Nasveti in napotki ter povpraševanja...

selo90
Nov uporabnik

Povezava centralnega - dalinjskega zaklepanja

Napisal/-a selo90 Pe sep 23, 2011 6:34 pm

Lep pozdrav vsem.

Nekaj časa nazaj sem preko interneta kupil dalinjsko, ter centralno zaklepanje, ki sem ga danes hotel vgraditi v moj avto golf iv. Centralno zaklepanje sem usposobil ter ko odklenem avto s ključem mi odklene vsa 4 vrata v avtu. Problem pa nastane, ker mi po priloženih načrtih ni prav dosti jasno kako povezati modul dalinjskega zaklepanja ter modul centralnega zaklepanja? Mogoče je kakšen mojster tuki gor k bi mi to znal poovedat kere žice povezati med seboj da bom lahko vrata odkleni/zaklenil z dalinjcem?? Spodaj prilagam tudi dva skenirana načrta mojega dalinjskega in centralnega zaklepanja.

Načrt centralnega zaklepanja:
Slika

Načrt dalinjskega zaklepanja:
Slika

sinkov65
Nov uporabnik

Re: Povezava centralnega - dalinjskega zaklepanja

Napisal/-a sinkov65 Ne sep 25, 2011 10:05 pm

Na glavnemu motorčku najdeš katere dve žice sta + in - prerežeš in gor zvežeš daljinsko, k ma gor dve žici za priklop na motorček. Tako da potem daljinsko daje motorčku napajanje, prerežeš obe žici ki ju najdeš in zvežeš daljinsko direkt na motorčku pa na žmigovce. In če ti dela centralno pol bi se ob odprtju moglo vse odpret in potem zapret. Ne rabš pa žice vlečt do v vsazga motorčka posebi. Glavni motorček je pa katerkoli od tistih dveh v prvih vrati k mata povratno vezavo.

Glede na sheme nardiš to po principu positive negative trigger. Jst sm tako vezu na centralno zmeri in je še najbolj delalo.

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: luks104 in 9 gostov