Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zero22
Nov uporabnik

jermen

Napisal/-a zero22 Po avg 29, 2011 11:38 am

torej imam sledeč problem: utrgalo mi je zobat jermen, avto še nisem dostavil do svojega mehanika (clio 1.2, 99 let), ker ga še nisem spravil do doma=)..en ga je nahitr pogledo in naj bi bil utrgan jermen, potem ventili zanič, uglavnem okvirno kolkr je vido je povedo tko naokol mal kaj bi naj blo..uglavnem do svojga mehanika ga spravim jutr da mi on use oceni kaj se splača in kaj ne..če bi pršu do spoznanja da se bol splača kr druga mašina??..kako je potem s kakšno homologacijo. lahko to potem kako zrihtaš če bi dau rečmo 1.4 not itd...prosim za nasvete..kar se tiče motorja res bol mal vem=)

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: jermen

Napisal/-a tiguan Po avg 29, 2011 12:10 pm

Vsekakor se ti splača rihtat trenutni motor, pokrivlo je lahko kak ventil, to menjaš, tesnilo, + velik servis pa imaš spet porihtano, pri nekaterih avtih, kljub utrganemu zobatemu jermenu ne poškoduje motorja a v večinih primerih ventile skrivi, celo bat poškoduje.
Ker imaš cliota je tudi delov polno, lahko tud celo glavo kje dobiš, to ponavadi folk daje za res mal ganrje, cel glava bi pomojem dobil lahko za 50 evrov, ker celi motor stane 150 evrov.

Če boš dal notri drug motor moraš dat 1.2, lahko tudi 1.4 a bom moral delat a test, če kupiš drug motor ne veš, kaj dobiš torej bo treba mal obnovit motor, vsaj velik servis.
Član od leta 2004

zero22
Nov uporabnik

Napisal/-a zero22 Po avg 29, 2011 12:15 pm

tiguan je napisal/-a:Vsekakor se ti splača rihtat trenutni motor, pokrivlo je lahko kak ventil, to menjaš, tesnilo, + velik servis pa imaš spet porihtano, pri nekaterih avtih, kljub utrganemu zobatemu jermenu ne poškoduje motorja a v večinih primerih ventile skrivi, celo bat poškoduje.
Ker imaš cliota je tudi delov polno, lahko tud celo glavo kje dobiš, to ponavadi folk daje za res mal ganrje, cel glava bi pomojem dobil lahko za 50 evrov, ker celi motor stane 150 evrov.

Če boš dal notri drug motor moraš dat 1.2, lahko tudi 1.4 a bom moral delat a test, če kupiš drug motor ne veš, kaj dobiš torej bo treba mal obnovit motor, vsaj velik servis.

aha okey..hvala ti..vem reno deli so pocen..usaj neki..se pravi glavni servis bi mogu nrdit pol bi tak spt meu mir za doug.bomo vidl ka bo še moj mehanik predlago.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a xalfist Po avg 29, 2011 12:19 pm

Koliko km pa si imel na tem motorju, da ti je jermem utrgalo oz. na kolk km je bil delam velik servis?
Alfa romeo 147

zero22
Nov uporabnik

Napisal/-a zero22 Po avg 29, 2011 12:26 pm

xalfist je napisal/-a:Koliko km pa si imel na tem motorju, da ti je jermem utrgalo oz. na kolk km je bil delam velik servis?

mah lej 118.000 jih ma..fotr moj prvi lastnik..avto je u nulo..itak sm počas že mislo dat servis zdj ga bom pa tak mogu dat.

Jerry007
Novinec

Napisal/-a Jerry007 Po avg 29, 2011 12:31 pm

Če je bil jermen star 12let se nebi nič čudil :huh:

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist Po avg 29, 2011 1:42 pm

zero22 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:Koliko km pa si imel na tem motorju, da ti je jermem utrgalo oz. na kolk km je bil delam velik servis?

mah lej 118.000 jih ma..fotr moj prvi lastnik..avto je u nulo..itak sm počas že mislo dat servis zdj ga bom pa tak mogu dat.

A pa veš da se servis dela na 90.000 al pa 100.000 odvisno od avta oz na določene leta keri ne delajo dosti km. Bi bilo dobro da malo knnjigo od avta prelistaš, da neboš imel nepotrebnih stroškov. Sicer pa vem kako so fotri, moj foter na mojem sedajšnem avtu tudi ni dal delati servisa tako, da sem ga ko je imel avto 8 let in 110.000 oz ko sem ga dobil v roke, takoj dal delati.
Alfa romeo 147

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po avg 29, 2011 8:05 pm

xalfist je napisal/-a:
zero22 je napisal/-a:

A pa veš da se servis dela na 90.000 al pa 100.000 odvisno od avta oz na določene leta keri ne delajo dosti km. Bi bilo dobro da malo knnjigo od avta prelistaš, da neboš imel nepotrebnih stroškov. Sicer pa vem kako so fotri, moj foter na mojem sedajšnem avtu tudi ni dal delati servisa tako, da sem ga ko je imel avto 8 let in 110.000 oz ko sem ga dobil v roke, takoj dal delati.

Popravek, pri nekaterih modelih Renaulta je servis na 120.000km ali 5 let, kar pride prej. Je pa res, da marsikateri lastnik vozil pozabi na časovno omejitev... Leta tečejo avtomobil večino časa stoji oz. vozi zelo malo časa, lastnik veselo čaka na prave kilometre in nato se zgodi usodni pok.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
xalfist
Uporabnik

Napisal/-a xalfist To avg 30, 2011 8:53 pm

tristan01 je napisal/-a:
xalfist je napisal/-a:
zero22 je napisal/-a:

Popravek, pri nekaterih modelih Renaulta je servis na 120.000km ali 5 let, kar pride prej. Je pa res, da marsikateri lastnik vozil pozabi na časovno omejitev... Leta tečejo avtomobil večino časa stoji oz. vozi zelo malo časa, lastnik veselo čaka na prave kilometre in nato se zgodi usodni pok.

LP Tristan01

jaz sem dal primer 90.000 oz 100.000km , za renaulte nevem zato sem napiso odvisno od avta. Foter na picassoti ima prvega velikega komaj na 160.000km, ampak večina vsaj katere sem jaz vozil ima na okoli 100.000km
Alfa romeo 147
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 17 gostov