Nasveti in napotki ter povpraševanja...

chino
Nov uporabnik

Občasne težave pri vžigu - A3 1.9TDI

Napisal/-a chino Če sep 15, 2011 10:32 am

Že dalj časa se mi občasno pojavlja težava pri vžigu mojega Audija A3, 1.9 TDI (105 KM), cca 70k km.
Namreč: posebej če avto dalj časa stoji (recimo več kot 12 ur) se zna zgoditi da ob kontaktu in vergljanju le zakašlja in ne vžge. Nato ga dalj časa verglam (tudi do 20 sekund) in vedno vžge in nato dela brezhibno. To se pojavi le občasno (precej verjetno če avto dalj časa stoji), nikoli ko je motor vroč. To se dogaja ne glede na zunanjo temperaturo, nivo goriva v tanku, naklon parkiranja....
Smo ga dali na tester, ne pokaže nič - vse o.k. Zamenjal sem tudi filter goriva, preveril akumulator, vse o.k., - a težava se še vedno občasno pojavi.
Morda kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok??

Uporabniški avatar
Sasqa
Novinec

Kraj: Maribor

Re: Občasne težave pri vžigu - A3 1.9TDI

Napisal/-a Sasqa Če sep 15, 2011 11:56 am

Pozdravljeni

Nočem strašit, ampak povsem identičen primer imam sam na 2.0TDi, sicer je ta pojav malo izzvenel po menjavi cevi naftne napeljave, menjave ventila pri filtru, naftnega filtra, črpalke v tanku, grelne svečke, itd., ampak se mu še včasih zgodi enako kot Vam. Zadnja diagnoza je bila da se poslavlja ena boscheva šoba (ima preveliko odstopanje), drugače pa vse ok, poraba ok, vožnja ok, topel vžiga normalno. Tudi šoba se pri meni takoj po vžigu stabilizira skoraj na čisto nulo (pri zagonu malo potrese) in se normalizira.

Ostale diagnoze, ki sem jih prejel od različnih mojstrov pa so sledeče:
- Slab štarter (premalo obratov, da bi pljunil nafto), čeprav po 20-tih sekundah plune in zažene (po logičnem sklepanju ne vidim povezave)
- Slab akumulator (velja enako kot za predhodnega)
- Senzor odmične oz. glavne gredi (to bi bilo potencialno možno)
- Padanje nafte (glede na to, da so zamenjane cevi, filter, ventil pri filtru, bi še lahko preostal kakšen o-ring oz. tesnilka okrog šobe - to je možno ker se mu zgodi samo ko stoji čez noč)
- Šoba (tudi možno)
- Eni so mi celo predlagali menjavo vstrajnika, čeprav je slednjo kot nov, nič ne trese, ne na mestu ne pri speljevanju, ne pri normalni vožnji (to verjamem da ni)
- ...

Hotel sem povedati, da sem že vložil kar nekaj denarja, pa je problem zgolj omiljen, in ne odpravljen. Sicer včasih 3-mesece lepo prižiga, nato pa ga enkrat 'prime' in ga je potrebno malo 'verglat'. Vsi pa samo nekaj ugibajo, noben pa točno ne ve kaj mu manjka, in grejo menjavati vse po spisku, za reklamacijo pa potem nočejo slišati.

Upam, da bo še kdo drugo pokomentiral, ki se na zadeve malo bolje spozna, oz. je že imel tak problem.

Lp Saša
Vaša teorija je nora, a vprašanje, ki nas razdvaja je le, ali je dovolj nora, da bi lahko bila pravilna (N. B.)

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Če sep 15, 2011 12:12 pm

Pr men je bla na eni šobi elektrika slaba (čeprav kao Boscheve šobe ne crkujejo), ampak mi je slabo vžigu k je bil vroč, tko da mogoče najdt nekoga k ma tester za šobe da preveriš, ker po zamenjavi vžiga kokr more. Prej mi je pa tut učasih užigu po 5 sekund al pa več

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če sep 15, 2011 6:38 pm

Preglejte šobe in dovod goriva. Možno je, da "pade nazaj"...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov