Nasveti in napotki ter povpraševanja...

privlak
Nov uporabnik

pozor na uradnih servisih

Napisal/-a privlak Po avg 29, 2011 2:29 pm

Pozdravljeni!

Na uradnem servisu, ki je tudi uradni zastopnik za vozila VW Porsche na Bravničarjevi ulici 5 v Ljubljani, ki naj bi kot pooblaščeni serviserji popravljali vozila znamke VW. Kot naivni človek sem verjel in verjeli ali ne ugotovil, da so ne samo popolnoma nesposobni ampak dobesedno delajo neumnosti pri katerih vam gre na smeh. Tako jim je uspelo na moje osebno vozilo znamke vw golf V tip SDI:
- niso znali odpraviti napake abgas Werkstatt, ki se je pojavila zaradi pregorene žarilne svečke
- na osebno vozilo so posneli DVA softwerska programa - tako da sta bila po odhodu iz servisa na vozilu posneta dva programa t.j. stari in novi - ko sem ob naslednjem popravilu vozila na neuradnem servisu to ugotovil in poklical na Bravničarjevo ter jih vprašal kako to niso niti vedeli zakaj - očitno se je to zgodilo po pomoti,...
- ne znajo centrirati gum, ceprav so menjali tri ležaje je avto zanašalo v levo,...pa vgradili so originalne rezervne dele,...
- leva zadnja ročna zavora je prijela bolj kot desna, tako da je ob zaviranju z ročno zavoro avto zanašalo
- na moje začudenje so bile v motorju ne nove žarilne svečke kot je bilo dogovorjeno ampak očiščene stare in še nekaj malenkosti vključno z od "šmira" umazanim sprednjim sedežem in neko čudno mastjo na volanu,...

reklamacije na tem servisu vključno s tehničnimi vprašanji rešuje nekdo, ki mi je ob razgovoru povedal da pri avtu niti ne ve kje se odpre sprednja havba....

po kontaktu omenjenega servisa na odpravo reklamacije so me gladko zavrnili, s pojasnilom-lahko odpravimo napake ampak boste dodatno plačali...račun za omenjena dela je na voljo,...kot tudi celotna pisna korespondenca da ne bi kdo mislil da si izmišljujem,...od servisa do reklamacije ni minilo niti dober mesec,...

jasno sem jih prijavil na urad za potrošnike čeravno verjetno dosegel ne bom ničesar,....no ja človek se celo življenje uči,..

no sedaj je vse napake odpravil "priučeni mehanik" za skoraj 10 krat manjšo ceno kot so računali na bravničarjevi,.... Hvala in bodite pozorni ko jih naslednjič obiščete!

lep pozdrav!

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Re: pozor_na_uradnih_servisih

Napisal/-a StajercS Po avg 29, 2011 2:54 pm

Samo eno vprašanje,bolj offtopic.

Ti bremzaš z ročno?? Ali pa je blo to sprobano na valjih?

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po avg 29, 2011 3:11 pm

A centrirali so ti gume al so ti delal optiko podvozja?

Če so gume centrirali to nima veze s tem, da avto sili vstran.

Kako si ugotovil, da so žarilne samo očistili in ne zamenjali sploh po tem, ko si zadevo šele čez kak mesec reklamiral?

Sicer se ne spoznam preveč na VW-je še manj pa znam nemško samo a ni abgas Werkstatt opozorilo na neprevilno zgorevanje in to načeloma nima veze z žarilnimi svečkami? Če bi bila napaka na svečkah bi avto težko ali pa sploh ne vžigal, prej bi rekel, da je šlo za težavo s kakim EGR-jem al pa kakim merilcem pretoka zraka, ki je napačno ocenil in doziral prebogato mešanico in s tem slabo izgorevanje ter dimljenje.

Tudi to, da sta bila gor posneta dva programa mi je skrajno nenavadno saj se z novo različico stara prepiše.

Da ne bo narobe razumljeno, nimam nobene veze s tem servisom oziroma s VW-ji al pa Porsche Slovenija. Ne branim nikogar ampak vseeno se mi zdi, da v tem tvojem dogodku določene stvari manjkajo oziroma niso take kot misliš, da so.

Denis89
Novinec

Napisal/-a Denis89 Po avg 29, 2011 3:13 pm

Pozdravljen in dobrodošel na avtomobilizmu :) hja najprej sožalje. drgač je pa blo glede teh uradnih vw servisih že neki napisanga da so šalabajzerji. če se ne motim je že nekdo omeniu da bi mogl na vw v nemčijo mal sporočit kaj se dogaja itd...

lp denis

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po avg 29, 2011 10:56 pm

Študentsko delo? Pogosto srečal kaj podobnega: )
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov