TrijoAdijo je napisal/-a:Se opravičujem,ker sem vas malo pustil,da ste se razpisali.....![]()
Glede na opisan problem,sklepam,da ne gre za nič extra veliko napako.Oziroma...to sploh ni napaka.V hladnem vremenu (kot naprimer sedaj...torej pozimi) se za vsakem avtom "kadi" belo.In to se dogaja tudi poleti zjutraj,samo ne v takšni "izraziti količini".Trokira ti pa zato,ker ga verjetno bolj pritisneš ko je hladen.Zjutraj ga pusti par minut da laufa na mestu,pa pol povej,če kaj trokira.Aja.....pa najprej ga segrej...nato ga tišči....pa sproti pojdi na AC...pa ga malo prepihaj.
Kakršnikoli presežek vbrizganega goriva se pri dizlu pojavi kot črn dim,pa še to samo med vožnjo,ko je motor obremenjen.
LP!
TrijoAdijo je napisal/-a:Raje si roko odrežem,kot pa da vozim VAG šklopotije![]()
JOKE!
Morda bi bilo res dobro še preverit fazo,ker pri TDDi-ju, če nimaš pojma,kaj počneš,lahk fazo sfališ,pa čeprav je vse pri miru.To naj naredijo na temu primerno usposobljenem pooblaščenem servisu.
LP!
lisko je napisal/-a:Naj mi pa še en razloži moj fenomen na Jeepu....če je v njem manj kot polovica nafte ( v tanku) zjutraj vžge pa vgasne..... po 10sekundnem mučenju štarterja pa vžge normalno ( brez predgretja in vsega ) niti zakašlja ne..... sam obrača pol pa kr naenkrat kresne... če pa je več kot polovica nafte pa vžge v sekundi ....pa ni važn al stoji v garaži ali na minusu.......Fazo skor dvomim ker ma pumpo in ventile na zobniški pogon (nobene ketne in nobenga jermena). Grelne delajo.... Po moje ni druge kot pa da mu pade nafta... če pa je več kot polovica tanka pa se pač to ne zgodi.... skadi pa v nobenem primeru ne.
TrijoAdijo je napisal/-a:No...pri focusu ni take panike pri menjavi zobatega jermena,da bi sfalil fazo.Tam je dovolj,če samo pocahnaš stari položaj obeh jermenic,losaš španer in jermen je zunaj.Sama menjava vzame manj kot pol ure dela (za izkušenega mačka-tisti z manj izkušnjami pa pol ure več).
Večja neumnost je ta,da je pri 1.8 TDDi/TDCi zobati jermen samo za pogon ventilov.Za pogon črpalke je ketna iz glavne gredi na zobnik črpalke,potem pa ima na ta zobnik nameščeno še jermenico na kateri je zobati jermen ki služi za pogon odmične gredi.In pri menjavi črpalke,se zelo rado zgodi,ko misliš da že imaš vse "zazihrano" okoli zobnika in jermenice,se ravno takrat zelo rado prestavi,pa tega sploh ne veš.Pol si pa v riti.Pa da ne omenjam še programiranja nove črpalke v ECU,ker drugače lahk kurblaš...ampak zakurblal pa ne bo.![]()
LP!
In pri menjavi črpalke,se zelo rado zgodi,ko misliš da že imaš vse "zazihrano" okoli zobnika in jermenice,se ravno takrat zelo rado prestavi,pa tega sploh ne veš.Pol si pa v riti.Pa da ne omenjam še programiranja nove črpalke v ECU,ker drugače lahk kurblaš...ampak zakurblal pa ne bo.
No...pri focusu ni take panike pri menjavi zobatega jermena,da bi sfalil fazo.Tam je dovolj,če samo pocahnaš stari položaj obeh jermenic,losaš španer in jermen je zunaj.Sama menjava vzame manj kot pol ure dela (za izkušenega mačka-tisti z manj izkušnjami pa pol ure več).
Po forumu brska: Fan, Google Adsense [Bot] in 10 gostov