Napisal/-a Skubic Po avg 08, 2011 5:26 pm
Zdravo! Imam eno precej laično vprašanje oziroma težavo...
Imam cca pol leta star vogtlandov kit, amortizerji in fedri, klasičen sistem, -35mm za golfa mk3 gti. Pred časom se je med vožnjo po ravni cesti pojavil nek ropot, predvidevam da prihaja s prednje desne strani. Gre za nek doneč globok zvok, ki se čez luknje skoraj ne pojavlja, ko pa greš pa ravni cesti ki komaj kaj trese, še posebej če greš počasi, pa skozi nekaj bobni. Glede na to, da so roke, puše, štangice amortizerja in skratka 3/4 podvozja novega, ne vem kaj bi lahko bilo, enako so mi rekli tudi pri Vargalantu. No pred kratkim pa sem opazil še nekaj; ko avto stoji pred hišo na ravnem, bodisi v garžai bodisi pred njo, ni nikjer nobene kapljice olja ali česarkoli. Ko pa avto nekaj dni stoji, in se zapeljem nekaj metrov po dovozu navzgor in čez šino od drsnih vrat, se za šino pojavijo neke kapljice svetlega olja. To se zgodi samo če avto cel dan ali 2 stoji, in se potem zapeljem čez, drugače tega ni. Ni ne na hribu, ne na ravnem, samo ko grem čez "grbino". Tega je nekaj kapljic cca pol metra od grbine naprej, ko pridem na cesto ni nikjer nobenih sledi več. Gledal sem pod avtom, okrog amortizerjev in nikjer niti kapljice ničesar. Nekako upam oziroma sumim desni amortizer (da pušča) in si tako razlagam tudi ropot, ki prihaja med vožnjo, ne najdem pa nikjer, da bi puščal olje. Sedaj pa me zanima ali je to možno in kaj bi lahko še bilo drugega? Če bi bila kakšna servo letev ali kaj takega bi verjetno zmajkovalo tekočine, tako pa je vse brez sprememb. Tako da me zanima, ali je lahko bobneč zvok od amortizerja in prav tako tudi "olje"? Naj še povem, da je bobnenja med vožnjo manj ob vročih dneh in več ob mrzlih.
Hvala za pomoč, če sem kaj pozabil pa kar vprašajte!