Nasveti in napotki ter povpraševanja...

molat
Nov uporabnik

peugeot 407 display...

Napisal/-a molat Po nov 28, 2011 12:27 pm

Pozdrav

Peugeot 407 sw (2007) - display pri malce višjih temperaturah, ali če nanj sije sonce enostavno "crkne" - kot bi se kristali razlili - Omenil sem na Peugeot servisu in so rekli, da je to povsem normalno po cca.3 letih (???). Ok.

Nov stane tam nekje 300eur + vgradnja (ne more bit več kot 15-30min) - ampak vseeno. Ali morda kdo ve za kake "ponaredke" (cenejše), jasno. Iz ebay-a ne mislim kupovat, ker rabljenega displaya pač ne bi vgradil: lahko da se bo odločil "umret" ravno čez 1/2 leta :)

Ali je kdo vgradil namesto stand. radia in display-a: cel sistem (ki pride namesto teh dveh) - vsaj mislim, da sem nekje videl...: vsebuje še navigacijo in ima velik barvni (lcd /amoled?) ekran.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Re: peugeot 407 display...

Napisal/-a sebaveh Po nov 28, 2011 4:59 pm

Kateri displej? Na števcu ali osrednji konzoli?
Za števec sem našel tega: http://diyspareparts.net/peugeot-2.html
Zdaj če displej izgleda kot da mu manjka nekaj črt, to se da popraviti. Tudi če bi popolnoma mrknil, takrat gre le za kak stik ali element na vezju.
Če pa so na njem črni oziroma osvetljeni "fleki", potem pa mu ni več pomoči, ker sta se stekleni polovici ločili.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po nov 28, 2011 7:11 pm

klasicna napaka, ampak pri skoraj vseh rabljenih...
popravilo je bolj tako-tako, vprasanje, ce bo sploh kdo sel delat to, se vecje vprasanje, kako dolgo bo potem delalo. lcd ma namrec do platine flat kable, ki niso v konektor zadegani, ampak prilepljeni na platino in to lepilo s casom zarad temp. razlik popusti, nedolgo nazaj je mel kolega zadevo narazen na 607ki (jaz pa mel isto pi*darijo na mercedesu)
kupi novo in bo mir (z garancijo na material in delo vred), nachbau ne obstaja...

edit:
cakaj, vidim, da je '07 letnik? vzemi narazen konzolo in poglej, ce ima lcd crn pokrov zadaj (in ne bel), potem je velika verjetnost, da se je samo priklopni kabel obrnik/snel (tako vsaj pravijo anglezi na pug forumu, stric google najde vse)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

molat
Nov uporabnik

Napisal/-a molat To dec 06, 2011 8:58 am

Hvala, za info
bom preveril morda kaj pomaga - čeprav dvomim da bo ta fix deloval ker je display "neviden" v bistvu "samo" (večji del pomladi, poletje) - ko je v avtu vroče - ko ga "ohladi" je delno viden. Pozimi pa z vidnostjo s sploh ni težav.
mislim... če bi se kaj "snelo" ali kaj podobnega predvidevam (?) da bi bila napaka stalno (pač sporadično).

lp!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov