Moj 10-letni Punto kaže določene znake staranja. Med drugim mi zadnje časa nagaja tudi sklopka (oziroma pedal sklopke). Naj opišem situacijo:
Med normalno vožnjo slopka deluje povsem okej in ne povzroča težav. Če pa se vozim v kakšni počasni koloni, kjer se veliko speljuje, ali pa manevriram po parkirišču, se sklopka začne obnašat nekoliko čudno. Pedal se nerad vrača v sproščeno pozicijo in se kar nekako zatika, vse skupaj pa spremlja precej slišno škripanje.
Za rešitev sem že preiskal forum in našel temo, ki jo je odprl uporabnik aerial, ki je imel identičen problem, žal pa ni bilo nobenih odgovorov na njegovo vprašanje. Tole je njegov opis težav: "Že dve sezoni opažam, da mi poleti ob ogreti mašini pedalo sklopke ostaja pritisnjeno. To se začne dogajati predvsem pri mestni vožnji ko je treba non stop speljevati. Zaenkrat to rešim tako, da pedalo primem z prsti na nogi in potegnem ven. Privzdigniti jo je treba le na začetku kake 3cm, nato gre sama. Kje bi biv lahko vzrok? Sklopka (komplet s košaro) je bila menjana pred 50k km."
Moja situacija je torej identična, tudi sklopka ima le okrog 35k km, avto pa 125k km. Res bi bil hvaležen za vse namige, kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala vnaprej,
Anže