Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Dj Big
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Polje

Napisal/-a Dj Big To jun 23, 2009 10:23 pm

Sej sm že zvedu kaj je potisni ležaj je in bom menjau celo sklopko v četrtek grem za ceno pa sva se zmenla okol 300€ skupaj nova sklopka in delo pa seveda original sklopka ker je mehanik serviser na pooblaščenem servisu :-P

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big Pe jun 26, 2009 7:48 pm

Sklopka je zrihtana in pršlo me je točno 575€ zato ker je bil uničen potisni ležaj lamela vztrajnik pa nevem še neki uglavnom komplet sklopka pa še eni deli uglavnom če nebi zrihtu bi mi lahko kao še menjalnik uničl tko da je zrihtan 8)

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Golf 5 Sklopka

Napisal/-a folcer So avg 13, 2011 12:02 pm

Sam imam trenutno enak problem in sem bil danes pri mehaniku, ki pa mi je rekel, da naj še počakam preden bi razdiral. Sedaj pa me zanima, ali naj res počakam, oz. kaj naj naredim? Za moje pojme se ta ropot zelo preveč sliši in bi bilo dobro razdret, preden pride še do česa hujšega? Kaj pravite? rekel je, da trenutno še ni krize. Je pa res, da se normalno prestavlja in tudi sam mehanik je sprobal. edino kar me mal bega je to, da za moje pojme preveč ropota. Nekaj je govoril tudi o tem, da lahko zamenjaš in nato sestaviš, pa ni nič drugač, še vedno ropota, imaš pa same stroške. V bistvu sem potem prišel do zaključka, da verjetno niti ne morš bit prepričan za kaj natančno gre, čeprav po mojem okusu ni velik za študirat na druzga kot potisni ležaj!

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So avg 13, 2011 12:16 pm

folcer je napisal/-a:Sam imam trenutno enak problem in sem bil danes pri mehaniku, ki pa mi je rekel, da naj še počakam preden bi razdiral. Sedaj pa me zanima, ali naj res počakam, oz. kaj naj naredim? Za moje pojme se ta ropot zelo preveč sliši in bi bilo dobro razdret, preden pride še do česa hujšega? Kaj pravite? rekel je, da trenutno še ni krize. Je pa res, da se normalno prestavlja in tudi sam mehanik je sprobal. edino kar me mal bega je to, da za moje pojme preveč ropota. Nekaj je govoril tudi o tem, da lahko zamenjaš in nato sestaviš, pa ni nič drugač, še vedno ropota, imaš pa same stroške. V bistvu sem potem prišel do zaključka, da verjetno niti ne morš bit prepričan za kaj natančno gre, čeprav po mojem okusu ni velik za študirat na druzga kot potisni ležaj!

Glede tega kako se šalta lahko povem da sploh nima veze.. Ko sem jaz menjal potisni ležaj je bilo šaltanje čisto normalno samo zvok je biu moteč.. Ko je razdrl je rekel super da smo odprli ker je blo že čisto obrabljeno... Jaz imam občutek da ta vaš mehanik niti neve točno kaj je narobe in nebi rad zastojn razdiral zato je rekel da počakate...(moje mnenje) ker če je prepričan da je to to ni kaj čakat, razdret zamenjat in zadeva rešena... Ker vožnja z avtomobilom ko veš da je nekaj narobe in samo čakaš da je huje ni niti najmanj prijetna vem kako je...

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer So avg 13, 2011 12:22 pm

Dj Big je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:Sam imam trenutno enak problem in sem bil danes pri mehaniku, ki pa mi je rekel, da naj še počakam preden bi razdiral. Sedaj pa me zanima, ali naj res počakam, oz. kaj naj naredim? Za moje pojme se ta ropot zelo preveč sliši in bi bilo dobro razdret, preden pride še do česa hujšega? Kaj pravite? rekel je, da trenutno še ni krize. Je pa res, da se normalno prestavlja in tudi sam mehanik je sprobal. edino kar me mal bega je to, da za moje pojme preveč ropota. Nekaj je govoril tudi o tem, da lahko zamenjaš in nato sestaviš, pa ni nič drugač, še vedno ropota, imaš pa same stroške. V bistvu sem potem prišel do zaključka, da verjetno niti ne morš bit prepričan za kaj natančno gre, čeprav po mojem okusu ni velik za študirat na druzga kot potisni ležaj!

Glede tega kako se šalta lahko povem da sploh nima veze.. Ko sem jaz menjal potisni ležaj je bilo šaltanje čisto normalno samo zvok je biu moteč.. Ko je razdrl je rekel super da smo odprli ker je blo že čisto obrabljeno... Jaz imam občutek da ta vaš mehanik niti neve točno kaj je narobe in nebi rad zastojn razdiral zato je rekel da počakate...(moje mnenje) ker če je prepričan da je to to ni kaj čakat, razdret zamenjat in zadeva rešena... Ker vožnja z avtomobilom ko veš da je nekaj narobe in samo čakaš da je huje ni niti najmanj prijetna vem kako je...

Saj to me najbolj moti, ker zame je zadeva jasna, a on pa še ne bi razdiral... Pa se je ta zvok že slišal v notranjosti avtomobila, ali samo odzunaj??

Dj Big
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dj Big So avg 13, 2011 12:23 pm

folcer je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:

Saj to me najbolj moti, ker zame je zadeva jasna, a on pa še ne bi razdiral... Pa se je ta zvok že slišal v notranjosti avtomobila, ali samo odzunaj??

Pri meni se je samo zunaj. Naprimer če si ob ograji ki odbija zvok avtomobila in imaš odprto okno se je slišalo ko pritisnem sklopko tisti zvok ali pa pri speljevanju....

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer So avg 13, 2011 12:31 pm

Dj Big je napisal/-a:
folcer je napisal/-a:
Dj Big je napisal/-a:

Pri meni se je samo zunaj. Naprimer če si ob ograji ki odbija zvok avtomobila in imaš odprto okno se je slišalo ko pritisnem sklopko tisti zvok ali pa pri speljevanju....

Jaz drugače še sploh ne bi ugotovil, če ne bi zadnjič po naključju vžigal avta pri odprtih vratih... Čakaj, tebi se je slišalo, če si stisnil sklopko?? Pa pri speljevanju se mi še nič ne zdi, da bi se kaj slišalo. Najbolj se sliši, če je avto na mestu nekje, kot praviš, da odbija zvok

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 16, 2011 11:25 am

Evo,da še jaz povem kako rešujem problem. danes sem bil pri Slaku v Trebnjem in se je mojster vsedel v avto, ga vžgal in povedal, da nekaj se kaže, ampak zaenkrat tudi oni še ne bi razdirali, ker baje, da še ni hudo. Niti ne more vedeti kaj natančno bi bilo, je pa dejstvo, da je potisni ležaj ali pa vztrajnik. Dejal je še, če me zadeva ne moti, potem bi še počakal, seveda je potrebno spremljati vsakršne morebitne spremembe/poslabšanja in v tem primeru seveda imeti pripravljenih 1300 € in to je to. Vztrajnik naj bi bil okoli 700€, za sklopko se pa vidi kako je, ko se razdre, vendar sem mnenja, da jo zamenjam v vsakem primeru, ker normalno, da nova ne more več bit! Kar se tiče razdiranja so menda potrebne 4 ure, da je menjalnik dol, material itak imajo, razen za vztrajnik je potrebno pogledati kateri je (naštel je 2 firmi??). Lahko kdo kaj več pove o teh vztrajnikih?

To je zaenkrat to, kako bo pa naprej bom pa videl. 8)

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare To avg 16, 2011 4:22 pm

Ma ja 1300€ malo morgen bi jim dal.Če je 1.9 TDI daš gor fiksni vztrajnik in navadno sklopko od Valea dobiš garnituro od cca. 400€ dalje in maš mir do smrti (avta) z vztrajnikom.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 16, 2011 4:38 pm

Pa sej to mene mal bega, če sedaj dam nazaj isto vse, potem lahko spet čez 4-5 let menjam še en komplet! Slišal pa sem za to varianto kot praviš, pa je to sigurno tako, da se da to naredit? Je pa 1.9 TDI
Zadnjič spremenil folcer, dne To avg 16, 2011 8:45 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To avg 16, 2011 7:34 pm

O tem ultra škodljivem kosu DMF smo že napisali knjigo. Poslušaj @čareta in zamenjaj na klasiko.

Uporabniški avatar
folcer
Novinec

Napisal/-a folcer To avg 16, 2011 8:47 pm

Ko bom, bom to naredil. Zaenkrat pa samo opazoval kaj se bo dogajalo 8)

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Sr avg 17, 2011 11:50 am

Če je 1.9 TDI daš gor fiksni vztrajnik

In potem dela do pike enako kot prej, ali kaj trese ipd.?
Sex turns gay people into Mexicans.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe avg 19, 2011 10:15 am

@folcer: cena komplet SACHS sklopke + dvomasnega vztrajnika je okoli 550 eur.
@čare: uvoznik za SLO še kar naprej dviguje cene Valeo kompletom in so prišli na praktično isto vrednost kot Sachs. Razen če kupiš v tujini, samo ne vem kako boš potem reševal morebitne probleme v garanciji? Valeo za nemce ni ravno najbolj posrečena rešitev, na Fiatih pa očitno bolje dela.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov