Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Kako veš da so ti na servisu vgradili enakovreden del orig.

Napisal/-a crxdelsol Po jul 25, 2011 2:28 pm

Zanima me kako lahko vem da so mi na servisu vgradili enakovreden del originalnemu.

Gre za to, da sem uveljavljal zavarovanje za žaromet, ki je bil poškodovan. Gre za toyoto corollo, sedaj ko sem prišel domov in dobro pogledal pa nima nobenih notranjih oznak kot originalen sovoznikov + fokus je isti kot pri ponaredkih taki na robovih zelo oster in nenatančno izdelan...

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: Kako veš da so ti na servisu vgradili enakovreden del or

Napisal/-a sebaveh Po jul 25, 2011 3:31 pm

Vsak žaromet ima oznako in logotip proizvajalca. Tudi originalni, naprimer Bosch, Hella, Valeo... Za Toyoto res ne vem kaj ima, zato dobro poglej vse, tudi plastično ohišje - zadnji del žarometa. Zavarovalnica ti je dolžna priznati originalen del, pooblaščeni servis pa tudi - razen če se sam ne odločiš drugače.
Splošni mehaniki in predvsem popoldanski šušmarji pa bodo seveda poskušali na svoj žep zaslužiti čimveč, zato je možno da so ti podturili cenen neoriginalni del, razliko pa pobasali v svoj žep.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po jul 25, 2011 5:00 pm

Ima neke E oznake za kaj več pa bi moral preveč avta razstavit... sploh me nebi motlo toliko, samo je nadležno ker električna nastavitev žarometa ne deluje pravilno če jih spustim gor in dol ko se originalen ustavi ta še kar melje (ima dosti več hoda kot drug) in se posledično dosti dlje in bolj premika gor/dol.

Vsekakor pa je na otip vse skupaj bolj ceneno, še pokrovček zadaj pri žarnicah (ki je tudi poškodovan) sem dobil stari, tako da sem zelo nezadovoljen z servisom gre za Pušnik Slov.Bistrica.

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Po jul 25, 2011 5:33 pm

v drugi temi sem zasledil da imaš zavarovano pri generali, za katere pa mislim da imajo v splošnih pogojih napisano da lahko pri odpravi škode vgradijo orginalom enakovredne dele(zdaj pa si lahko samo predstavljamo kaj je za njih enakvoredno) vrjetno luč iz siluxa ki je 50% cenejša od orginala..., + ni mi jasno zakaj si peljal avto na renault in ne toyoto...

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po jul 25, 2011 5:48 pm

Zato ker Toyote ni v mojem kraju, itak pa je vseeno kam pelješ.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jul 25, 2011 5:56 pm

crxdelsol je napisal/-a:Zato ker Toyote ni v mojem kraju, itak pa je vseeno kam pelješ.

Pol se pa še pritožuješ :roll:
In kako naj bi pri Renaultu imeli luč za Toyoto v skladišču? A je Slovenija res tako velika, da je problem odpeljat na servis 20 ali pa 70km daleč? Še posebej če zavarovalnica plača račun.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po jul 25, 2011 7:56 pm

Ja saj potem pa ni čudno :D Najprej pelji na pravi servis, in mogoče še zavaruj pri kakšni zavarovalnici, ki nima takih pogojev, potem pa se lahko pogovarjamo dalje.
Čeprav je res da bi vsak servis načeloma moral vgraditi originalen del, oziroma takšnega kot zahtevaš, zato boš moral iti tja nazaj in malo zarenčati če bo potrebno...
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Po jul 25, 2011 8:57 pm

peroRS je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Zato ker Toyote ni v mojem kraju, itak pa je vseeno kam pelješ.

Pol se pa še pritožuješ :roll:
In kako naj bi pri Renaultu imeli luč za Toyoto v skladišču? A je Slovenija res tako velika, da je problem odpeljat na servis 20 ali pa 70km daleč? Še posebej če zavarovalnica plača račun.

Tudi na toyoti niso imeli na zalogi... grem ju3 na zavarovalnico se pozanimat. vem pa da ko je oce menjal luc isto preko zavarovalnice je dobil tudi zarnice.noter in nastavljeno visino pa vse kot more bit jas pa sem mogo pol avta podirat da sem zarnice not dobil.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po jul 25, 2011 9:17 pm

Pri generali je tako, da te vprašajo, ko ti delajo polico ali hočeš original nadomestne dele ali so lahko ponaredki, ker tudi to vpliva na ceno zavarovalne premije.

sebaveh je napisal/-a:Čeprav je res da bi vsak servis načeloma moral vgraditi originalen del, oziroma takšnega kot zahtevaš, zato boš moral iti tja nazaj in malo zarenčati če bo potrebno...

Ne drži, kaj ti krije zavarovalnica to ti vgradijo.
Alfa romeo 147
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov