Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Fiat Uno turbo1,4 lambda sonda

Napisal/-a xsara Pe avg 19, 2011 8:09 am

Pozdravljeni

Torej težave imam z lambda sondo, ki je bila menjana zaradi neopravljenega tehničnega pregleda-stara lamda zanič,
na avtu je sedaj tudi nov katalizator, katerega pred tehničnim ni bilo. Po menjavi lambde so bili plini na ponovnem tehničnem v normalnem stanju.
Sedaj pa se mi pojavlja težava z cukanjem pri hladnem motorju (ko je motor segret težave izginejo), prav tako avto na štandgasu ugasne ali pa teče pod 600 obr/min, če odklopim kable lambda sonde, avto dela normalno, ter ne cuka in so obrati normalni...........kaj bi to pomenilo, je zanič lambda, kljub temu, da je nova-univerzalna, kupljena in menjana pri novaku, bi blo dobr priklopit avto na tester?.................

hvala za pomoč

avto je fiat uno turbo 1,4 i.e., letnik 1993
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Fiat Uno turbo1,4 lambda sonda

Napisal/-a zlica22 Pe avg 19, 2011 1:20 pm

tester bo povedal največ... gototvo pa je nek problem v sondi ali pa ecu-ju...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 19, 2011 1:43 pm

Ne vem točno, ampak če odstranoš cat moraš to vnesti v ecu
Lp

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe avg 19, 2011 1:55 pm

pskoda je napisal/-a:Ne vem točno, ampak če odstranoš cat moraš to vnesti v ecu

zdj za turbo motorje nevem,sam ko sm js na svojem odstranu cat,je blo mal čudnega delovanja,samo je cezb cas normalno zacel delovat ;)

@xsara: si kaj ecu spreminjal prej,ko si odstranu cat?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe avg 19, 2011 2:10 pm

nic nerabis spreminjat ecu. sem imel na gt-ju ki je malo novejsi odstranjen pa je delal normalno.

pejt na tester, ampak ga priklopite samo ko bo napaka oz ko nebo deloval kot mora. ker ima se primitivni racunalnik in si nezapomne napak, pokaze jo samo kadar je napaka.
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe avg 19, 2011 2:13 pm

Saj tudi jaz ne vem točmo, vem pa če je sonda zanič nima veze ali je mrzla ali topla mašina ne bo pravilno delovala (večja poraba, slabša moč motorja, smrdi po bencinu oz slabo izgorevanje,...), ker sem imel pred leti isti problem z sondo pri alfi 145 2.0
Lp

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe avg 19, 2011 5:53 pm

Dosti sreče s priklopom na tester... Sem enčaš mel probleme z nihanjem prostega tega motorja in mi mogel nobeden z testerjem nič pomagat. Še na uradnem servisu so se zgovarjali da negre ker je avto prestari, ko so že probali priklopit in ni blo nič tega... tudi na univerzalnem boschevem testerju nisem nič rešil. Če pa vseeno najdeš kaki računalnik ki ti ga bo kateri uspešno priklopil in najdel napake pa prosim javi :bere
Katalizatorja na svojem turbaču nikoli nisem imel, le lambda sonda je speljana v cev izpuha in zadeva dela normalno.

lp

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Po avg 22, 2011 6:10 am

hvala vsem za odgovore, po menjavi katalizatorja, ni bilo nič resetirano oz popravljano, kar se tiče računalnika.........kar se testerja tiče, pa sem
tudi dobil informacijo, da se bo težko, kaj dalo nastavit, tudi v primeru težav, ko bo avto ravno priklopljen na tester, enostavno, danes nihče nima pojma
o teh starih avtomobilih in predpotopnih računalnikih na njih............v zadevo sem se poglobil sam in menjal Luftmesser za drugega, ki ga imam doma, no sedaj avto ne crkuje več, niti ne cuka, ampak, drži lepo obrate med 700 in 900 /min, edina težava, ki pa sedja nastaja, pa je, da avtu obrati ne padejo takoj, ko spustiš gas, ampak ostajajo na cca 1400 obr/min ene tri sekunde, potem pa se vrnejo na območje med 700 in 900 obr/min ?
v čem pa je sedaj to fora?...............

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To avg 23, 2011 7:17 pm

glede na to kolko ima podtlakov, cevk in pa raznih motorčkov, je težko kaj napamet rečt. Na vrhu sesalnega kolektorja imaš en vijak za prosti tek nastavljat, probaj z tistim se pošpilat ampak ne verjamem da je to krivo.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Sr avg 24, 2011 5:49 am

monster_d je napisal/-a:glede na to kolko ima podtlakov, cevk in pa raznih motorčkov, je težko kaj napamet rečt. Na vrhu sesalnega kolektorja imaš en vijak za prosti tek nastavljat, probaj z tistim se pošpilat ampak ne verjamem da je to krivo.

ja tudi to sem že sprobal in ni spremembe, ja kup cevi je, ampak sem vse preveril in so vse uredu, moram jest tole dobit kakšno original boschevo
sondo in da vidim, če bo kaj razlike......sicer imam eno doma, vendar ima prekratke kable :roll:
če ima kdo kakšno delujočo na zalogi za fiat uno turbo 1,4 ie let.1993 se priporočam.......hec je tudi v tem, ker je pred dodajanjem
katalizatorja in nove sonde (prej je bila not še originalna-bosch) avto deloval normalno, nobenega cukanja, pa še poraba je bila v mejah normale za
ta avto......

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Če avg 25, 2011 8:43 pm

jaz bi vrgel dol katalizator, mogoče je glih ta kriv in vpliva na pretok. Ste dali pravi fi cevi?

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če avg 25, 2011 8:55 pm

prvo naredi osnovne stvari kot so: zamenjaj vse male vakumske cevke.... priporocam silikonske... pri meni se gt cisto umiril ko sem jih dal.
druga stvar je da zamenjaj senzor za temperaturo vode, ker ce ta nedeluje pravilno ti ga cev cajt mede. pa se tretja stvar je senzor prostega teka.

ps: ce hoces pridi na vrhniko ti dam jaz za sprobat sondo
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara To sep 06, 2011 9:31 am

še zaključek, da ne bo ostala tema brez konca, zamenjal sem ECU z drugim in se je zadeva uredila, sedaj avto dela normalno......hvala
za pomoč......lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 8 gostov