Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Menjalnik

Napisal/-a domzikales Če okt 27, 2011 6:54 pm

Lp.
Avto je renault clio 1.4 16v 2004letnik

Imam težavo in sicer, ko dam prestavo v vzvratno vožnjo in speljem ter upočasnim in spet pritisnem po gasu, se čuje kot, da bi nekaj pokalo. Menjalna ročica se vidno premika in ko speljem jo naprej zabije in takrat pokne (ne zdej glih tako močno ampak toliko, da me je zmotilo). Prvo sem sumil nosilec motorja (v obliki osmice) in sem ga tudi menjal, ker bi se naj to velikokrat pokvarilo. Bilo je malenkost boljše,ampak zdej sem pa opazil še to. Že od prvega dne, ko sem kupil avto, se mi je zdelo čudno, da bi prestavna ročica tako migala, ko se prestavlja v višjo prestavo in se gas spušča in dodaja. Če me razumete :) Ali je možno, da je spet nosilec crknil ali je težava drugje? Nosilec še pol mesca ni star.

Hvala.

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: Menjalnik

Napisal/-a zlica22 Če okt 27, 2011 7:17 pm

Preglej še ostale nosilce in ne le spodnjega...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Če okt 27, 2011 8:03 pm

zlica22 je napisal/-a:Preglej še ostale nosilce in ne le spodnjega...

Kater je tist, ko bi lahka vplival na to?

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Napisal/-a tiguan Če okt 27, 2011 8:59 pm

Primi motor pa ga zacincaj, da je nosilec zanič, to z lahkoto narediš.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Napisal/-a zlica22 Pe okt 28, 2011 5:01 pm

Poglej vse, katerikoli je lahko vzrok za to težavo...

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales Po okt 31, 2011 9:01 pm

zlica22 je napisal/-a:Poglej vse, katerikoli je lahko vzrok za to težavo...

Evo danes je bil dan avto na most. In glej ga zlomka, bil je nalomljen nosilec motorja ( v obliki osmice - za menjalnik) . Menjal sem ga dvajset dni nazaj in je že crknal. Migalo se je vse od avspuha do mašine :) Tako, da se je namestil drug in se ne čuje več pokanja, prestavna ročica se ne premika več, je čisto mirna, skratka sem zadovoljen. V sredo pa grem na firmo in zahtevam denar nazaj, ker je pa absurd, da je po dvajsetih dneh crknal nosilec.

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po okt 31, 2011 10:03 pm

To je čudno da je nov nosilec spet odpovedal, da ti ne trga kaj druga.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po okt 31, 2011 11:18 pm

domzikales je napisal/-a:

Evo danes je bil dan avto na most. In glej ga zlomka, bil je nalomljen nosilec motorja ( v obliki osmice - za menjalnik) . Menjal sem ga dvajset dni nazaj in je že crknal. Migalo se je vse od avspuha do mašine :) Tako, da se je namestil drug in se ne čuje več pokanja, prestavna ročica se ne premika več, je čisto mirna, skratka sem zadovoljen. V sredo pa grem na firmo in zahtevam denar nazaj, ker je pa absurd, da je po dvajsetih dneh crknal nosilec.

Hvala za pomoč.

Res da je možno, da je že kot novi bil slab ampak tukaj jaz sumim, da so tudi ostali že načeti in potem vedno kot prvega utrga ravno tega.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
domzikales
Novinec

Napisal/-a domzikales To nov 01, 2011 8:27 am

lisko je napisal/-a:
domzikales je napisal/-a:

Hvala za pomoč.

Res da je možno, da je že kot novi bil slab ampak tukaj jaz sumim, da so tudi ostali že načeti in potem vedno kot prvega utrga ravno tega.....

Ampak mehanik je preveril tudi druge nosilce in so bili trdni kot skala. In ko je menjal tega, ki je bil nalomljen z starim, je bilo čist pritrjeno vse.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], tomzzi in 24 gostov