Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Tadej332
Nov uporabnik

Vgradnja servo volana?

Napisal/-a Tadej332 So jul 23, 2011 1:02 pm

Pozdrav vsem,

torej zanima me kakšne so možnosti vgradnje servo volana v Daewoo Lanos-a? Glede na na to, da so Lanosi skoraj vsi enaki in s tem mislim nosilce, luknje, prostorčke... nebi smel biti problem, ali se motim?

Če se je kdo že ukvarjal s tem me zanima kaj vse sploh potrebujem, razmišljam nekako v smeri, da grem na odpad in iz kakšnega Lanosa, ki je imel servo odšraufam kaj rabim... pa seb noter zmontiram seveda :mrgreen: .

Drugače pa je s tem dosti dela? Naj sam doma šraufam ali peljem vse skupaj kolegu mehaniku za kišto pira? Malo sem že iskal če se je kdo v tujini ukvarjal s tem pa nič pametnega ne najdem, mogoče samo ne vem kaj iskati? V angleščini seveda, rusko pa poljsko ne znam :shock: .

Nasveti, ideje, vse dobrodošlo, samo da več ne rabim motat kot bu**** ... oziroma od vsega me najbolj moti ko bi rad kak ovinek malo hitreje zvozil pa je volan trd ko satan... ampak to je že druga zgodba.

:DDD

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Vgradnja servo volana?

Napisal/-a mrtwelvetrees So jul 23, 2011 2:25 pm

če boš vse sam montiral in dobil dele iz odpada se ti mogoče splača, da ti bo pa kdo drug - za plačilo se ti ne splača nikakor, raje menjaj avto.

cejenej te pride če daš ožje gume gor, pa se bo malo poznalo
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jul 23, 2011 2:30 pm

Si avto lihkar kupil - zakaj ga nisi s servotom?
Si avto dobil ali pa ga imaš že dlje časa - zakaj ga ne prodaš, in kupiš takega s servom - stroški s prepisi itd. bi bili verjetno še manjši, kot z montažo servota...pa morda kupiš kaj boljšega kot Lanosa, ki med drugim tudi ni nek biser za čez ovinke (smo ga imeli v familiji), če ti je to v tak užitek, da bi šel vgrajevat servo naknadno.
Drugače pa...servo volan v ovinkih prej moti kot ne - zna se izgubit tisti pravi filing za cesto...in nevem no, jaz imam izkušnje s precej starim avtom, ampaj pri vožnji s hitrostjo nad, nevem, 30km/h, sploh ni bil nek problem da bi bil volan tako trd, da bi me motilo. Druga zgodba pa je parkirišče, oz. motanje pri zelo nizkih hitrostih - tam je glavna prednost (oz. tudi namen) teh preprostih servov.

Tadej332
Nov uporabnik

Napisal/-a Tadej332 So jul 23, 2011 7:01 pm

Daedalus, ker se mi ga ne splača prodajat in bom dobil za enak denar verjetno slabše ohranjenega z več kilometri in MOGOČE s servotom. Kako to misliš, da ni biser za čez ovinke?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus So jul 23, 2011 7:23 pm

Tadej332 je napisal/-a:Daedalus, ker se mi ga ne splača prodajat in bom dobil za enak denar verjetno slabše ohranjenega z več kilometri in MOGOČE s servotom. Kako to misliš, da ni biser za čez ovinke?

Aha. Hja...pa če bi vložil potencialni strošek za vgradnjo servota v nakup boljše ohranjenega? Pri takih cenah je 200€ lahko precejšnja razlika.

Ker pač NI. Z originalnim podvozjem to ni avto za uživanje v ovinkih. Vsaj zame ne.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So jul 23, 2011 10:13 pm

Rabiš komplet letev,črpalko,nosilec črpalke,jermenico (najbrž je ne rabiš ker vse kolesje lavfa v eni liniji) ,šponar,jermen,vse cevi,posodo za olje to bi bilo pa v grobem vse.In ja,je stara kanta brez vrednosti samo če ti dobro služi in ga misliš še en čas met potem montiraj če dobiš ugodno pa ne pozabi potem na optiko.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov