Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Kraj: Bistrica ob Dravi

Audi A4 1.8T napaka 17536

Napisal/-a Destiny Sr okt 19, 2011 2:24 pm

Pred kratkim se mi je prižgala check engine lučka, po priklopu na tester javi napako:

1753 - fuel trim: bank 1 (mult): system too lean
P1128 - 35 - 00 - -

Sicer motor normalno teče, obrati so ok, vendar ko se prižge lučka, imam občutek da avto ne potegne kot bi moral. Po izbrisu napake se vozim dva - tri dni, potem se ponovno prižge in javlja isto napako.

Malo sem pobrskala po internetu, največ krat so bili kot možni vzroki navedeni: Air intake leak, Mass Air Flow (MAF) senzor, o2 senzor or injector.

Glede na to, da je prva varianta najcenejša od vseh, kako najenostavneje preverit vse cevi za dovod zraka, če katera pušča (po optičnem pregledu ne najdem nobene poškodovane ali slabo pritrjene cevi)? :huh:

Hvala za odgovore, LP

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Audi A4 1.8T napaka 17536

Napisal/-a RedBull™ Sr okt 19, 2011 4:06 pm

Velika verjetnost je napaka na lambdi sondi - primarni (pred katalizatorjem). S testerjem preverite delovanje lamde sonde, preverite pa lahko tudi sam konektor (da se ni vanj nateklo olje).

V vsakem primeru bo potrebno s testerjem preveriti delovanje stvari,katere ste našteli... je pa velika verjetnost,da je odpovedala lambda sonda.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Napisal/-a Destiny Sr okt 19, 2011 5:11 pm

RedBull™ je napisal/-a:Velika verjetnost je napaka na lambdi sondi - primarni (pred katalizatorjem). S testerjem preverite delovanje lamde sonde, preverite pa lahko tudi sam konektor (da se ni vanj nateklo olje).

V vsakem primeru bo potrebno s testerjem preveriti delovanje stvari,katere ste našteli... je pa velika verjetnost,da je odpovedala lambda sonda.

Delovanje obeh lambd, je baje v mejah normale (po besedah mojga mehanika)..

Uporabniški avatar
Destiny
Nov uporabnik

Napisal/-a Destiny Pe okt 21, 2011 11:49 pm

Se kdo javi, da bi vse to preveril s testerjem, jaz nimam ne živcev, ne znanja, da bi se v to spuščala.. :mrgreen:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 9 gostov