Napisal/-a zbogi Po sep 05, 2011 7:40 pm
Pozdravljeni,
sem nov na forumu in imam problem z avtom kalos 1.2 letnik 2005. Peljal sem ga servis Avto Seliškar, kjer ga je serviser testiral in ni mogel odkriti napake. Tester pokaže, da je vse OK, tudi med vožnjo ko ugasne. Avto se ugaša ko stisnem sklopko še posebej če je vklopljena klima do 2.500 rpm naprej, včasih tudi pri 1.500. To se ne dogaja nonstop ampak občasno. Je pa res, da obrati padajo do 400 rpm in se nenadoma dvignejo na 1.500. Včasih padajo obrati zelo hitro, drugič bolj počasi. Včasih pa ko peljem s stisnjeno sklopko drži 1.200 do 1.500 rpm dokler se ne ustavim.
Na servisu je bil preverjena celotna loputa zraka z novo " karburator", senzor hitrostne gredi, pomožne gredi, temp. zraka, senzor podtlaka, obe sondi in vsa inštalacija teh senzorjev. Bil sem delno zraven, tako da se je fant res potrudil, vsaka čast.
Sčiščen je bil celoten zračni sistem, nove sveške, kabli. Opazi se včasih, da noče vlečt in pred tem je pil kar dosti bencina. Po predelavi na plin pri prinsu pa nekje od 7 do 9 L plina. Včasih tudi obrati na mestu nihajo za 200 rmp, se pravi od 700 do 900 nekje 10 sekund potem pa se umiri. To se dogaja tudi včasih na semaforju. Obrati pa vedno padajo pod 700 rpm ob pritisku na sklopko, čeprav se ne ugasne. Na mestu je avto miren in prede ko urca. Tudi če stisneš gas obrati počasi padajo do 800. Mrzel je pa malo len, pa tudi ko pritisneš na plin ko je avto v brzini malo pocukne, kot da bi preveč pritisnil.
Napaka se pojavi takoj ko se avto segreje na 50 stopinj oz. ko preklopi na plin. Najprej je začel nagajati na plinu in sem ga imel na servisu, vendar napake niso našli, sedaj pa tudi na bencinu, tako, da je napaka nekje na avtu. Menim, da je mogoče napaka na MAF senzoju, vendar nebi menjal vse kar je mogoče, preden bi prišel do pavega vzroka.
Kot sem rekel tester ne pokaže napake. Vlil sem tudi za čiščenje injektorjev, vendar napaka ostaja.
Vnaprej se zahvaljujem za kakšen nasvet.