Nasveti in napotki ter povpraševanja...

GolobM
Nov uporabnik

audi a4 2.5tdi l02 multitronik (155KM)

Napisal/-a GolobM Pe jun 17, 2011 6:51 am

lep pozdrav vsem skupaj,
lepo bi vas prosil za mnenja in izkušnje pri mojem Avdiju. Avto ima terej emnjeno mašino 2.5 tdi v6 multitronik... Avto sem kupil na avtodelti v Ljubljani, avto ima sedaj 134.000km, avto in oprema je vrhunska saj ima res skoraj vse sem res zadovoljen tudi vožnja je blagoslov proti BMW ki je drvarnica proti temu. Je redno servisiran na letne ali pa na km omejene kilometre, imel je velik servis 117k, menjano olje v menjalniku 80k... pač lepo čuvan vse servise je opravil pooblaščen servis na verovškovi in avto do sedaj ni imel nobenih večjih okvare v njegovi zgodovini. Prejšnji lastnik ga je torej vozil le na priporočene servise. Seveda je zgodba do tu lepa nato pa meni avto po le 2mesecih uporabe (kira sreča) zasvetijo vse črke menjalnika na armaturi oz. avto prestavi v zasilno menjavanje in v priročniku piše da lahko varno nadaljuješ vožnjo in se čim prej zglasiš na servisu da preverijo napako. To mi je zasvetilo le v tiptronik uporabi in sicer za zbijanje brzin, v kolikor sem prestavil v multitronik (D) so lučke ugasnile in menjalnik je funkcioniral normalno oz. malo se je trudil za menjavat ko je bil mrzel. Grem torej nazaj na avto delto kjer se pač začudijo a moram reči da so ga takoj vzeli v roke in ga dali pregledat.
menjalnik so odprli in ugotovili da je to tisti popravljen menjalnik in da ni nič narobe z mehanskimi deli, so pa po podrobnejših testih ugotovili problem v vezju in računalniku menjalnika. Sedaj so zamenjali vezje in računalnik ter seveda olje v menjalniku. Moram priznati da se res lepo potrudijo saj jim ni vseeno da se je to zgodilo, očitno nočejo biti na slabem glasu? za ceno popravila še ne vem, lahko kasneje sporočim.
Glavno me zanima če je sedaj po vsem tem avto stabilen in če bo deloval naprej kot je treba ker nimam časa za spoznavanje ljudi na servisih ker sedaj poznam pol avtodelte :) resnično me zanima če imate kaj izkušen in priporočil?
Lp Miha

Vikking
Uporabnik

Re: audi a4 2.5tdi l02 multitronik (155KM)

Napisal/-a Vikking Pe jun 17, 2011 7:29 am

Hibe: odmične in multitronik menjalnik.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Pe jun 17, 2011 7:37 am

Kolega ma podobne probleme na multitronicu sam da ma 1.9 TDI motor. Pa so mu enkrat ta vezja popravlal, pa se mu je napaka zdj spet pojavla. Kokr sm js govoru z Avtoelektroniko, ma računalnik menjalnika notr 5 teh vezij. In oni ti popravjo sam tista k so zanč. Zato pa prhaja do okvar ker usakič drugo crkne :? Cena popravila okol 600€

GolobM
Nov uporabnik

Napisal/-a GolobM Pe jun 24, 2011 1:21 pm

Avto prispel iz Avtodelte in moram jim priznati da so se res potrudili, zamenjali so pa mi računalnik od menjalnika vsa vezja, menjalnik so odprli in pregledali da je ve OK... avto trenutno dela kot urica in upam, da bo tako ostalo:) Avto sem pri njih kupil pred 3meseci in krili so mi vse kar je dela, in še pri kosih so mi polovično financirali. Čeprav jim tega ni bilo potrebno saj v pogodbi jih nič ne obvezuje. Rekli so mi da to počnejo, ker želijo srečne stranke in dobro ime:) resnično so me presenetili!!! :D

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Pe jun 24, 2011 1:24 pm

kul, zdej vemo kam bomo svoje audije/wv-je vozil na servis. tale uber kul autodelta servis je res 1a.
:lol:

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe jun 24, 2011 1:36 pm

GolobM je napisal/-a:Avto prispel iz Avtodelte in moram jim priznati da so se res potrudili, zamenjali so pa mi računalnik od menjalnika vsa vezja, menjalnik so odprli in pregledali da je ve OK... avto trenutno dela kot urica in upam, da bo tako ostalo:) Avto sem pri njih kupil pred 3meseci in krili so mi vse kar je dela, in še pri kosih so mi polovično financirali. Čeprav jim tega ni bilo potrebno saj v pogodbi jih nič ne obvezuje. Rekli so mi da to počnejo, ker želijo srečne stranke in dobro ime:) resnično so me presenetili!!! :D

hmmm...?? Voham nekaj?

GolobM
Nov uporabnik

Napisal/-a GolobM Pe jun 24, 2011 2:17 pm

jst sm tudi vohal marsi kaj preden sm dobil končno plačilo:) čudno mi je blo k je to začelo delat po dobrih 2mesecih, takoj sm ga peljav k njim in ves razočaran dal ključ, uporabu sm vse pogajalske sposobnosti in veze ki jih imam. Sporazumno se da z njimi veliko dogovariti, sam prez panike in sile. Vsekakor jim ni lih vseeno kaj prodajo in kaj počnejo!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe jun 24, 2011 2:52 pm

GolobM je napisal/-a:lTudi vožnja je blagoslov proti BMW ki je drvarnica proti temu. Lp Miha

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Pe jun 24, 2011 3:23 pm

xandrej je napisal/-a:
GolobM je napisal/-a:lTudi vožnja je blagoslov proti BMW ki je drvarnica proti temu. Lp Miha

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najmanj !!! :lol: :lol: :lol:
:)

GolobM
Nov uporabnik

Napisal/-a GolobM So sep 17, 2011 6:00 am

SašoP je napisal/-a:Kolega ma podobne probleme na multitronicu sam da ma 1.9 TDI motor. Pa so mu enkrat ta vezja popravlal, pa se mu je napaka zdj spet pojavla. Kokr sm js govoru z Avtoelektroniko, ma računalnik menjalnika notr 5 teh vezij. In oni ti popravjo sam tista k so zanč. Zato pa prhaja do okvar ker usakič drugo crkne :? Cena popravila okol 600€

res je avtu se je pri menjalniku kvarilo eno za drugim, dokler nisem zamenjal vsega, popravili so mi po neuradnih poteh zato so bile cene krepko nižje od uradnih :) srečo imam predvsem ker imam poznanstva na avtodelti. Končno popravilo? no ja samo še ohišje menjalnika staro vse ostalo je novo :) (lamele, stožci, ketna,vezja, računalnik) tudi mehanik ki se ukvarja z menjalniki mi je rekel, da so ti menjalniki imeli napake predvsem po cc 130 oz 160.000 km, ko naj bi se lamele, stožci obrabile ali ketna raztegnila in razmerja se zamaknejo, kar pa moti računalnik in tako javlja napake:) Če hočem da bo delal kot mora naj menjam vse:) zmenili smo se za sprejemljivo ceno popravilo (kaj drugega mi pa preostane) Sedaj avto dela popolnoma drugače se pozna že pri speljevanju, napak ne javlja u upam da bo tako ostalo :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov