš in imaš v prvi prestavi. Če je kdo že imel podobno težavo ali pa pozna rešitev naj mi prosim odgovori.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Opel Zafira 2.0 DTI (težava z cukanjem)

Napisal/-a zlica22 Sr jun 08, 2011 12:49 pm

Morda je to "cukanje" posledica obrabljenih zavor....
Ste prgledali če je kje kaj "lufta"?

bombbomb
Nov uporabnik

Napisal/-a bombbomb Sr jun 08, 2011 6:26 pm

Ne, ne more biti problem z zavorami, saj avto največkrat cuka takrat, ko stojiš na mestu (naprimer pri rdeči luči)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 08, 2011 6:40 pm

Ko je avto na miru ne more cukat, cuka lahko samo ko se giblje, torej ko se pelješ. Če ti pa nagaja prosti tek, ki je nemiren pa to ni cukanje.

bombbomb
Nov uporabnik

Napisal/-a bombbomb Sr jun 08, 2011 8:28 pm

lizard je napisal/-a:Ko je avto na miru ne more cukat, cuka lahko samo ko se giblje, torej ko se pelješ. Če ti pa nagaja prosti tek, ki je nemiren pa to ni cukanje.

Ni čisto tako, ko stojim na mestu in imam v leru je vse OK, ko pa je v prestavi pa je čutiti rahlo trzanje, prosti tek ne nagaja, težave se tudi ne pojavlja med vožnjo ali prestavljanje, le takrat ko se ustaviš in imaš v kateri od prestav.

demonis
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a demonis Sr jun 08, 2011 9:21 pm

isto je pri kolegu na laguni 1.9dci
ko se ustavlja pred semaforjem s stisnjeno sklopko in v prestavi začne avto cukat, ko spelje in prestavlja ni nobenega cukanja. tudi na mestu ko se zaustavi pod sklopko da malo po gasu in cukanja ni več.. nama tudi ni jasno kaj bi bilo, časa pa nima za ga it priklopit na rač

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Sr jun 08, 2011 9:25 pm

vztrajnik
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če jun 09, 2011 9:16 am

bombbomb je napisal/-a:Ni čisto tako, ko stojim na mestu in imam v leru je vse OK, ko pa je v prestavi pa je čutiti rahlo trzanje, prosti tek ne nagaja, težave se tudi ne pojavlja med vožnjo ali prestavljanje, le takrat ko se ustaviš in imaš v kateri od prestav.

To je že boljši opis:) Najbrž sklopka ali pa vztrajnik....

kimba
Nov uporabnik

Napisal/-a kimba Če jun 09, 2011 9:42 pm

Evo mene, jaz sem ta prijatelj od Demonis-a
Meni je na laguni med vožnjo ratala kar trda sklopka, takoj zatem je nekaj počilo in naenkrat je vse skupaj bilo spet normalno.
Ustavil sem avto in pogledal kaj je bilo, pod sklopko sem našel neko trdo žico, kar je verjetno odgovorna za ravnotežje obratov motorja ali tresenje... itd.
v glavnem imam iste simptome kot ti na Zafiri. ko avto ima visoke obrate in bi rad ustavil, se avto trese, ko avta ustaviš počasi pa ni problema.
Tudi ko je avto v leru, ne trese, ko je v prestavi pa trese.

mene pa zanima, kje bi lahko pogledal, kje je to počilo oziroma kaj naj bi ta žica delala.
kaj bi se rad????

demonis
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a demonis Sr jun 22, 2011 11:46 pm

si čul arabec, vztrajnik zna bit da je :?
bo treba ta francoska j***a prodat in končat s popravili :lol:

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe jun 24, 2011 3:31 pm

bombbomb ste rešli zadevo?
Sem mel probleme z cukanjem tudi na svoji opel vectri z istim motorjem. Ravno danes sem razdrl zadevo in hotel menjat sklopko. Nakar ugotovim da sploh nimam prave lamele.
Za x20dth motor in R23 menjalnik obstajata dve vrsti lamele in koša, tudi za y20dth podobna zadeva je več vrst. Tak da če boš nabavljal probaj prej preverit da neboš par dni brez avta tako kot jas :mrgreen: Zaj čakam na drugo sklopko in upam da bo prava. bom poročal če sem rešil s tem problem.
lp

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe jun 24, 2011 4:48 pm

monster_d je napisal/-a:bombbomb ste rešli zadevo?
Sem mel probleme z cukanjem tudi na svoji opel vectri z istim motorjem. Ravno danes sem razdrl zadevo in hotel menjat sklopko. Nakar ugotovim da sploh nimam prave lamele.
Za x20dth motor in R23 menjalnik obstajata dve vrsti lamele in koša, tudi za y20dth podobna zadeva je več vrst. Tak da če boš nabavljal probaj prej preverit da neboš par dni brez avta tako kot jas :mrgreen: Zaj čakam na drugo sklopko in upam da bo prava. bom poročal če sem rešil s tem problem.
lp

Ti zakaj se men zdi , da ti vsak avto uničiš ?:D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So jun 25, 2011 4:10 pm

lisko je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:bombbomb ste rešli zadevo?
lp

Ti zakaj se men zdi , da ti vsak avto uničiš ?:D

naj tvojem mestu bi samo tiho bil :mrgreen:

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB So jun 25, 2011 6:33 pm

kimba je napisal/-a:Evo mene, jaz sem ta prijatelj od Demonis-a
Meni je na laguni med vožnjo ratala kar trda sklopka, takoj zatem je nekaj počilo in naenkrat je vse skupaj bilo spet normalno.
Ustavil sem avto in pogledal kaj je bilo, pod sklopko sem našel neko trdo žico, kar je verjetno odgovorna za ravnotežje obratov motorja ali tresenje... itd.
v glavnem imam iste simptome kot ti na Zafiri. ko avto ima visoke obrate in bi rad ustavil, se avto trese, ko avta ustaviš počasi pa ni problema.

mene pa zanima, kje bi lahko pogledal, kje je to počilo oziroma kaj naj bi ta žica delala.

Tudi pri meni je odletela šplenta na laguni 2...
Peljal normalno dalje...nima pa to nobene veze s tresenjem...ker meni ni ne prej ne kasnej treslo...
Drugače pa je ta šplenta neka fora pri pedalu sklopke...in ni panike vozit brez tega...
FOLCIKA - SCIROCCO

kimba
Nov uporabnik

Napisal/-a kimba Po jul 11, 2011 9:05 pm

WMB je napisal/-a:
kimba je napisal/-a:Evo mene, jaz sem ta prijatelj od Demonis-a

Tudi pri meni je odletela šplenta na laguni 2...
Peljal normalno dalje...nima pa to nobene veze s tresenjem...ker meni ni ne prej ne kasnej treslo...
Drugače pa je ta šplenta neka fora pri pedalu sklopke...in ni panike vozit brez tega...

Hvala za odgovor.
Prejšnji teden sem bil pri enemu mehaniku, ki mi je omenil nosilce motorja, tako, da verjetno bom zdaj raziskoval v tej smeri.
Tudi on je rekel, da verjetno to žičko nima nobenega vpliva.

Hvlala :D
kaj bi se rad????
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov