Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fructal_jabolcnik
Nov uporabnik

Rover 400 - zavore

Napisal/-a fructal_jabolcnik Če jul 28, 2011 5:51 pm

Pozdravljeni!
Z velikim nezadovoljstvom ugotavljam sledeče simptome na avtomobilu- zelo slaba odzivnost zavor in nasploh slabo zaviranje.
Na hitro sem razstavil sprednji lev del zavor- na oko je bil disk premalo enakomerno obrabljen, tako kot da bi cilinder slabo ali celo ne deloval. Z veliko muko sem zbil dol ploščice, ki so se čisto zapekle(spotoma še opazim zdelano manšeto, tako da bo še to treba menjat) in sem malo probal, kako dela kaj ta moj zavorni cilinder.
Najprej sem ga pritisnil do kraja noter, potem ko sem pa malo popumpal se je celo primajal ven, tako kot se tudi mora AMPAK surprise surprise hudič od zavorne tekočine narahlo obarva rob cilindra. Ponovim vajo in res- zgleda da cilinder pušča.
OK- zamenjat bo treba še ta kos železa...argh... Ker pa nerad menjavam zanič kose me zanima naslednje: a mogoče slučajno pašejo kakšni BOLJŠI diski v navezi s čeljustmi na ta model avtomobila(v mislih imam recimo vented diske) ali je možnost samo originalnih? Poleg tega me zanima še kakšna trgovina, ki bi lahko omenjene kose priskrbela karseda ugodno.
Seveda bi se ob možnosti menjave odločil za zamenjati celoten sprednji del zavor, ker to kar je sedaj gor je milo rečeno skoraj slabše, kot če bi za zavoro uporabljal strgano padalo.(Uno turbo pač ni imel takih hib :? )

Hvala za odgovor in lep pozdrav

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Rover 400 - zavore

Napisal/-a Fan Pe jul 29, 2011 10:37 pm

Pozdravljeni

Osebno se bi pri menjavi odločil za znamko zavornih elementov - Ate. Torej zavorne diske in zavorne ploščice se zamenja z novimi, zavorni cilinder se obnovi in bo spet kot nov.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov