Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Kraj: Celje

Megane coupe 1.6e Zgublja moč

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 28, 2011 1:25 pm

Pozdravljeni!

Sem nov na forumu. Imam težave z Meganom. Imam Megane Coupe 1.6e, letnik 98. Prevoženih ima 160000. Občasno avto v večjih obratih zgublja moč, isto kot da bi imel blokado, ne gre nikamor. Pretiskam na plin, ampak avto ne gre. Potem se vstavim, spet štartam avto sploh ne gre. Počakam še cca 5 min, potem avto zalaufam, in gre normalno. Sem že bil na tester, ampak nč ne pokaže. Sem bil pr 3 mehanikov, noben nč ne more ugotovit. Sem že zamenjal novo bencinsko črpalko, novi bencinski filter, mehanik je reku, naj bi bil katalizator kriv, sem ga že zamenjal, ampak spet je isto, cin špula je tud pogledu, je reku da ona ni. Mašina je drugač super. Prosim za vaše nasvete. L.p
Zadnjič spremenil Kristjan.Renault, dne Po nov 28, 2011 1:40 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
/////ALPINE
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Megane coupe 1.6e Zgublja moč

Napisal/-a /////ALPINE Po nov 28, 2011 1:33 pm

Sem ti tam napisal če si prebral? Drugače pa sem že nekje omeniu ne glej kje so cenejši mehaniki, ker potem ti pou stvari zamenja pa napaka še ni odpravljena in denar je šel po gobe. To zame ni mehanik. Svetujem ti da greš do AVTOSERVIS HRIBAR, če si iz ljubljane in naj ti nalije tisto tekočino za šobe in jaz upam da je to to.
So res odlični mehaniki in takoj povejo kaj je resnično narobe, koliko stane itd...
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po nov 28, 2011 1:36 pm

/////ALPINE je napisal/-a:Sem ti tam napisal če si prebral? Drugače pa sem že nekje omeniu ne glej kje so cenejši mehaniki, ker potem ti pou stvari zamenja pa napaka še ni odpravljena in denar je šel po gobe. To zame ni mehanik. Svetujem ti da greš do AVTOSERVIS HRIBAR, če si iz ljubljane in naj ti nalije tisto tekočino za šobe in jaz upam da je to to.
So res odlični mehaniki in takoj povejo kaj je resnično narobe, koliko stane itd...

Očitno so se popravili kajti pred leti je bila slika čisto drugačna. Pa srečno. ;)

lp

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 28, 2011 1:39 pm

/////ALPINE je napisal/-a:Sem ti tam napisal če si prebral? Drugače pa sem že nekje omeniu ne glej kje so cenejši mehaniki, ker potem ti pou stvari zamenja pa napaka še ni odpravljena in denar je šel po gobe. To zame ni mehanik. Svetujem ti da greš do AVTOSERVIS HRIBAR, če si iz ljubljane in naj ti nalije tisto tekočino za šobe in jaz upam da je to to.

hvala na odogovor. Se bom pozanimal za tisti servis.

Uporabniški avatar
WMB
aka lumpii

Kraj: Domžale

Napisal/-a WMB Po nov 28, 2011 8:18 pm

Kristjan.Renault je napisal/-a:Pozdravljeni!

Sem nov na forumu. Imam težave z Meganom. Imam Megane Coupe 1.6e, letnik 98. Prevoženih ima 160000. Občasno avto v večjih obratih zgublja moč, isto kot da bi imel blokado, ne gre nikamor. Pretiskam na plin, ampak avto ne gre. Potem se vstavim, spet štartam avto sploh ne gre. Počakam še cca 5 min, potem avto zalaufam, in gre normalno. Sem že bil na tester, ampak nč ne pokaže. Sem bil pr 3 mehanikov, noben nč ne more ugotovit. Sem že zamenjal novo bencinsko črpalko, novi bencinski filter, mehanik je reku, naj bi bil katalizator kriv, sem ga že zamenjal, ampak spet je isto, cin špula je tud pogledu, je reku da ona ni. Mašina je drugač super. Prosim za vaše nasvete. L.p

Verjetno je hin sesalni ali izpušni kolektor, kjer vleče fouš zrak noter...
Ponavadi še zna katerkrat cukat...nerad pa je v visokih obratih....ker mu zrak nagaja.
FOLCIKA - SCIROCCO

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 28, 2011 8:43 pm

WMB je napisal/-a:
Kristjan.Renault je napisal/-a:Pozdravljeni!

Verjetno je hin sesalni ali izpušni kolektor, kjer vleče fouš zrak noter...
Ponavadi še zna katerkrat cukat...nerad pa je v visokih obratih....ker mu zrak nagaja.

Hvala na odgovor. Zdej sem bil pr mehaniku, in mi je reku naj bi bila vžigalna tuljava, ampak ni prepričan. A misliš da bi ona lahko bila?

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po nov 28, 2011 9:23 pm

če je vžigalna tuljava pol trese motor..

morda te zeza lambda ali konektor pri lambdi morda celo računalnik

glej, to je tipična okvara pri teh avtomobilih, poišči mehanika ki dela na renaultu in ti bo v manj kot uri rešil problem

Uporabniški avatar
Kristjan.Renault
Novinec

Napisal/-a Kristjan.Renault Po nov 28, 2011 9:27 pm

a4 je napisal/-a:če je vžigalna tuljava pol trese motor..

morda te zeza lambda ali konektor pri lambdi morda celo računalnik

glej, to je tipična okvara pri teh avtomobilih, poišči mehanika ki dela na renaultu in ti bo v manj kot uri rešil problem

Najlepša hvala na odgovor, bom poiskal mehanika za Renault, enega že poznam. Bom poročal naprej kaj bodo ugotovili. L.p
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov