Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mdivjak14
Nov uporabnik

Vžig seat leon 1.9 tdi

Napisal/-a mdivjak14 Če sep 08, 2011 7:00 pm

Torej imam problem z vžigom in to prvim jutranjim, da mi vergla cca 3 do 4 sekunde, ko pa vžge pa obrati nihajo med 900 in 1000rpm, ni na miru na 900rpm in pri mašini nekaj ožema (kot pralni stroj :) in rahlo kadi ). Ko pa je topel pa avto dela normalno. Zdaj bi vas najprej prosil, če bi lahko najprej dajali tiste bolj osnovne predloge (kakšnekoli kaj vam pade na misel, kar zapišite), ki so najpogostejši za takšno napako, dokler ne gremo v nadaljne zahtevne napake v mašini itd. Avto je pa 1.9 tdi, 150 konjev top sport, tip motorja ARL.

Hvala vam za odgovore.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Vžig seat leon 1.9 tdi

Napisal/-a Fan Če sep 08, 2011 10:08 pm

Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmmmmm.................osnovni predlog..................vozilo priklopite na tester.
Nagaja vam pa senzor temperature motorja. Zjutraj preden prižgete motor, dvignite pokrov motorja in snamite konektor s senzorja temperature motorja - motorna elektronika ne bo imala podatka o temperaturi in bo ECU zmešal gorivo/zrak za vžig mrzlega motorja. Motor mora lepo tekoče prižgati.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 Pe sep 09, 2011 5:25 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Hmmmmmmmmmmmmmm.................osnovni predlog..................vozilo priklopite na tester.
Nagaja vam pa senzor temperature motorja. Zjutraj preden prižgete motor, dvignite pokrov motorja in snamite konektor s senzorja temperature motorja - motorna elektronika ne bo imala podatka o temperaturi in bo ECU zmešal gorivo/zrak za vžig mrzlega motorja. Motor mora lepo tekoče prižgati.

lep pozdrav

Pikolina, tole smo že menjali enkrat lani, pa ni bilo nič kaj boljše. Sem pa jaz delal te poskuse, da sem konektor odklapljal in takrat je lepo vžgal.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Pe sep 09, 2011 7:33 pm

Pozdravljeni

V koliko z odklopljenim senzorjem lepo prižge...................je senzor zanič
Priklopite tester na vozilo in spremljajte delovanje senzorja......................vidijo se zanimive številke, vaš motor bo imel od -156 do +320 stopinj. Priporočljivo pa je da vgradite originalni del

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Pe sep 09, 2011 9:18 pm

to je tudi meni delalo pri 110 konjski octaviji. s tem da je občasno, ko je končno vžgal, motor zelo grdo potresel.
zadevo smo rešli na avtoelektrika črnuče. (optimizacija vžiga)
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

mdivjak14
Nov uporabnik

Napisal/-a mdivjak14 So sep 10, 2011 8:02 am

Mgajvr je napisal/-a:to je tudi meni delalo pri 110 konjski octaviji. s tem da je občasno, ko je končno vžgal, motor zelo grdo potresel.
zadevo smo rešli na avtoelektrika črnuče. (optimizacija vžiga)

Ko snamem konektore lepo prižge, res pa je da nisem kupil originalnega. Sem jaz tud bil lani že pri RSR, pa tak isto sranje, pa tandem pumpo sem dal nanovo zatesnit, ampak je nazadnje se vidlo da je počena in je takoj 400€ spet šlo. itd.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 16 gostov