Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pismo
Nov uporabnik

Rover 400, vzig, lambda sonda?

Napisal/-a pismo Ne okt 30, 2011 1:36 pm

Lp!

Danes zjutraj sem se po tednu vsedel v avto, obrnil ključ, motor zaganja vendar ne vžge. Moram priznati, da sem to pričakoval, ker se je situacija iz tedna v teden slabšala. Pred dvema mesecema je hladen motor cukal, pred časom pa je še komaj vžgal. Moral sem dodajati gas in upati na najboljše. Na križiščih je bila veselica, ker mi je brez gasa crknil. Malo sem brskal po netu in prišel do zaključka, da je kaj narobe z lambda sondo in da jo lahko izključim. Avto je star, pred dvema letoma je šlo tesnilo motorja, razbilo dva bata in ojnico, mehanik je skoraj obupal, tako da se bojim da je problem mogoče tudi v tem? Avto ni veliko vreden, je pa edino prevozno sredstvo, ki si ga lahko privoščim.

Kakšno je vaše mnenje, gre za sondo ali je problem večji? Kako odklopiti sondo, vem da pride do katalizatorja, verjetno je drugi konec (ki ga ne najdem) lažje odklopiti?

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Re: Rover 400, vzig, lambda sonda?

Napisal/-a Fan Ne okt 30, 2011 3:08 pm

Pozdravljeni

V koliko je kisikova sonda okvarjena, mora motor prižgati..............res je, da ne deluje umirjeno in poraba goriva se poviša, vendar motor prižge v vsakem primeru. Torej to ni vzrok nedelovanja motorja. Napaka je bila, ker takoj niste odpeljal vozila do mehanika - priklop vozila na tester, da ugotovi kaj nagaja.............in potem odlašal s popravilom. No, sedaj lahko pričakujete višje stroške popravila.
Preverite pravilno delovanje:
- vžigalnih svečk
- vžigalnih kablov
- pravilno delovanje elektronike vžiga - tester
- pravilno delovanje črpalke za gorivo
- pretok čistilca goriva
- potlačne cevi ( počena, sneta, preparela............. )
- dovod goriva - zapacanost ( loputa, čistilec..................... )
- pravilno delovanje senzorjev - potrebujete tester

Potrebno je vedeti, da vrednost popravila ne gre z roko v roki z vrednostjo vozila - lahko so velika odstopanja ( vse je odvisno od kvalitetnega predhodnega vzdrževanja vozila ).

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

pismo
Nov uporabnik

Re: Rover 400, vzig, lambda sonda?

Napisal/-a pismo Po okt 31, 2011 6:03 pm

Danes sem odklopil akumulator, pregledal svečke, jih nazaj vstavil, avto zaganjal nekaj časa, naposled je le uspelo. Takoj se je pojavil star problem, ki sem ga pozabil omeniti v prvem postu. Pri speljevanju oz. nizkih obratih zelo cuka. Včasih ko dam v drugo, se popolnoma ustavi. Po 10tih minutah delovanja, ko se malo segreje pa spet deluje normalno. V sredo ga bom peljal k mehaniku, vseeno pa bi mi pomagalo, če bi lahko kdo omejil problem.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 24 gostov