~toMmy~ je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Če gledam oz berem kaelov post pol loh sam rečam, da kak je to avto, ko je podvozje nad 150 že "nevarno", ko je poraba pri 130 strahotna ipd........poraba je pa čist ok za ta avto, samo malo preveč si verjel pravljicam o porabi 5 litrov za tdi
Če je podvozje pri 150km/h "nevarno", potem ta post pišem iz nebes oz. pekla!

150 km/h je za ta avto (s 16" ali več) pi**** dim! Če se da kakšen "zanimiv" ovinek na regionalki izpeljat s 175 km/h in čez Črni kal spustit z 200tko, potem očitno nima nekih težav, pa še bremze kljub samo 90KM v originalu več kot dobro primejo pri visokih hitrostih. In to brez predelav, čipanje in 16" feltne z dobrimi gumami, res pa da je ET tak, da je bok gume v ravnini z robom blatnika, kar pomaga, je pa vseeno isti avto.
Ne vem kako se pri 150 obnaša Golf, js sem napisal konkretno za Leona z 1.9 TDI motorjem s serijskim podvozjem. Moj Leon pri močnejših zaviranjih nad 150 ni dovolj miren in vodljiv, da bi se v njem počutil varno. Ravno tako čutim pri tej hitrosti drsenje v večkrat omenjenem ovinku Ce-Lj na trojanah - prvi ovinek ko je omejitev 100 pred tunelom (tist ta oster). Zato pravim, da za moje pojme ta avto preprosto ni za take hitrosti, saj mu tudi moči pri 150 že zelo zelo manjka. Vozil sem tudi 1.8 TFSI 160 KM, 2.0 TFSI 265 Cupro R Leona ter Leona in Alteo 2.0 TDI s 140 KM, vse s športnim podvozjem in pnevmatikami med 17 in 19". Občutek v omenjem ovinku neprimerljiv, obnašanje pri višjih hitrostih isto. Vsi ti Leoni in Altea so bili mnogo bolje vodljivi. Nekaj je koliko gre, nekaj pa je občutek do kod je varno...
Speedfreak: koliko porabi Leon sem vedel že pred nakupom, ko sem s testnim Leonom prevozil nekje 1500 km in zaključil s porabo 5.3 L / 100km. Je pa res, da je imel avto 3.500 km prevoženih takrat in mi je bilo rečeno, da ko se motor uteče, poraba pade še za pol litra. Temu ni bilo tako - vedno se giblje ob varčni vožnji med 5 in 6 litri. Ampak glede nato, kaj zmore stari 1.9 TDI s 110 KM in novi 1.6 TDI s 105 KM (oba gresta brez težav krepko pod 5 litrov) še vedno trdim, da je 1.9 TDI s 105 KM požrešen.