Imam en problemček pa me zanima če ima kdo mogoče podobno (ali enako) izkušnjo, pa bi vedel kaj več o tem. Torej vozim Citroena Saxo 1.0, letnik 2000, ima 135k prevoženih kilometrov. Zadnja dva tedna pa se obnaša čudno, in sama ne najdem vzroka. Najprej sem opazila da mi ko je mašina hladna nabija obrate, ko ga imam v prostem teku gre od 850do 2000 in nazaj pa spet do 1000 in nazaj, po kakšne pol minute pa se umiri in je v prostem teku spet normalno 850. Če takoj speljem pa se mi je tudi zgodilo da mi je med samo vožno kar sam pospešil (navil obrate spet), dokler nisem prevozila par 100 metrov, nato je bilo spet vse v redu. Danes se mi je pa zgodilo da sem zalaufala avto zjutraj, ga zapeljala iz garaže, in v tem času ko sem jaz odšla iz avta da bi zaklenila garažna vrata (par 10 sekund) je avto ugasnil. Nato sem ga spet normalno ''užgala'', se peljala po klancu navzdol, nato pa zavila v rahel klanček navzgor, kjer je spet ugasnil. Nato sem kar ''pritiskala s kjučem'' tako da sma ''pokašljujoče'' prišla do vrha klančka (klanec je dolg 5metrov) kjer se zopet zalaufal, ko pa sem se spustila spet po klancu navzdol je spet ugasnil. Tam sem stala na priključišču z glavno cesto, kjer mi ga je uspelo spet zalaufati, zalaufal je normalno in sem se odpeljala. Potem sem ga pustila cca. 1,5h ker sem imela opravke in ko sem se odpravila spet domov, je ''vžgal'' normalno in je bilo tudi med vožnjo vse bp. Aja naj omenim še to da danes ko se mi je ugašal, mašina ni nabila obratov niti 1x.

Zdaj pa ne vem, na kaj posumiti, svečke, akumulator, kaj hujšega? Naj omenim še to, da sem akumulator menjala pred slabim letom, svečk pa odkar sem lastnica avtomobila (3 leta) še nikoli. Olje je bilo menjano pred 10.000 km, pred mesecem dni sem menjala tudi celoten izpušni sistem (razen katalizatorja), letos januarja sem menjala še tesnilo na glavi. Doma sem tudi pogledala pod pokrov in ugotovila, da je počena (ne se zdaj smejat ker ne znam bolje razložit - ženska pač

Kakšen nasvet? Do mehanika grem vsekakor takoj ko bo imel čas, ne vem pa zdaj koliko je varno da se vozim naokoli, da ne bi kje obtičala in na kaj vse lahko posumim ter kakšne stroške lahko pričakujem. Vsakega mnenja in nasveta bom zelo vesela.

LP, JG