Napisal/-a Student_A Po dec 06, 2010 9:14 pm
Živjo,
Že kakšno leto imam težave s števcem hitrosti (Ford Fiesta letnik 2004). Vsi ostali števci kažejo normalne vrednosti, le števec, ki prikazuje hitrost mi vsake toliko časa nagaja. Med vožnjo kar naekrat poskoči na 200 kilometrov in spet pade in se spet dvigne, ali pa kar stalno kaže neko hitrost, ki se ne spreminja, ali pa se normalno spreminja, ampak kaže recimo 20km preveč... ko odvzamem kontakt, števec ostane na svoji "čudni" poziciji in se ne vrne nazaj na ničlo. Ko pa odvzamem napetost iz akumulatorja in jo dam nazaj, se števec lepo ponastavi in spet deluje normalno, kot da se ni dogajalo nič nenavadnega... Peljal sem ga tudi na pooblačšeni servis, vendar ko je začel naštevati da bodo naredili nevem kakšno analizo, da bom moral pustiti avto pri njih in da bojo najverjetneje zamenjali celo spredno ploščo s števci in računalnik pa da me bo lahko stalo tudi okoli 800 evrov me je, ker sem študent kar nehalo motiti, da števec občasno ne deluje pravilno... Vprašam koga, če je imel podobne težave in kako jih je rešil!!!
Hvala za razumevanje!