mišek je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima. Doma imam eno kanglo 20 L ene take mešanice bencina in nafte, ko je sestra enkrat pomotoma tankala bencin v HDi. (Je še pravi čas opazla, tako da sploh ni zalaufala) Blo je pa tako, da je na približno 15L nafte nalila 30L bencina.
Zdaj pa mene zanima ali bi lahko zdaj jaz to mešanico porabil v mojem bencinarju. Tako da bi recimo na en rezervar (50L) dal kakih pet litrov te mešanice?
Ali lahko to kaj škodi motorju, da bi bilo recimo kaj narobe s šobami, ali pa katalizator?
Malo sem probal enkrat dat v kosilnico BCS pa predvsem pri odvzemu gasa kar lepo pokadi, zato me je malo strah to mešat v avto, da ne bi potem začel kaj kašljat.ops:
XTR je napisal/-a:Za tolažbo. Poznam primer, ko je v HDI-ja, v prazen tank, nalil polno bencina in naredil še 13 km. Teh 13 km je šlo sicer bolj počasi, z prižgano lučko za okvaro motorja, ker pa je to bilo že v navadi pri tem avtomobilu, da občasno ne gre nikamor in svetijo lučke, sploh ni pomislil na to da se je zmotil pri tankanju. No to je potem ugotovil šele mehanik, da dizel le ne laufa lepo na bencin.
Posledice, zaenkrat jih na srečo ni.
Mehanik je iztočil bencin, opral filter ter nalil nafto. Avto ima od takrat prevoženih še cca 20kkm, poraba je normalna, kakšnih problemov zaradi tega ni, tako da se je vse skupaj lepo izšlo.
Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov