Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

VW Polo in pomik stekel

Napisal/-a AM Pe jun 15, 2007 6:59 am

Včeraj se je zgodilo, ko je tamala posodla svoji sestri avto, ki pa se je peljala nekam in prišla nazaj z pokvarjenim pomikom sprednjega desnega stekela.. Rekla je, da naj bi dvakrat oreng poknilo v vratih in sedaj se steklo ne more več dvigniti...

Pač lahko ga čisto do konca dol spustim, in ko ga začnem nazaj dvigovati, se dvigne do višine 1/3 in avtomatično samo začne nazaj odpirat okno... Torej ne upošteva stikala, da hočem zapret...
Da sem okno zapru, je morala tamala držat na zapiranje okna in sem moral sam z rokami steklo dvigniti do vrha... Šlo je precej težko, tako da ne vem kaj bi bilo... Sicer še nisem imel časa odpirat in gledat notri v čemu je problem , bom verjetno na vikend odpiral, ampak me pa zanima če je imel kdo podoben problem in kaj lahko pričakujem ???

Uporabniški avatar
TUNING_BOY
Uporabnik

Napisal/-a TUNING_BOY Pe jun 15, 2007 7:08 am

To se je men naredlo na fotrovemu passatu! Crknala mi je pa zajla in jo je navijalo! Ko jo dviguješ jo nazaj zašpana preveč zato se tud nazaj odpre! Vrjetno ti je še ni čist odtrgalo, zato ti ne priporočam da še odpiraš pa zapiraš dokler ne menjaš, ker ti lahk šajba dol pade pa se ti zlomi! ;)
__+__ 2FAST 4YOU__+__

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe jun 15, 2007 10:24 am

Še en simptom je...

Ko se šipa odpira, gre normalno dol...

Ko pa hočem šipo zapret, pa na začeku gre ok.. Tam na 1/3, se pa sliši, ko začne neki zavirat motorček... Kot bi nekje držalo šipo... In od te 1/3 naprej gre šipa gor zlo trdo... Oz. z mojo pomočjo lahko zaprem, če pa ne pomagam, se pa sam avtomatično obrne in začne odpirati....

Vglanvem to je to kar vem zaenkrat...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jun 15, 2007 10:42 am

AM pozdravljen lepo odstrani tapeto in nazaj priklopi stikalo ,pa ti bo vse jasno
sigurno se ti je snelo (čepek) ali držalo za steklo ,ko dviguje gre postrani in zašpona steklo zato se ustavi ker nima motorček več moči(lahko odtrga zajlo) zato hitro popravi pa veliko sreče :idea:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Pe jun 15, 2007 10:44 am

pokvaril se je mehanizem dviga-spusta šipe, možno da je sam vodilo crknal, men se je isto nardil na seatu, ko sm hotu zapret je šipo kr dol potegnal, pa zlo čudn pokal pa lomil, posledica- zajla se je navila okol motorčka:) uglavenm ni bilo fejn, no pol sm šov na servis pa smo mi menjal ta mehanizem (brez motorčka-ta je ostal str), pa je koštal tm z delom vred 100€

Uporabniški avatar
AM
Stalni uporabnik

Napisal/-a AM Pe jun 15, 2007 11:04 am

Sem se že zanimal, kol bi prišel nov mehanizem, pa sem tko na prvo roko dobil info, da naj bi bli okol 200 Eur...

Sicer bom pa na vikend odpru, pa pogledal , pa bom vidu, kaj se da narest...

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin Pe jun 15, 2007 11:07 am

paja nič te ne stane če malo pogledaš pa na koncu še sam popraviš in se fajn počutiš
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Pe jun 15, 2007 12:16 pm

Jaz imam tut eno vprašanje. Gre za Polota 2001 letnik. Šipa se dvigne do 3/4 potem gre pa na 1/2. To je na voznikovi strani ko vklopim avtomatsko dvig stekla. Kaj hudiča je to?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jun 16, 2007 1:53 pm

Za vse s tem problemom na steklih to je TOVARNIŠKA NAPAKA SLABI MATERJALI!!!
To vem iz prve roke sploh pa modeli 02 do 04 sem se z enim skoraj novim vozil karavan 14580km ni delalo cz in vsa 4 okna in celo kljuka za odpiraje desnih vrat ni delala tako, da je to šlapmparija prve vrste malo povprašjte na servisih o teh menjavah so sigurno bili vpoklici mogoče pod :evil: kakikm drugim v kompletu. :twisted:Drugače ima tudi botra od moje žene enega uh in ah Polo varijant sami problemi z nim je pa res ima klimo in ABS nipa pa elekrtičnih stekel stara dobra vinta tako, da teh poblemov zato nima
;) ;) VW so bili tako zelo dobro dobri doklet ni v njih prišla elektrika v vsak del.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So jun 16, 2007 4:54 pm

Problem, kot je opisan - močan pok v vratih, ko se je šipa dvigovala - me spominja na polomljene nosilce za šipe. Te probleme so imeli Golfi IV. Rešitev je bila v zamenjavi mehanizma s kovinskimi nosilci. Cena materiala je bila cca 50€.

Če si spreten s šraufncigrom, poskusi razdreti vrata, pa boš videl pri čem si. Sicer je delo na uradnem servisu še dodatnih nekaj 10€.

Problem, da se šipa zapre do 3/4 in potem zopet odpre na 1/2 je verjetno v nastavitvi. Če se prav spominjam, se ponovno nastavi takole:
- šipo zapri in driži gumb za zapiranje, dokler ima motorček še elektriko (se sliši, kdaj mu jo vzame, običajno sekundo ali dve potem, ko se šipa zapre)
- še enkrat drži stikalo za zapreti šipo, dokler se motorček ne izklopi.
- odpri šipo do konca, in drži stikalo do konca, dokler se motorček ne izklopi.
- še enkrat drži stikalo za odpreti šipo do konca, dokler se motorček ne izklopi.

Če tole ne pomaga, poskusi še obratno.
- Odpri in drži
- še enkrat drži za odpiraranje,
- zapri in drži,
- še enkrat drži za zapiranje.

Eno od zgornjega deluje na Golfu IV.
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche So jun 16, 2007 5:22 pm

Tud jaz sem "mel" problem z desnim steklom Polo 2001 letnik. Ampak meni se sploh dol ni pomaknilo sploh, zaštekalo povsem. No pol na servisu nekaj delajo zastojn pa so rekli da ne garantirajo kak dolgo bo delalo (dan, dva, mesec, leto, več) in potem probam doma pa je šla šipa dol skoraj do konca.. 1/4 se ni pomaknila do konca.

Čez nekaj časa mi preneha delat, sem sam potegno dol tapeto, pogledal in ni blo nič narobe čeprav je serviser takrat rekel, da je nekaju podlagal. No jaz nisem opazil nič napak. Sem nazaj zapr, čez nekaj dni pa je spet samo od sebe začelo delat ampak še vedno se ne pomakne do konca dol. Pride pa na servisu nov mehanizem okrog 100 eur.

mropc
Stalni uporabnik

Re: VW Polo in pomik stekel

Napisal/-a mropc Po nov 14, 2011 5:53 pm

vem da je stara tema. ampak nebom nove odperal. pri polotu 1997 letnik, mi šipa noče it gor, ne dol. sem razdru tapeto, in pogledam vodila in use uredu. ko pritisnm gumb za šipo pokne ( normalno kot na voznikovi strani) gre ša nikamor) in odprem motorček( pa tisto plastiko okoli kjer je navita zajla) in se ne premakne niti za milimetr. kakšna ideja? pa brez takih da bi dal 200e za komplet ker raj avto zapelm na kosovn odpad, lp

Uporabniški avatar
madmax89
Novinec

Napisal/-a madmax89 Po nov 14, 2011 6:03 pm

Vodila za pomik so ti šla... poči ker se je odlomil delček plastike ki drži šipo medtem ko gre dol pa dol. Stvar rešiš z SILIKONSKIM SPREJEM, če se ti ne da menjat tistih vodil. Pr men so oba dve vodila počila, dela pa perfektno že leto :))

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc Po nov 14, 2011 6:10 pm

madmax89 je napisal/-a:Vodila za pomik so ti šla... poči ker se je odlomil delček plastike ki drži šipo medtem ko gre dol pa dol. Stvar rešiš z SILIKONSKIM SPREJEM, če se ti ne da menjat tistih vodil. Pr men so oba dve vodila počila, dela pa perfektno že leto :))

ne ni vodilo. ker ko sm razdru tisti del kjer sta zajli zviti okol, je notri polno izoler traka.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po nov 14, 2011 10:24 pm

Pozdravljeni

Potrebno bo demontirati vzvodje in preveriti:
- žico in kolešček po katerem teče
- vodilo stekla
Po potrebi se okvarjeni del zamenja. Vsako nepotrebno odpiranje in zapiranje, pa napako večajo, posledično tudi stroške.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To nov 15, 2011 11:30 am

Fan je napisal/-a:Pozdravljeni

Potrebno bo demontirati vzvodje in preveriti:
- žico in kolešček po katerem teče
- vodilo stekla
Po potrebi se okvarjeni del zamenja. Vsako nepotrebno odpiranje in zapiranje, pa napako večajo, posledično tudi stroške.

Lep pozdrav

zanimivo je to da ko pritisnem stikalo notr naredi pok( tako kot na drugi strani ko šipa deluje. tko da motorček deluje) . učeraj sem cel mehanizm razdru, in tisti 2 zajli ki so na tistm krogcu, so takoj vn skočile. tist krogc pa se noče premikati, ne levo ne desno.

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan To nov 15, 2011 12:08 pm

Pozdravljeni

Normalno je, da se plastični kolešček ne premika - vsaj z roko ne, je pritrjen na reduktor motorja - torej v koliko ga bi lahko prosto obračali, je znak, da je reduktor zanič. Kakor vam je bilo že napisano, je napaka na vodilih ali žicah ( zaila ), in to se lepo da popraviti.
Tisti pok na drugi strani pa opozarja na počasno odpoved sodelovanja. Menda ne menite, da je raznorazno pokanje normalno pri pravilnem delovanju.

lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov