Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Matko37
Novinec

Težava s sklopko

Napisal/-a Matko37 Če sep 08, 2011 9:23 am

Na Civic 8. gen se mi pojavlja težava s sklopko, predvsem pri mrzlem avtomobilu - zjutraj. Skratka ko poskušam speljati se mi občasno pojavlja dvoje:
- avto trese pri speljevanju, nemogoče ga je speljat, da ne bi zatresel
- občasno se zgodi, da ko spuščam sklopko, da začne počasi lepo grabit, potem pa naenkrat spusti, tak da avto skoči ali pa crkne. Tudi na stopalki se začuti, najprej gre lepo enakomerno nazaj, ko popuščam sklopko, potem pa začutim sunek v stopalki in avto skoči oz. crkne.

Drugače sklopka ne zdrsuje in ne smrdi, edino speljevanje in pretikanje prestav pa je res težava če avta nisi vajen, predvsem mrzel avto nagaja.

Kaj je krivo za tole: ležaj, sklopka, košara, morda cilindri sklopke? Olja je dovolj in sistem je odzračen.

Zanima me še, če se dobi za civic 8. gen kakšen komplet sklopke od katerega drugega proizvajalca, ki bi bil kvaliteten in seveda cenejši, ker na hondi mi je rekel,d a je cca 800€ z delom. Sicer sploh ne vem, katera je ta sklopka: sachs, valeo....?

Uporabniški avatar
215709
Novinec

Re: Težava s sklopko

Napisal/-a 215709 Če sep 08, 2011 9:30 am

mam isti problem na toyoti yaris ob jutrih. jaz ponavadi speljem sam z več gasa pa je zadeva bolj umirjena(čeprav še vedno malo zatrese) več ti neznam povedat tak da tudi mene zanima kaj bi lohka blo narobe kj..
Slika

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Če sep 08, 2011 12:25 pm

Nikjer nisem zasledil koliko prevoženih km imaš.... Po opisu sodeč se poslavlja sklopka ali pa /in vztrajnik...
Za sklopko poglej po internetu oz. se zapelji do avtotrgovine in vprašaj. Isti proizvajalec in krepko nižja cena...

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 Če sep 08, 2011 2:02 pm

Prevoženih imam 116.000 km. Tresenje se pojavlja že od 35.000 km naprej in je vedno enako, sedaj ne trese nič bolj in nič manj kot pri 35.000, je pa absolutno povezano s temperaturo, ker se to dogaja le zjutraj pri 14 do 16 stopinjah in le pri prvem ali prvih dveh speljevanjih.

Sedaj se je pa pojavilo še, da sklopka nenadoma spusti, čeprav jo počasi spuščam in avto bodisi skoči bodisi crkne. Pa tudi to je povezano z jutri in temperaturo, ker vroč avto tega ne dela.

LP
M.

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Če sep 08, 2011 10:31 pm

nekateri tile japonci imajo vgrajene zanič sklopke, potisna plošča postane trda po nekaj tisoč km. To se odraža preko težkega pritiska na pedal, nepredvidljivega obnašanja in cukanja, veliko teh sklopk je Luk.

Rešitev je pač živeti s tem dokler popolnoma ne odpove ali menjava kompleta, po želji s sachs ali valeo.

Uporabniški avatar
Majand
Novinec

Napisal/-a Majand Če sep 08, 2011 11:48 pm

jest mam obcasno isti problem na avensisu samo da se pri meni to dogaja izključno samo ko je masina ogreta

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Pe sep 09, 2011 5:59 am

Jst mam sam eno uprašanje. Poznam ene k nikakor nočejo sklopke menat, in je že dost pr koncu pač ko stisneš gas obrati narastejo avto pa počas prleze na njih. kaj se zgodi če ne zamenaš sklopke?

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Pe sep 09, 2011 7:12 am

Avto se slej ko prej ustavi ali sploh ne spelje, saj sklopka ne prenaša več vrtilnega momenta z motorja na menjalnik...

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom Pe sep 09, 2011 7:14 am

Aha se mi je zdel... se jim pač neda dopovedat da je to treba narest :P

simonk
Novinec

Kraj: 9000

Napisal/-a simonk Pe sep 09, 2011 7:29 pm

blazkom je napisal/-a:Jst mam sam eno uprašanje. Poznam ene k nikakor nočejo sklopke menat, in je že dost pr koncu pač ko stisneš gas obrati narastejo avto pa počas prleze na njih. kaj se zgodi če ne zamenaš sklopke?

Vožnja s sklopko ki drsi: pregrevanje/kaljenje vztrajnika, katerega treba potem postružiti.
Vožnja s sklopko, ki popolnoma ne razsklaplja: obraba sinhronov pri prestavljanju.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Napisal/-a zlica22 Pe sep 09, 2011 9:31 pm

simonk je napisal/-a:
blazkom je napisal/-a:Jst mam sam eno uprašanje. Poznam ene k nikakor nočejo sklopke menat, in je že dost pr koncu pač ko stisneš gas obrati narastejo avto pa počas prleze na njih. kaj se zgodi če ne zamenaš sklopke?

Vožnja s sklopko ki drsi: pregrevanje/kaljenje vztrajnika, katerega treba potem postružiti.
Vožnja s sklopko, ki popolnoma ne razsklaplja: obraba sinhronov pri prestavljanju.

No ja... Vztrajnike smo nazadnje stružili na yugotih...

In potem navijali štantgas, da je avto sploh lavfal- če smo imeli srečo seveda. hahaha

blazkom
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazkom So sep 10, 2011 10:54 am

Aha, tok da vem kaj nej prčakujem k jim bo crknl

Matko37
Novinec

Napisal/-a Matko37 So sep 24, 2011 6:18 am

Zdaj se je pa začelo še dogajati, da po daljši vožnji rahlo smrdi iz sklopke. Če ne odpreš pokrova motorja ne zavohaš, je pa vonj zagotovo sklopke. Drugače pa sklopka ne drsi, vsaj ne tako da bi občutil med vožnjo, ampak glede na smrat očitno mora tu in tam zdrseti. Se sklopka poslavlja počasi?

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Če okt 20, 2011 6:38 pm

da nebom odperav nove teme. zadnič sem ji je zgodilo. se normalno pelm in kar naenkrat slišm nek čudn zvok iz motornega prostrora. dam u ler in rata tak zvok.isto med vožnjo ko pritisnem sklopko in prešltam. nato rečm punci naj se usede v avto in pritisne sklopko in zvok je prišel iz sklopke. smrdela ni nič. je pa zato padalka kr vibrerala. potem grem, nasledni dan po opravkih in ko je bil motor mrzu je normalno bilo, kar naenkrat pa porajtam da mi sklopka ne prime več ( čisto malo na koncu) . avto je p 106 prevoženih pa ima malo majn kot 140.000 je pa problem ker je biu avto v lasti parih žensk ki so imele konstanto mestno vožnjo ( lj z okolico) . je sklopka fuč ali je lahko kaj drugega?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Če okt 20, 2011 7:04 pm

Pozdravljeni

Ja, lahko se je poslovila sklopka ali pa je počila vilica/odmikač potisnega ležaja. V vsakem primeru pa je potrebno demontirati menjalnik da se vidi kaj se je poslovilo, in seveda popravi okvaro.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 9 gostov