Nasveti in napotki ter povpraševanja...

TURBOBABY
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

passat tdi afn

Napisal/-a TURBOBABY Ne avg 07, 2011 8:51 pm

Lep pozdrav!

Kupil passata 1.9 tdi AFN z utrganim jermenom pri 260.000 km, obnovil glavo in zalaufal.
Vse lepo in prav, ampak enkrat laufa na 1100 obr/min enkrat pa na 900 obr/min, včasih topel včasih mrzel.
Me pa zanima če kdo ve v čem je fora, Tester ne kaže napake.
Bega me tudi to da lučka za gretje pri hladnem sploh ne ugasne, ko je pa topel pa
normalno ugasne po 2h sekundah. Ali je možno da me temperatur senzor vode ali pa obrat senzor bocka?

Hvaležen bom za vsa mnenja....
dont drink and drive, just smoke and fly!

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Re: passat tdi afn

Napisal/-a im nobody Ne avg 07, 2011 9:32 pm

bosch pumpa
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po avg 08, 2011 8:03 am

med vožnjo tut kaj trese?

imam enak avto in motor kot ti. pa mi je v prostem teku prav tako laufal kot si napisal. pa tudi med vožnjo me ziblje trese skače... ponavadi v nizkih obratih v peti prestavi pri 60-70 km/h ampak ne vedno. na armaturki mi je zaćela utripat spirala nato sem avto peljal na tester kjer mi je vrglo ven napako n146 quantity adjuster.

napaka na bosch pumpi. tak da v soboto smo avto razdrli včeraj sem nesel pumpo k puriču da mi jo obnovijo ter preventivno še dize. tak da ko bom sestavil skupaj nazaj bom poročal.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Po avg 08, 2011 1:04 pm

im nobody je napisal/-a:bosch pumpa

ok,hvala, bom probal drugo, al pa jo bom odprl ,da vidim kolk dreka je na edc-ju, pol pa javim

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Po avg 08, 2011 1:04 pm

tešo je napisal/-a:med vožnjo tut kaj trese?

imam enak avto in motor kot ti. pa mi je v prostem teku prav tako laufal kot si napisal. pa tudi med vožnjo me ziblje trese skače... ponavadi v nizkih obratih v peti prestavi pri 60-70 km/h ampak ne vedno. na armaturki mi je zaćela utripat spirala nato sem avto peljal na tester kjer mi je vrglo ven napako n146 quantity adjuster.

napaka na bosch pumpi. tak da v soboto smo avto razdrli včeraj sem nesel pumpo k puriču da mi jo obnovijo ter preventivno še dize. tak da ko bom sestavil skupaj nazaj bom poročal.

ti imaš pa verjetno temperatur senzor v bosch pumpi hin, sm že imel tak primer

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Po avg 08, 2011 6:23 pm

napaka odkrita, senzor za temperaturo (tisti moder v plastičnem ohišju ki je pritrjeno na glavo motorja) je občasno kazal -27 stopinj, kar je posledično povišalo obrate, senzor zamenjal in avto špila kot je treba.

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Po avg 08, 2011 6:58 pm

TURBOBABY je napisal/-a:napaka odkrita, senzor za temperaturo (tisti moder v plastičnem ohišju ki je pritrjeno na glavo motorja) je občasno kazal -27 stopinj, kar je posledično povišalo obrate, senzor zamenjal in avto špila kot je treba.

lepo da si zrihtal,

sam čudno da ni tester javil te napake.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 08, 2011 7:13 pm

Odvisno s kakšnim testerjem so gledali.

OFF:

-@Tešo: Kak pa to da k Puriću?

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Po avg 08, 2011 7:25 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Odvisno s kakšnim testerjem so gledali.

OFF:

-@Tešo: Kak pa to da k Puriću?

LP!

@TrijoAdijo: pa sej kam boš pa drugam pelal. predcajtom ste ga vsi hvalil. baje da je še en ja tu preko meje tut baje dobr sam ne vem...

ka pa ti praviš na Puriča? (pa ne na pečenga :)
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

TURBOBABY
Nov uporabnik

Napisal/-a TURBOBABY Po avg 08, 2011 7:41 pm

tešo je napisal/-a:
TURBOBABY je napisal/-a:napaka odkrita, senzor za temperaturo (tisti moder v plastičnem ohišju ki je pritrjeno na glavo motorja) je občasno kazal -27 stopinj, kar je posledično povišalo obrate, senzor zamenjal in avto špila kot je treba.

lepo da si zrihtal,

sam čudno da ni tester javil te napake.

saj prvič je pokazal ful napak, ker je avto biv sprobavan brez luftmeserja in brez tlačnih cevk brez vode , itd ,samo da se v grobem sproba za 10-20 sekund, da nebo kdo mislu ,da sm ga pa zdej teral brez vode 3 ure :)

aja tester je pa VAG-COM na pc-ju v delavnici in kabel za 15 eur :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To avg 09, 2011 1:38 am

@Tešo:
Ja, sej Purić je ta prek meje....tik pred Samoborom. Jest o njem nisem slišal nekih dobrih besed.....vsaj za delphi commonrail sistem je bolj tak....lev....in nategunski.

P.s.: drgač bi se pa tut žiher za kacga pečenga purića zmenli...:):) seveda ob žlahtni kapljici :D

BTW: Ne vem če ti je kej znano, ampak VAG-COM mam tut jest, št. telefona je tut še ista...pa če boš mel kake frke pa tut žiher pokličeš, pa pogledamo :)

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo To avg 09, 2011 7:34 am

TrijoAdijo je napisal/-a:@Tešo:
Ja, sej Purić je ta prek meje....tik pred Samoborom. Jest o njem nisem slišal nekih dobrih besed.....vsaj za delphi commonrail sistem je bolj tak....lev....in nategunski.

P.s.: drgač bi se pa tut žiher za kacga pečenga purića zmenli...:):) seveda ob žlahtni kapljici :D

BTW: Ne vem če ti je kej znano, ampak VAG-COM mam tut jest, št. telefona je tut še ista...pa če boš mel kake frke pa tut žiher pokličeš, pa pogledamo :)

LP!

Ok hvala za ta info!! tut jst študiram da bi si ga kupil...

EDIT:

Pustmo purana pa se bova raje zmenla za kako :pivo pa čevape :mrgreen:
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov