Nasveti in napotki ter povpraševanja...

belkaena
Stalni uporabnik

Vroča plastika Laguna ll

Napisal/-a belkaena Pe okt 07, 2011 1:19 pm

Zdravo,

imam bolj vprašanje kot problem oz. vsaj upam, da je tako. Pri moji Laguni se plastika pri desni nogi (označeno na sliki) ob vključenemu gretju zelo greje in ob vključeni klimi zelo hladi. Gre za tako močna pojava, da ob močnem gretju noge tja ne morem nasloniti, ker me začne peči, poleti ob vklopljeni klimi pa se plastika tako shladi, da v kratkh hlačah noge nanjo pav tako ne morem nasloniti.

Zanima me predvsem mnenje drugih lastnikov Lagun ali je to normalno ali pa pri meni zadaj pušča kak prezračevalni kanal in zrak piha direktno v to plastiko, ter jo segreje oz. ohladi.

Hvala za mnenja.

Slika

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Re: Vroča plastika Laguna ll

Napisal/-a Kegl Pe okt 07, 2011 1:25 pm

podobno zadevo sem jst v torek doživel...sicer z novo citroen C5ko od tasta...temperatura je bla naštimana na 21C, ampak ta del plastike pri nogi je bil kr vroč (za razliko od tebe si nogo lahko mel neki cajta gor), tko da mi ni blo glih jasn zakaj je tko vroča...

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 07, 2011 1:53 pm

poglej da se ti ni kaka cev ki usmerja zrak staknila pa piha tja v plastiko namesto da bi pihala v odprtine ki so temu namenjene
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 07, 2011 2:11 pm

na moji laguni je bilo isto. sicer mrzla ni bla tako zelo, segrela se pa je :)
turbo inside

Uporabniški avatar
DJ_MiheC
Novinec

Napisal/-a DJ_MiheC Pe okt 07, 2011 2:24 pm

Tudi jaz sem imel podobno težavo pri laguni 2, prve generacije. Sicer je bil to edinstven pojav, ampak omembe vreden. Peljem se po cesti, nastavim klimo na hlajenje, mi začne na označenem mestu plastiko segrevati do te meje, da se je nisem mogel dotakniti...prav tako pa klima ne hladi ampak greje. Prestavljam vse živo, a ostane na istem, nakar sem avto ugasnil in ga pustil čez noč. Naslednji dan je bila stvar urejena. Se ti to dogaja že dalj časa ali prvič opaziš?

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Pe okt 07, 2011 2:35 pm

Ja meni se to konstantno dogaja odkar si lastim avto, okoli 2 meseca. Klima in gretje delata normalno, piha čez vse zračnike. Je pa tako, da kadar dela klima je plastika ledeno mrzla in kadar dela gretje je plastika svinsko vroča :)
Sumim kakšno iztaknjeno cev za zračnik pri nogah.

Me pa še nekaj zanima. Poleti, kadar imam vklopljeno avtomatsko klimo, program vzdržuje hladen prostor tako, da piha konstantno v vse smeri (vetrobransko steklo, telo in v noge, torej vse tri puščice). Ko pa temperatura pade in se vklopi gretje pa Auto program vzdržuje topel prostor tako, da piha le v noge in vetrobransko steklo. To vem zato, ker so na displeju narisane le dve puščici gor in dol.

Ste imeli vsi tak avtomatski program? Čudno mi je namreč zakaj tudi pri gretju ne piha v vse tri smeri.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Pe okt 07, 2011 10:40 pm

men pri gretju v noge piha toplo v vetrobransko steklo pa mlacno..da sm zbujen da ne zaspim za volanom,ko je ta vw pametn :lol:
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe okt 07, 2011 11:10 pm

Zanimivo... pri očetovem S60 se podobno dogaja. Ko je avtomatsko gretje, se armaturna plošča okrog radia in gumbov segreje do te mere, da je težko gor držat dlan par sekund.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So okt 08, 2011 1:32 am

Vsi s tem problemom - če je prostor, je to idealno mesto za vroč čaj pozimi ali hladno cockto poleti. Izrezat luknjo in namontirat držala? :roll:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So okt 08, 2011 4:39 am

esem je napisal/-a:Vsi s tem problemom - če je prostor, je to idealno mesto za vroč čaj pozimi ali hladno cockto poleti. Izrezat luknjo in namontirat držala? :roll:

Ha ha ha ha ha ha ha :roll: :roll:

lp

belkaena je napisal/-a:Zdravo,

Zanima me predvsem mnenje drugih lastnikov Lagun ali je to normalno ali pa pri meni zadaj pušča kak prezračevalni kanal in zrak piha direktno v to plastiko, ter jo segreje oz. ohladi.

Hvala za mnenja.

Kot lastnik istega modela lagune ti povem, da se meni to ne dogaja. Pri meni je vse tako kot mora biti. ;)

lp

LG
Nov uporabnik

Napisal/-a LG So okt 08, 2011 10:29 am

King1 je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Vsi s tem problemom - če je prostor, je to idealno mesto za vroč čaj pozimi ali hladno cockto poleti. Izrezat luknjo in namontirat držala? :roll:

Ha ha ha ha ha ha ha :roll: :roll:

lp

belkaena je napisal/-a:Zdravo,

Hvala za mnenja.

Kot lastnik istega modela lagune ti povem, da se meni to ne dogaja. Pri meni je vse tako kot mora biti. ;)

lp

x2. Smo si tudi mi lastili takšno laguno letnik 2001 1.8 16v privilege in s tem nismo imeli težav oz. se to ni pojavljalo. !
`LG

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 So okt 08, 2011 12:28 pm

abbe je napisal/-a:men pri gretju v noge piha toplo v vetrobransko steklo pa mlacno..da sm zbujen da ne zaspim za volanom,ko je ta vw pametn :lol:

...isto ti je pr meganu II, pa tud še pr kakem drugem avtu ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So okt 08, 2011 12:41 pm

imamo doma dve laguni letnik 2006 pa obe isto kot tebi delata. pač, gretje in hlajenje desne noge :mrgreen: to še S klasa nima :mrgreen:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
barossa45
Novinec

Napisal/-a barossa45 Ne okt 09, 2011 8:28 pm

2006 letnik
Isto greje tisto plastiko ob nogi, samo ne tako pretirano kot omenjate vi.
[img]http://www4.slikomat.com/11/0430/jln-astra.jpg[/img]
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 9 gostov