Nasveti in napotki ter povpraševanja...

booster
Nov uporabnik

hladilnik klime -kondenzator vectra c

Napisal/-a booster So jul 30, 2011 8:12 pm

imam sledeči problem
pred enim mesecem sem polnil klimo za vectro c z19dth ker je že slabo delovala oz nič staro 4 leta navakumirali napolnili dali olje barvo plin testirali bilo ok
no po 14 dneh delovanja je bilo konec hlajenja sem šel na preizkus nakar se je pokazalo pri testu da hladilnik spušča z uv lamp vidu dve luknjici nad tablico
sem rekel v redu bom zamenjal drugega ga tudi kupim pri opel kruno brežice kao akcija za 130€ iz 220€ dobim neki no name cheap shit verjetno china robo brez papirjev samo račun nato zmontiramo na servisu dela naslednji dan ne več
verjetno mi spet spuša ker je pri cevkah dal eno staro dihtungo in eno novo ker jih ni imel pa še težko je nataknil tisti dve cevki na hladilnik in zašraufal
sem omenil opel kruo brežice težavo pa mi je reku da lahko vrnem in mi povrnejo denar dobavljajo pa robo iz belgije in niso imeli nobenih komplikacij in reklamacij
evo spet stroški cca 100€ za brez veze na silux strani pa vidim valeo hladilnik za 155€ če se izkaže da je ta fuč ga vzamem tega jim pa pošljem nazaj upam da mi povrnejo denar čene jim zagrozim z zvezo potrošnikov
prosim za vaše mnenje in majstra za klime gorenjska tudi lahko lj za pregled

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: hladilnik klime -kondenzator vectra c

Napisal/-a Fan So jul 30, 2011 10:34 pm

Pozdravljeni

Ali ste preverili ponovno z uv lampo, kje sedaj pušča. čeprav popolnoma ne razumem, zakaj se je vgrajevalo nov hladilnik s straimi tesnili, ja če jih ni imel, bi jih šel pa nabaviti. Saj ne gori voda, da mora biti tisto minuto sestavljeno - bolje eno uro kasneje in dobro, kot pa polovičarsko delo.
Ni rečeno da pušča nov hladilnik, pri klimi je veliko sestavnih delov, kjer lahko plin uhaja. Zaradi tega pa dajejo barvilo notri, da se vidi kje pušča.
Velikokrat se zgodi, da se postrani ujame cevi na kondenzator in potem tam pušča.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne jul 31, 2011 3:37 am

Ja...ni lepšega, kot pa stvari polovičarsko skupi zmetat (beri: stara dihtunga), potem pa grozit s zvezo potrošnikov :roll: :roll: Če bo kruno zvedu za ta fail, ti bo hladilnik tak v rit nabil, da ti bo zobe ven vrglo. Moj nasvet je, da najdeš enga kulk tulk dostojnega serviserja za klima naprave, pa naj preveri kje spušča in naj vgradi nova tesnila. Če je prej samo na hladilniku spuščalo...potem je tudi zdaj tam napaka...

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

booster
Nov uporabnik

Napisal/-a booster Po avg 08, 2011 7:04 pm

ja nov hladilnik spušča pri zgornji cevki na švasu preverjeno z uv lampo ki se lepo po vertikali vidi zeleno od barvila tako da gre nazaj h krunotu
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Mojca558 in 8 gostov