Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

luči svetijo prenizko

Napisal/-a madmax89 Po avg 29, 2011 12:02 am

189734_1869391771009_1127539708_32214975_2025367_n.jpg

Neki cajta se mi že kopiči d mi luči svetijo prenizko, medtem pa sm en dan malo ''prčkal'' okol motorja... nakar naletim na en zanimiv šrauf (verjetno gre za regulacijo višine snopa luči) ki je s tem povezan tudi motorček za nastavitev višine luči. Sedaj me pa zanima, ali si smem pomagat z inbusom ročno regulirat višino snopa? To bi seveda delu v garaži za nastavitev v livelu.
PS: kontroliral sm tudi vrteči gumb za regulacijo teh luči, vendar je v najvišjem položaju.

Prilagam sliko za lepšo predstavo. Šraufek pa je bele barve.
Sliko sm ukradu slučajno z enga foruma, saj je približno na to temo, saj gre za isti avto, le drug motor.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: luči svetijo prenizko

Napisal/-a ~toMmy~ Po avg 29, 2011 7:13 am

Če nimaš 4-8€ za strokovno nastavitev luči (AMZS, servisi, ...), potem raje naredi ostalim udeležencem v prometu uslugo in se izogibaj ceste. Brez zamere, ampak sem že sit ljudi, ki jim luči svetijo vsaka po svoje oz. previsoko.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mihouca Po avg 29, 2011 10:28 am

Če nimajo lih gužve na AMZS naredijo zastonji, pri njih sem menjal enkrat z člansko in enkrat brez in niso nikoli zahteval plačila :D

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 29, 2011 5:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če nimaš 4-8€ za strokovno nastavitev luči (AMZS, servisi, ...), potem raje naredi ostalim udeležencem v prometu uslugo in se izogibaj ceste. Brez zamere, ampak sem že sit ljudi, ki jim luči svetijo vsaka po svoje oz. previsoko.

Glede na to, da je zbrskal na netu slikco od luči mislim, da mu ne bo problem najd tudi sheme kako pravilno nastavit luči.....
In še odgovor....Da tist šravfek je za ročno nastavitev luči.

No sem mu pomagal...
http://www.google.si/search?client=fire ... nje+Google

Četrti link....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
mihouca
Novinec

Napisal/-a mihouca Po avg 29, 2011 6:26 pm

Če boš delal sam ti priporočam tale link ... http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=35671

sam sem takole naštimal preden sem ga peljal na amzs in je bilo malo odstopanj(nastavil sem prenizko za 1cm) edino kar je je težko najti primeren prostor

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po avg 29, 2011 6:39 pm

To je audi a3 ?

Če so bile kdaj luči menjane so tiste palčke gonilne od motorčka do tam ko premika luč plastične-v org. so kovinske in meni so se že po parih dneh zlomle tako da sem dal tiste iz org luči v te aftermarket pa je špilalo.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po avg 29, 2011 8:16 pm

Na tehničnih običajno naredijo prenizke luči, kaj imajo od tega ne zastopim. Tudi toliko niso, da bi preverili os vozila in dolge upasali pred avto in ne po okoliških bajtah levo-desno. Vedno jih je treba dvigati, ampak le za malenkost. To se tudi pogleda med vožnjo, kjer nikoli ne smeš svetiti v vzvratno ogledalo nikomur. Ko daš dolge, ne smejo svetiti v zrak ampak lepo vzporedno s cesto v daljavo in v osi avta. Par poskusov zvečer in ena stena za uskladitev obeh luči in je v redu. Ponavadi je dolgi 6mm imbus. Prava mera je kratka luč 15-20m pred avto. Jaz imam avtomatski xenon, pa sem rabil kar nekaj večerov, da nikogar ne motim in odlično vidim.

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Po avg 29, 2011 11:43 pm

evo..danes sm tako naredu, zarnice za kratke luci sm zamenju z philipsovimi vision plus za 30e komplet tocno pa v sparu. Nato sm se odpelju do garazne hise ter sprobal tista dva vijaka. Z izvijacem sem ju odviju ter zaviju, ampak nobene razlike ni blo kot da bi vrteu v prazno. Na zacetko sm le malo spustu ponesreci, vendar ko sm probu z motorckom razne pozicije se mi je spet nastavlo kot je blo prej. Ker sm biu v dvomih sm se odpeljau do amzsa. Tam je postavo uno rec pred luci ter prekontrolirau, njegov zakljucek je reku d je dobro. Jutri zvecer bom probu it en krog pa vidit, zaenkrat je kr fajn razlika saj nove zarnice kr lepo razsvetlijo.
Ps: motorcek za reguliranje visine snopa deluje.

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 9 gostov