Nasveti in napotki ter povpraševanja...

zorica
Nov uporabnik

malomarnost?

Napisal/-a zorica Sr avg 24, 2011 7:14 pm

pozdravljeni
prosim za pomoč
preventivno sem dala na avtu narest "velik sevis" in od takrat dalje avto ni več kar je bil pred tem. začel se je pregrevat, vode kar ni bilo, na desni strani za armaturko je bilo slišati kot da se voda pretaka...seveda sem bila med tem vsakič pri mehaniku, ki pa mi je dolil vodo in povedal, da to me naj ne skrbi. res sem ženska ampak vse kar je preveč....ne delam nekih relacij zato je bil po par dni mir in znova do mehanika. no in naposled mi pove, da bo treba menjat tesnila, pumpo jermene...ok to je naredil ( pa kaj to ne spada k velikemu servisu ali kaj?). vse lepo in prav ampak samo nekaj dni in zopet poslušam pretakanje vode in zopet je bil hladilnik ves masten od olja. aha...mehanik mi je povedal, da pa glave ni dal brusit, ker menda ni bilo potrebno....
vprašaš tu pa tam za nasvet in se odločim da mi pa vendar popravijo tako kot je treba..znova nabavim ves potreben material in se za delo zmenim z drugim mehanikom....no ta pa mi pove sledece..da je bil jermen prestavljen za en zob, da ni bila vodna pumpa prava ( 20 zob namesto 18) da je jermen brusil po pumpi( res se vidi za mm na debelo črne naslage) in da je posledično mašina toliko pregreta se pravi sedaj zanič...
tako....z vsem mojim znanjem o mašini avtomobila sem odšla do prejšnjega mehanika mu povedala kaj je oz ni naredil in normalen njegov odziv, da on ni kriv
lepo prosim če sem le malo natančno opisala problem, da mi pomagate z nasvetom...ali je prvi mehanik kriv že od servisa dalje pa do druge menjave tesnil ali pa je vse skupaj splet okoliščin, da sem zdajle brez avta...ker cuka mašino trese in nima nikakršne moči...
še enkrat poudarjam, da je avto do servisa pri tem mehaniku normalno služil, le čas je bil za menjavo ojla in pač kar zraven paše ....avto sem kupila rabljen v avtohiši in pred tem 4 leta nisem imela nikakršnih problemov..

hvaležna bom za vsak vaš odgovor
hvala in lep pozdrav

Uporabniški avatar
zlica22
Poznavalec foruma

Kraj: Šk. L.

Re: malomarnost?

Napisal/-a zlica22 Sr avg 24, 2011 7:56 pm

Če sem prav razumel. Avto je bil na servisu kjer se ni menjalo nič... Ob mejavi jermen se obvezno menja vodna črpalka... Vodno črpalko je naposled le menjal-z napačno... Menjal je tudi tesnilo glave glave pa ni ravnal...
Ker ni menjal vodne črpalke oz je vgradil napačno je puščala voda in motor se je pregreval. Zaradi pregrevanja motorja je tesnilo glave šlo k vragu, skupaj s tesnilom se je ukrivila tudi glava... Zraven vsega je še preskočil jermen in zamaknil čas vžiga.
Lepo vam je zaje*** motor. Sramoto nam dela vsem mehanikom. Svetujem vam da greste do njega in zahtevate povračilo denarja za vse stroške popravil, dokler avto nebo normalno deloval...

Na kratko...

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Sr avg 24, 2011 8:14 pm

Pozdravljeni

X2

Dodal bi samo to, da vam naj "drugi" mehanik napiše izjavo o napakah in s to izjavo in računom ki ste ga dobili pri prvem servisu,...........reklamirajte vse skupaj s stroški ki so nastali pri "prvem" mehaniku. Zaradi nestrokovnega opravljenega dela, vam je "prvi" mehanik dolžan povrniti vse stroške......................v koliko pa se bo izmotaval, ja, v tem primeru pa so za to nadležne inštitucije.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr Sr avg 24, 2011 9:09 pm

očitno je prvi mehanik totalno nesposoben, ali pa "nategator"
naredil je zelo šlampasto in vam povzročil skrbi, dodatne stroške, nezaupanje... naj plača za slabo opravljeno delo!
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr avg 24, 2011 9:31 pm

Ta mehanik ni vreden pol qrca zato kar na dan s podatki kdo je da se ga bojo izogibali.Drugače pa ne vem kaj je zdaj drugi mehanik delal ampak če trese in nima moči še ne pomeni da je motor zanič.Razlogov za tresenje je lahko več in če je to kak 1.1,1.4 ali 1.6 8V motor pa avto recimo da 206 je lahko zanič prva šoba ker nanjo stalno kaplja vitrex iz desne šprice za pranje stekla (poznana napaka pri 206-kah,lahko je zanič tuljava,lahko je prepihano tesnilo glave in uhaja kompresija ali pa voda v cilindre pa ni izgorevanja,lahko je voda kako svečko uničila in ni vžiga...To da je sfalil fazo za en zob temu motorju (če je en od zgoraj naštetih) ne naredi škode tisto pa da je dal nepravo črpalko gor je pa žalostno iz njegove strani in iz strani trgovca ker ne vesta da so za te motorje 2 varjanti črpalke,jermena in šponarja...

A ja pa nastalo škodo kar naj financira da bo avto tak kot je bil preden so ga šlatale njegove roke,če ne drugače pa sodno preganjat seveda če imaš kak račun ali kakšen dokaz da je imel on opravka z njim.

zorica
Nov uporabnik

Napisal/-a zorica Če avg 25, 2011 8:20 pm

ja res ste mi pomagali z odgovori....še enkrat hvala lepa...zbrala sem "pogum" mu avto dostavila pred delavnico in po žolčni debati je rekel, da bo vse skupaj še enkrat pogledal..res je, da mu ne verjamem več sicer pa kaj še lahko izgubim? povedala sem mu tudi, da z moje strani ne dobi niti centa več.....bom povedala kakšen bo konec...lep pozdrav

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Ne nov 13, 2011 7:58 pm

Ojla. Po vsem tem času je stvar najverjetneje že rešena. Kako se je izteklo oz kako poteka?
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov