Nasveti in napotki ter povpraševanja...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: VW Polo 6R 1.2 TSI (čuden zvok pri mirovanju)

Napisal/-a maniaxxx Če maj 05, 2011 5:22 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Zanimivo, da je toliko težav s Poloti in ne kaj preveč z ostalimi, očitno se pri tem modelu držijo tradicije glede okvar. Tebi sem že takoj povedal, da si kupil napačnega VW-ja! :-P

Nisem nate mislil z napadi Tommy, sem tudi sam opazil da je npr Golf popolnoma z drugega planeta, niti predstavljal si nisem da je takšna razlika.

Skratka zame se je za zdaj zgodba VW zaključila, če bom še kdaj na VW, bo vsekakor to golf ali kaj podobnega, pa nikakor ne 1.2 tsi motor, ki je sicer čist ok motorček ampak zame premalo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 05, 2011 5:42 pm

Saj nisem niti razumel, da bi mislil name :D Vsekakor je pa Golf čisto druga stvar in si tudi sam opazil, da ti je precej bolj ugajal. Ti malčki meni z izjemo kakšnih športnih različic niti najmanj ne dišijo, Polo je bil prvi po dolgem času, ki izgleda "odraslo" tako zunaj kot znotraj, ampak so očitno bili zelo površni, če je toliko tem o 1.2 TSI Polotih, pa deluje na papirju vse skupaj odlično. Se mi pa poraja dvom tudi v novo Jetto zaradi njenega porekla, sonic je že skritiziral nekaj pomankljivosti v primerjavi z Golfom, pa je drugače tudi zelo prepričljiva na prvi pogled...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 05, 2011 6:06 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Saj nisem niti razumel, da bi mislil name :D Vsekakor je pa Golf čisto druga stvar in si tudi sam opazil, da ti je precej bolj ugajal. Ti malčki meni z izjemo kakšnih športnih različic niti najmanj ne dišijo, Polo je bil prvi po dolgem času, ki izgleda "odraslo" tako zunaj kot znotraj, ampak so očitno bili zelo površni, če je toliko tem o 1.2 TSI Polotih, pa deluje na papirju vse skupaj odlično. Se mi pa poraja dvom tudi v novo Jetto zaradi njenega porekla, sonic je že skritiziral nekaj pomankljivosti v primerjavi z Golfom, pa je drugače tudi zelo prepričljiva na prvi pogled...

Sm sedel v njej, ni na istem nivoju kot golf kokr sm loh nahitr opazu oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 06, 2011 9:47 am

Vidim, da se stvari izpred 10 let, ko sem sam kupil novega Pola niso nič kaj spremenile. Več kot očitno se pri določenih modelih VW premalo potrudi s kvaliteto. Že takrat so jih tako kot danes delal v Španiji. Enako je tudi meni vprašljiva kvaliteta Jette, ki jih delajo v Mehiki in še kakšnega modela...
Antiznačkar po prepričanju

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe maj 06, 2011 10:01 am

Polo78 je napisal/-a:Vidim, da se stvari izpred 10 let, ko sem sam kupil novega Pola niso nič kaj spremenile. Več kot očitno se pri določenih modelih VW premalo potrudi s kvaliteto. Že takrat so jih tako kot danes delal v Španiji. Enako je tudi meni vprašljiva kvaliteta Jette, ki jih delajo v Mehiki in še kakšnega modela...

Sj je pričakovano da bojo na novih modelih kakšne majhne napakice jebiga, vsi se učimo na svojih napakah, upam da bojo novejši modeli mel to boljš poštiman to je vse kar lahko rečem, itak pa glede na youtube komentarje ni usodno, ampak samo moteče :P

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Če maj 19, 2011 10:03 am

mah dej, tole ni nič narobe... če se motor obrača enakomerno, brez potresanj ali suvanja mašine, pol ziher ni nič narobe (vsaj pomembnega ne, moge res kaj kar nima neposredne zveze s pogonom)... pa če ti obrati nič vidno na števcu ne nihajo, potem nimaš kej skrbeti... Noter kakšno 100tko natankat in samo terat :)

lp!

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Če maj 19, 2011 11:08 am

Sj že od nekdaj tankam stotko nč bat, problem so nosilci metalne cevi za gorivo in zato ropota :)

pri vožnji se nič ne pozna, samo pač nadležno je ko stojiš pred semaforjem, sam sj to se reši s tem da se da radio na glas pol pa ni problemov haha :P

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če maj 19, 2011 1:07 pm

no ja, ne meči si peska v oči, ampak za ta denar , bi se moral samo vozit pa redno servisirat, brez nekih nadležnih zvokov in podobnega
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če maj 19, 2011 4:07 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:no ja, ne meči si peska v oči, ampak za ta denar , bi se moral samo vozit pa redno servisirat, brez nekih nadležnih zvokov in podobnega

To tresenje je še najmanjši problem, ki sem ga jaz imel pri TSI, zato je šel stran..js mam avto zato da ga vozim, ne da visim po servisih, nimam js časa za to.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Pe maj 20, 2011 12:45 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:no ja, ne meči si peska v oči, ampak za ta denar , bi se moral samo vozit pa redno servisirat, brez nekih nadležnih zvokov in podobnega

sam tko :) da ne boš mislu da je samo pr VW Polotu ta "problem"

Audi A1 1.2 TFSI
http://www.youtube.com/watch?v=BDkG0o7qkrI

Čist preprosta (smešna) rešitev, sam pač slaba zasnova v štartu jebat ga ;) bojo že odpravl

speedfreak je napisal/-a:

To tresenje je še najmanjši problem, ki sem ga jaz imel pri TSI, zato je šel stran..js mam avto zato da ga vozim, ne da visim po servisih, nimam js časa za to.

Sj vem da se bom tepu po glav, ampak kateri so bili pa še drugi problemi, razn tega da je pil kot "tank", kar je itak tud odvisno od voznika samega. Sicer pa ne vidim problema kar se servisov tiče, sj si mel najbrž polni kasko in s tem tud nadomestni avto, al ne?

Itak mam občutk da si meu že prej nek odpor do VWja, pol te je pa vsaka malenkost zmotila, ampak to je sam moj občutk.
Zadnjič spremenil KlemenP, dne Pe maj 20, 2011 12:52 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Renault_user
Novinec

Napisal/-a Renault_user Po okt 10, 2011 7:29 pm

Ja, men tale zvok res ni čisto nič čuden, vse enakomerno lepo, ni mi jasno kaj vas moti... pač malo bolj ropotajoč prosti tek (sej dizel tut ropota), drugače pa nič takega...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po okt 10, 2011 7:42 pm

KlemenP je napisal/-a:

Audi A1 1.2 TFSI

Čist preprosta (smešna) rešitev, sam pač slaba zasnova v štartu jebat ga ;) bojo že odpravl

speedfreak je napisal/-a:

Sj vem da se bom tepu po glav, ampak kateri so bili pa še drugi problemi, razn tega da je pil kot "tank", kar je itak tud odvisno od voznika samega. Sicer pa ne vidim problema kar se servisov tiče, sj si mel najbrž polni kasko in s tem tud nadomestni avto, al ne?

Itak mam občutk da si meu že prej nek odpor do VWja, pol te je pa vsaka malenkost zmotila, ampak to je sam moj občutk.

Mal pozn odgovor. Niti nimam nič proti VW kokr eni tle gor mislijo, samo glede na vse hvala okol VW in 1.2 tsi sem pač pričakoval več, predvsem pa da mi avto dela. Imel sem nadomestnega ( to dobiš iz garancije, iz kaska ga dobiš če ga razbiješ ), ampak ni point v tem, če kupiš avto pričakuješ da se boš vozil a ne.

Kaj vse me je motlo oziroma blo narobe se mi ne da razlagat ampak neki pa je blo dobrga na polotu..navadu sm se 110 po ac vozit zarad porabe :mrgreen: :mrgreen:

Upam da bo tebi tvoj dolgo in dobro delal, sam pač ne kupim več 1.2 tsi-ja.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po okt 10, 2011 8:22 pm

KlemenP je napisal/-a:

Audi A1 1.2 TFSI

Pri nam na ibizi ta cevka, ki zleze vn je vtaknjena v neko zgužvano spužvo in stoji tako mlahavo, da drgne ob tisto gumo zgoraj.
Jebat ga ja. Lahko si misliš koliko so ta motor testirali pred začetkom prodaje, če se na vseh avtih pojavijo enaki problemi takoj, ko ga priprelješ domov.

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po okt 10, 2011 9:24 pm

Ceed je napisal/-a:
KlemenP je napisal/-a:

Audi A1 1.2 TFSI

Pri nam na ibizi ta cevka, ki zleze vn je vtaknjena v neko zgužvano spužvo in stoji tako mlahavo, da drgne ob tisto gumo zgoraj.
Jebat ga ja. Lahko si misliš koliko so ta motor testirali pred začetkom prodaje, če se na vseh avtih pojavijo enaki problemi takoj, ko ga priprelješ domov.

Ne sj zdj pa že neki časa nimam problemov s tem :) Tko da zgleda je čist random zadeva :P Nevem no :)

Drgač pa to so itak take malenkosti k se jih zlahka spregleda, vsaj tako je moje mnenje :P Drgač sm pa super zadovoljen, sicer še bolj bi bil z Polo R WRC 1.6 TSI 300 konjev ampak pustmo to :P haha
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov