Napisal/-a Sasqa Če sep 15, 2011 11:56 am
Pozdravljeni
Nočem strašit, ampak povsem identičen primer imam sam na 2.0TDi, sicer je ta pojav malo izzvenel po menjavi cevi naftne napeljave, menjave ventila pri filtru, naftnega filtra, črpalke v tanku, grelne svečke, itd., ampak se mu še včasih zgodi enako kot Vam. Zadnja diagnoza je bila da se poslavlja ena boscheva šoba (ima preveliko odstopanje), drugače pa vse ok, poraba ok, vožnja ok, topel vžiga normalno. Tudi šoba se pri meni takoj po vžigu stabilizira skoraj na čisto nulo (pri zagonu malo potrese) in se normalizira.
Ostale diagnoze, ki sem jih prejel od različnih mojstrov pa so sledeče:
- Slab štarter (premalo obratov, da bi pljunil nafto), čeprav po 20-tih sekundah plune in zažene (po logičnem sklepanju ne vidim povezave)
- Slab akumulator (velja enako kot za predhodnega)
- Senzor odmične oz. glavne gredi (to bi bilo potencialno možno)
- Padanje nafte (glede na to, da so zamenjane cevi, filter, ventil pri filtru, bi še lahko preostal kakšen o-ring oz. tesnilka okrog šobe - to je možno ker se mu zgodi samo ko stoji čez noč)
- Šoba (tudi možno)
- Eni so mi celo predlagali menjavo vstrajnika, čeprav je slednjo kot nov, nič ne trese, ne na mestu ne pri speljevanju, ne pri normalni vožnji (to verjamem da ni)
- ...
Hotel sem povedati, da sem že vložil kar nekaj denarja, pa je problem zgolj omiljen, in ne odpravljen. Sicer včasih 3-mesece lepo prižiga, nato pa ga enkrat 'prime' in ga je potrebno malo 'verglat'. Vsi pa samo nekaj ugibajo, noben pa točno ne ve kaj mu manjka, in grejo menjavati vse po spisku, za reklamacijo pa potem nočejo slišati.
Upam, da bo še kdo drugo pokomentiral, ki se na zadeve malo bolje spozna, oz. je že imel tak problem.
Lp Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)