Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Alli
Nov uporabnik

Senzor hitrosti za Astro

Napisal/-a Alli To avg 16, 2011 9:04 am

Pozdravljeni vsi skupaj! :D

Sem novi lastnik opel Astre in tako tudi prvič na tem koristnem forumu. :)
Z Astro (l. 2003, 1.2 16V) imam že nekaj tednov probleme s prižiganjem kontrolne lučke za elektroniko motorja. Istočasno mi preneha delovati merilnik hitrosti. To se dogaja po intervalih vendar vse bolj pogosto. Tako npr. peljem 30km vse ok, potem kr naenkrat števec pade na 0 in se prižge lučka, avto tudi takrat malo trokira, ko npr hitro spustim gas...se vozim npr. 50km tako in potem spet števec začne delovat in lučka ponavadi ugasne in ne trokira več itd.

No, danes sem bil pr mehaniku, je za 2 min prklopu na računalnik in pravi, da naj kupim TIPALO HITROSTI vozila. (senzor za hitrost). Sedaj pa me zanima, če je že kdo imel podoben problem in če je to zanesljiva diagnoza? Ta senzor najbrž ni lih poceni...Koliko me bo stal? Ga lahko naročim kje preko neta? Ali moram na pooblaščeni servis (drago)? Sem malo brskal sm ne najdem kaj konkretnega za Astro.

Lepo prosim za pomoč...

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Senzor hitrosti za Astro

Napisal/-a zlica22 To avg 16, 2011 12:24 pm

Zdravo! Mislim, da je diagnoza kar pravilna. Ponavadi kazalec za hitrost "pade dol" kmalu zatem oz. istočasno pa se prižge lučka za elektroniko, lučka ugasne ko začne števec spet delovati... to so simptomi okvarjenega senzorja. Za "neoriginalnega" se odšteje približno 60€ (več nebi smel biti, če je to senzor v menjalniku)...
Če imaš ABS, ti najbrž hitrost kaže prek sistema- v tem primeru ti o ceni ne morem kaj pametnega rečt:)
Najbolje, da pogledaš npr. na herkules ali pa greš do prodajalca z rezervnimi deli...
LP

Alli
Nov uporabnik

Napisal/-a Alli To avg 16, 2011 2:27 pm

Hvala za odgovor.
Sem še poklical par pooblaščencev in vsak mal po svoje pove, največkrat, da najbrž moram menjati senzor odmične ali glavne gredi (cena neoriginal 150eur), ampak pravi moj mehanik, da te nimajo pojma. :D
Tako, da upam, da bo ok, če upoštevam nasvet mehanika in zlice22 in probam dobiti najcenejši senzor za hitrost na menjalniku (avto nima ABS). V Slo ga za ceno 60eur ne najdem nikjer, najdem pa ga na Ebayu za 25eur samo ne vem če je to to (slika spodaj) in lahko naročim? :?

http://cgi.ebay.de/OPEL-ASTRA-G-CORSA-B ... 1390wt_905

Če se kdo spozna na te senzorje, res lepo prosim za mnenje, če je to pravi senzor, ker se mi zdi precej ugodno. :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To avg 16, 2011 9:49 pm

to pa zato ker je velka razlika ce reces na servisu da rabis senzor hitrosti motorja al pa ce reces da rabs senzor hitrosti vozila.nevem pa sicer zakaj ma kle veze a avto ma al nima abs,ker mislm da je senzor notr v menjalniku...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To avg 16, 2011 10:54 pm

Pozdravljeni

Pred menjavo senzorja, preverite kontakte/stike v konektorju na senzorju.....................v veliko primerih ja tam slab stik

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Alli
Nov uporabnik

Napisal/-a Alli Sr avg 17, 2011 2:32 am

Hvala Fan, bom preveril stike še prej, čeprav jutri že dobim ta senzorček iz Slo. trgovine. Če so samo stiki, pa del probam vrniti nazaj. :roll:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr avg 17, 2011 12:20 pm

abbe je napisal/-a:nevem pa sicer zakaj ma kle veze a avto ma al nima abs,ker mislm da je senzor notr v menjalniku...

Kot sem že omenil, nekateri primeri merijo hitrost šreko ABS sistema

lp

Alli
Nov uporabnik

Napisal/-a Alli Sr avg 17, 2011 3:28 pm

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Pred menjavo senzorja, preverite kontakte/stike v konektorju na senzorju.....................v veliko primerih ja tam slab stik

Lep pozdrav

Fan, ali veste, kje se nahaja ta senzor hitrosti? Bi lahko sam prišel do njega in preveril kontakte ali je bolj zakomplicirano?
Namreč, danes so mi nabavili senzor vžiga in ne senzor hitrosti, kot sem naročil,jaojao in, kao ta moj ni dobavljiv. :| Tako, da bi res prej nekak preveril stike in po potrebi nato sam naročil zgornji senzor preko Ebaya.

Lep dan.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 17, 2011 3:37 pm

Pozdravljeni

Kot so vam že napisali, nekatera vozila berejo hitrost vozila iz senzorja na menjalniku, nekatera pa iz ABS senzorja. V koliko imate možnost priklopiti vozilo na tester ( univerzalec ne bo dober ), se lahko preveri pravilno delovanje senzorja in napeljave.
Preverite na menjalniku: plastičen kos in na njega je priključen konektor z žicami - ponavadi je na zgornji strani menjalnika ali na zadnji strani...........pri požarni steni. Lahko pa me jutri dopoldan pokličete ( 031-797-021 ) in bom v službi pogledal točno lokacijo ( pri sebi imejte prometno dovoljenje )

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Alli
Nov uporabnik

Napisal/-a Alli Po sep 05, 2011 2:20 pm

Živjo!

Vam samo javim, da sem avto porihtal. Kupil sem kolesni ležaj s senzorjem: http://www.daparto.de/Artikeldetails/f4 ... 511d18f917
in ga kar sam zamenjal...števec dela, lučka ne sveti več! :)
Samega senzorja ni mogoče kupiti, ker je vgrajen v ležaj, je pa ta ležaj v Slo vsaj 2x dražji kot ga lahko naročiš preko neta. :) No kljub temu, da ta avto nima ABS-a, bere hitrost iz senzorja na kolesu, samo toliko, če bo kdo imel podobne težave...
Hvala vsem za pomoč in svetovanje!

Lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov