Nasveti in napotki ter povpraševanja...

audia33
Nov uporabnik

AUDI A3 STEVEC OKVARA

Napisal/-a audia33 To sep 20, 2011 10:04 pm

Lp

Imam audija a3 l.2004 in imam tezavo s števcom in sicer se mi vsakih nekaj dni resetira ura in potovalni računalnik(povprečna poraba..) in pa vedno ko je avto hladen se mi na potovalnem računalniku za kakšno minuto ali dve vžge znak za temparaturo in utripa,na testerju ne pokaže nobene napake in tudi hladilne tekočine je dovolj!ima kdo kakšno idejo ali pa podobno težavo?

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: AUDI A3 STEVEC OKVARA

Napisal/-a Fan To sep 20, 2011 10:48 pm

Pozdravljeni

Preverite pravilno delovanje:
- akumulatorja ( stik kleme............. )
- alternatorja ( stiki na konektorju in koliko polni................
- mase okoli motorja
- zaganjač

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

audia33
Nov uporabnik

Napisal/-a audia33 Sr sep 21, 2011 12:36 pm

Aha hvala za odgovor...samo a bi se mi zaradi katere od naštetih stvari lahko tudi lučka oziroma znak za temparaturo vžigal?En kolega ki je mehanik mi je rekel da je problem verjetno v števcu, da je že slišal za nekaj primerov kjer imajo te Audiji probleme s števci(nekaterim lučka za olje nekaterim temparaturo itd...)....naj omenim tudi, da se mi kar lep čas tudi ura sama ne posodablja več(zraven ure je bil nekakšen znakec, ki je pomenil da se radijsko posodablja a tega znakca že kar nekaj časa ni več...)

Lp

audia33
Nov uporabnik

Napisal/-a audia33 Sr sep 21, 2011 12:37 pm

Aja a lahko naštete stvari mogoče sam kako kar doma preverim ali moram imeti za to kakšno napravo oziroma peljati k mehaniku?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Sr sep 21, 2011 1:16 pm

audia33 je napisal/-a:Aja a lahko naštete stvari mogoče sam kako kar doma preverim ali moram imeti za to kakšno napravo oziroma peljati k mehaniku?

Lahko pogledaš sam. Mase pregledaš, če ni kje kaj pretrgano oz. oksidirano. Delovanje alternatorja preveriš z voltmetrom- priklopiš na akumulator- polniti mora okoli 14,5v.
Kleme na akumulatorju pogledaš, da ni kakšna slušajno odvita ali oksidirana- odviješ jih dol, očistiš in priviješ nazaj.
Konektorje pregledaš če so vsi staknjeni skupaj in če so slučajno oksidirali kontakti- v tem primeru jih očistiš...
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov