Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Nosilec motorja

Napisal/-a domzikales Pe okt 07, 2011 8:31 am

Lp. Imam eno vprašanje. Zamenjati moram nosilec motorja ( v obliki osmice). Zdej me pa zanima, zakaj je takšna razlika v ceni med original delom in neoriginal. Ali je original toliko bolj vzdržljiv ali je samo poanta v tem, da je dražji, ker je original?

Hvala za prijaznost.

Uporabniški avatar
ales.
Uporabnik

Kraj: celje

Re: Nosilec motorja

Napisal/-a ales. Pe okt 07, 2011 8:39 am

poanta je v tem da lahk poveš za kir avto se gre kir motor ima vgrajen in kateri nosilec te zajebava
[url=http://www.Slikomat.com/slika/3671979.htm][img]http://www4.slikomat.com/09/0324/wa3-100-17.jpg[/img][/url]

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 07, 2011 10:11 am

In nobene druge razlike?

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe okt 07, 2011 10:21 am

ahahahahaaa!!!

Ja dej povej za kateri avto in nosilec se gre.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 07, 2011 10:36 am

verjetno tale avto:

domzikales je napisal/-a:Lep pozdrav!

Zanima me za koliko se lahko maximalno spusti glava motorja? Ker mi je spustilo tesnilo glave in ker je zadeva enkrat tako daleč sem rekel bom pa še to naredil. Gre se za renault clio mk1 1.4 energy.

Hvala za prijaznost.

original ali neoriginal = ista zadeva -> drugo pakiranje.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Pe okt 07, 2011 10:56 am

Zadnjič sem v avto buildu bral da ni glih isto sranje, neoriginal je včasih kljub nižji ceni boljši, ker včasih kak del "ojačajo" če rad crkuje, OEM pa je celo serijo isti. Če kdo najde članek prosim da ga prilepi, drugače bom jaz pobrskal med starimi revijami.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 07, 2011 11:04 am

primozek68 je napisal/-a:ahahahahaaa!!!

Ja dej povej za kateri avto in nosilec se gre.

Hehe, men je pa blo že čudno, ker moreš povedat tudi za neoriginal del te stvari. :)

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 07, 2011 11:05 am

adis je napisal/-a:verjetno tale avto:

domzikales je napisal/-a:Lep pozdrav!

Zanima me za koliko se lahko maximalno spusti glava motorja? Ker mi je spustilo tesnilo glave in ker je zadeva enkrat tako daleč sem rekel bom pa še to naredil. Gre se za renault clio mk1 1.4 energy.

Hvala za prijaznost.

original ali neoriginal = ista zadeva -> drugo pakiranje.

Ne ni več tistega avta hehe. Imam drugega in isto Renault clio ampak 1.4 16v 2004 letnik.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Pe okt 07, 2011 11:12 am

crxdelsol je napisal/-a:Zadnjič sem v avto buildu bral da ni glih isto sranje, neoriginal je včasih kljub nižji ceni boljši, ker včasih kak del "ojačajo" če rad crkuje, OEM pa je celo serijo isti. Če kdo najde članek prosim da ga prilepi, drugače bom jaz pobrskal med starimi revijami.

In kater ima potem (kao) boljše neoriginal izdelke. Euroton ali gmt?

erikc3000
Nov uporabnik

Napisal/-a erikc3000 Pe okt 07, 2011 8:27 pm

tukaj se gre o proizvajalcu neoriginalnega dela ne pa prodajalcu le tega. Ponavadi je pa velikokrat proizvajalec originalnega in neoriginalnega dela isti.

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales To okt 11, 2011 9:34 am

erikc3000 je napisal/-a:tukaj se gre o proizvajalcu neoriginalnega dela ne pa prodajalcu le tega. Ponavadi je pa velikokrat proizvajalec originalnega in neoriginalnega dela isti.

Sej zato sem pa uprašal, katera izmed teh dveh (Euroton, Gmt) prodaja boljše neoriginalne dele glede na proizvajalca.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 To okt 11, 2011 10:41 am

domzikales je napisal/-a:
erikc3000 je napisal/-a:tukaj se gre o proizvajalcu neoriginalnega dela ne pa prodajalcu le tega. Ponavadi je pa velikokrat proizvajalec originalnega in neoriginalnega dela isti.

Sej zato sem pa uprašal, katera izmed teh dveh (Euroton, Gmt) prodaja boljše neoriginalne dele glede na proizvajalca.

A ti si malce blond ali kaj je narobe s tabo? Ljudje so ti lepo povedali da je odvisno kdo del izdeluje in ne prodaja. GMT in Euroton imata pogosto robo istih proizvajalcev, morda celo kupujeta pri istih dobaviteljih.

Zato še enkrat: pomemben je proizvajalce dela in ne prodajalec. Čigave dele imajo na voljo pa boš zvedel, ko boš vprašal za konkreten del pri prodajalcu. Potem pa sporoči kaj ti ponujajo in boš verjetno dobil odgovor ki bi ga rad slišal.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To okt 11, 2011 11:19 am

Kos vulkanizirane gume nima predvidljive življenske dobe. Ta nosilec, pasja kost se mu reče ("dogbone") je ponavadi italijanski firme Maló, dobi pa se tudi pri Vargalant in Precom na Vrhniki ali Horjulu. Z malo sreče je zadeva tudi nemška SWAG ali Corteco, če hočeš prvo ligo pa se prodaja polyurethanski Powerflex material v Angliji za večno in menjava rosstfrei puš in vložkov brez razdiranja. Ne vem kaj se izzivate po nepotrebnem.
Priponke
DogBone.jpg

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 To okt 11, 2011 11:27 am

Toliko komplikacij okoli nosilca, ki stane 30€..... Kupiš nosilec in ga vgradiš, velikih razlik ne bo, če se vsaj približno normalno voziš. Lahko pa samo preprešaš selene in imaš težavo najceneje rešeno in upam si trdit, da tudi enako kvalitetno.

lp

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Sr okt 12, 2011 9:58 pm

tristan01 je napisal/-a:
domzikales je napisal/-a:

A ti si malce blond ali kaj je narobe s tabo? Ljudje so ti lepo povedali da je odvisno kdo del izdeluje in ne prodaja. GMT in Euroton imata pogosto robo istih proizvajalcev, morda celo kupujeta pri istih dobaviteljih.

Zato še enkrat: pomemben je proizvajalce dela in ne prodajalec. Čigave dele imajo na voljo pa boš zvedel, ko boš vprašal za konkreten del pri prodajalcu. Potem pa sporoči kaj ti ponujajo in boš verjetno dobil odgovor ki bi ga rad slišal.

LP Tristan01

Mogoče imata isto robo ali pa podobno. Ampak glede tega nosilca imata različne proizvajalce. Ker sem spraševal v obeh trgovinah. Uglavnem nisi razumel kar sem hotel napisati. Js sem razumel kaj so napisali, zato sem pa odpisu. Samo verjetno je problem, ker nisem navedel proizvajalce(katere prodaja GMT in katere Euroton). Del je bil kupljen v Eurotonu, cena 28€ in je že vgrajena. Prestavna ročica se ne miga več kot zmešana. Še enkrat ponavljam, da sem razumel, kaj ste mi odpisali, ampak verjetno niste mene razumeli. Zahvaljujem se pa za pomoč.

LP.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 9 gostov