Nasveti in napotki ter povpraševanja...

hnoda
Novinec

(ne)pošteniservis?

Napisal/-a hnoda Če jul 28, 2011 5:10 pm

Lepo pozdravljeni, imam eno vprašanje, če kdo, ki se spozna, utegne odgovoriti, bom zelo vesel. Gre pa za to, da imam občutek, da so me na pooblaščenem servisu avta danes malo 'nategnili'.

Storitve so bile:
- 4x menjava žarnic
- 1x mikro filter
- tesnilo čepa korita
- filter olja
- menjava olja 5litrov
- jermen (avto ima 100.000, vendar ima verigo, menjan je bil neki jermen, ki stane cca. 8 eur)

Za te storitve so mi naračunali za DELO: 140 EUR (pri tem ure iz računa niso razvidne)
Gre pa za mitsubishi, bencinar, l. 2007.

Se še komu zdi to preveč LE za delo, ali pač samo jaz mislim, da ljudje danes delajo zastonj?

Hvala za morebitne odgovore!

Hnoda

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Re: (ne)pošteniservis?

Napisal/-a primozek68 Če jul 28, 2011 5:20 pm

Še premal. Če si invalid, pa ne znaš žarnic in mikrofiltra menjat, to naredijo na servisu. In računajo. Moje mnenje je, da so ti še premalo zaračunali.

Na servisu imajo za vsako postavko napisan normativ koliko časa porabiš (in računaš) za določeno delo. Tako, da te niso nategnili, ampak so ti računali po ceniku.
Sex turns gay people into Mexicans.

Modelar
Novinec

Napisal/-a Modelar Če jul 28, 2011 6:44 pm

Za menjavo 4 žarnic si je mojster na servisu vzel vsaj eno uro. In če upoštevaš, da je ura vsaj 30€, potem je cena normalna.

Nevem kdaj se bo folk naučil, da se doma zamenja vse kar se le da...ali pa pri popoldancu. :roll:

Uporabniški avatar
J`Mavr0
Novinec

Kraj: Maribor-[okolica]

Napisal/-a J`Mavr0 Če jul 28, 2011 7:58 pm

Premalo so ti zračunali. AVTO je luksuz. Servis pooblaščen ima točno tarifo. Preden pelješ se prepričaš, ne pa potem smetiš forum in blatiš SERVISE

@n4p si zame. Če nimaš za servis si kupi kolo!

lp;
Jernej
Slika

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Če jul 28, 2011 8:24 pm

Pa dajte obdržat nek kulturen nivo obnašanja, ne pa da ga takoj napadete. :roll:

Že mene vprašaš so ti za delo računali občutno preveč. Jaz sem na pooblaščencu za Opla plačal za delo 75€, s tem da je bil avto tam 3,5 ure seznam del pa je bil podoben tvojemu. Je pa res da so mi zamenjali samo 2 žarnice. :-P

Čudno da ti niso še Vitrexa računali. :roll:

hnoda
Novinec

Napisal/-a hnoda Če jul 28, 2011 8:55 pm

Hvala za koristne odgovore. Posledično naprošam moderatorja, da briše/zaklene temo.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov