Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Re: poraba olja accent

Napisal/-a lizard Če maj 26, 2011 10:24 am

Vse aditive seveda ne smemo metati v isti koš; problem tega teflona je drugje.

Najprej če pogledamo izključno iz logičnega aspekta - če bi zadeva bila dobra, uporabna in smiselna, bi že sama olja vsebovala aditiv s teflonom, sploh olja najbolj priznanih proizvajalcev, a je situacija ravno obratno, kajti aditive, ki vsebujejo teflon priznane firme strogo odsvetujejo! Te aditive vedno delajo neke kvazi firme, ki so med drugim izgubile kar nekaj tožb, ker ni bilo rezultatov, ki so jih obljabljale.

Kar se pa tiče malce bolj strokovne razlage. Raziskave so res pokazale, da se poraba goriva zamnjša ob uporabi aditiva, ki vsebuje teflon, a hkrati so v olju izmerili višjo vsebnost kovin kot pred dodatkom aditiva, kar priča, da je obraba motorja pri uporabi teflona bila višja. Pravtako je, ker je teflon trdna snov in se adsoribira na površino kovinskih delo ter lahko pride do "zabasanja" kanalov po katerih mora olje prosto teči, uporaba tega aditiva razultirala v padcu tlaka olja. Jaz osebno zato nikoli ne bi v motor vlival neko trdno snov, katera nima tam kaj iskati, ker če bi bi jo priporočal tako proizvajalec avta kot tudi vsi vrhunski in svetovno priznani proizvjalci motornih olj. Verjetno pa drži, da če bomo izlili olje iz motorja ki je imel dodan aditiv s teflonom in motorja, ki tega aditiva ni imel dodanega, ter oba motorja prižgali in šli na vožnjo s prvim naredili več kilometrov do "ribata"...

frane21
Nov uporabnik

Napisal/-a frane21 So jun 04, 2011 3:36 pm

dans sem neki šaru po avtu,zdej mi pa ne laufa pod štand gasom pa še kadi k en črnuh motor se zaganja k tele v vrata. govorim o accentu mel sem dol zadevo ki se ji reče zbiralna komora gor je en senzor za air dve cevi za vodo pa en odušek za ole nimam pojma kje sem ga ustrelu a lahko kdo kaj komentira kaj se je zgodil???

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne jun 05, 2011 4:41 pm

frane21 je napisal/-a:dans sem neki šaru po avtu,zdej mi pa ne laufa pod štand gasom pa še kadi k en črnuh motor se zaganja k tele v vrata. govorim o accentu mel sem dol zadevo ki se ji reče zbiralna komora gor je en senzor za air dve cevi za vodo pa en odušek za ole nimam pojma kje sem ga ustrelu a lahko kdo kaj komentira kaj se je zgodil???

Nekje na forumu imaš povezavo do wikipedije, kjer imaš slovnična pravila. Prvo si to preberi in začni uporabljat kako ločilo, vsaj par pravilnih besed in kako piko . Potem pa bo mogoče kdo znal pomagat (ker bo vedel zakaj se sploh gre).
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Ne jun 05, 2011 8:37 pm

frane21 je napisal/-a:dans sem neki šaru po avtu,zdej mi pa ne laufa pod štand gasom pa še kadi k en črnuh motor se zaganja k tele v vrata. govorim o accentu mel sem dol zadevo ki se ji reče zbiralna komora gor je en senzor za air dve cevi za vodo pa en odušek za ole nimam pojma kje sem ga ustrelu a lahko kdo kaj komentira kaj se je zgodil???

Res bo najbolje, da narediš kot ti je svetoval @lisko....
Drugače pa, če te prav razumem... si mogoče pozabil natakniti kako od cevi? Morda narobe nataknil... Pri delu ne furjej, delaj drugič z glavo pa bo bolš... =P

frane21
Nov uporabnik

Napisal/-a frane21 Po okt 17, 2011 3:40 pm

zadevo sem zrihtu delako urca, sem narobe obrnu dovod zraka,kar se pa tiče pisave so drugi šehuj. :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 6 gostov