Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Kyuss
Nov uporabnik

Menjava zavornih ploščic

Napisal/-a Kyuss Ne avg 28, 2005 2:50 pm

Pozdravljeni!

Kot zgleda, se bom sam vrgel v akcijo in zamenjal ploščice.
Zdaj pa me kot laika zanima, če je dovolj le to, da snamem stare in namontiram nove, ali pa je potrebno storiti še kaj drugega. Gre za mazdo 323 in originalne ploščice, zraven pa sem dobil še dve kovinski sponki (za kateri ne vem, čemu služita :lol:) . Je potrebno paziti na kaj pri demontaži? Vsi nasveti zaželjeni.

Hvala!

Uporabniški avatar
salesky
Poznavalec foruma

Kraj: Nova Gorica

Re: Menjava zavornih ploščic

Napisal/-a salesky Ne avg 28, 2005 2:53 pm

Kyuss je napisal/-a:Pozdravljeni!

Kot zgleda, se bom sam vrgel v akcijo in zamenjal ploščice.
Zdaj pa me kot laika zanima, če je dovolj le to, da snamem stare in namontiram nove, ali pa je potrebno storiti še kaj drugega. Gre za mazdo 323 in originalne ploščice, zraven pa sem dobil še dve kovinski sponki (za kateri ne vem, čemu služita :lol:) . Je potrebno paziti na kaj pri demontaži? Vsi nasveti zaželjeni.

Hvala!

A res nimaš tiste par tisoč tolarjev da bi dal montirat enemu mehaniku? Jst nebi delu če nisi še nikoli.

LP
The MAN

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne avg 28, 2005 3:11 pm

pri telih mazdah je tko....da v vodilih full rado zarjavi,potem pa vse šteka....tko da če ne spucaš v nulo,ter ne namažeš,nisi naredil nič. Tisti dve sponki sta pa ena je varovalka,ena je pa v obliki črke m druga i. Drgač pa pejt k enmu mehaniku,da ti res naredi tako kot mora,cena pa tud nebi smela presegati 4 tisočake....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne avg 28, 2005 8:31 pm

preden ploscice ven poberes stisni bat noter (ce gre stisnit) bo manj problema, ce pa je na navoj kao narjeno pol pa bo malo vec zajebancije.
Mogoce bi blo za prvic ok ce gres k mehanikarju pa poleg malo pogledas pa kaj uprasas...
Bo drugic lazje menjavat sam ko bos vedo kak pa kaj ;)

Kyuss
Nov uporabnik

Napisal/-a Kyuss Ne avg 28, 2005 8:55 pm

Zmenjeno. Potem pa bom nekoga našel, s kom bom lahko to zadevo opravil skupaj in da bo v tem že stari znanec.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne avg 28, 2005 11:50 pm

pa ni tu neke nove iznajdbe.Dol odšrajfaš zavorne čeljusti pa lepo vzameš ven ploščice, daš notri nove pa je.nimaš kaj zejebati ker paše samo tako kot mora biti.

Kosho
Nov uporabnik

Napisal/-a Kosho Po avg 15, 2011 1:21 pm

Imam peugeot 206 1.4 HDI z 82.000 prevoženimi km. zanima me na koliko se ponavadi menja disk ploščice, saj zavore ne primejo več tako dobro? Koliko pa stanejo ploščice? Ali treba ob istem času menjati tudi zadnje zavore, ki so bobnaste?

Ploščice bom kupil, menjal bom pa sam, se mi zdi da ne bo preveč težko, na motorju sem jih že dostikrat menjal, pri avtu pa tudi ne more biti ne vem kako drugače.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po avg 15, 2011 2:10 pm

Pozdravljeni

Zavorne/torne elemente se menja, ko so:
- obrabljeni
- poškodovani
- pregreti

Torej ni nekega univerzalnega ključa kdaj se menjajo/urejajo zavore. Vse je odvisno od uporabe - stil vožnje.
V koliko vam parkirna zavora deluje, v tem primeru zadnjih zavor ni potrebno menjati.
Ja, postopek menjave je enak, kot na motornih kolesih, torej ne bo težav. Zaželjeno je, da med menjavo preverite protiprašne gumice ( da ni kje počena ali strgana ) in ob tem namažete zavorni batek, ter vodila zavornega cilindra.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Kosho
Nov uporabnik

Napisal/-a Kosho Po avg 15, 2011 4:33 pm

Sem pogledal koliko obloge je še na ploščicah - zelo malo, cca. 5 mm. S čim pa podmažem bat? Grafitna mast bo v redu?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po avg 15, 2011 6:39 pm

Pozdravljeni

Ne, ne sme se uporabiti grafitna mast. Potrebno je uporabiti masti na vodni osnovi ali silikonske masti, ki so narejene za mazanje zavor.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov